keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Color Now 2017 -lehden trendivärit sekä tulevan kotimme värimaailmaaTuossa yllä olevassa lausahduksessa olisi tavoitetila meille kaikille kotejamme suunnitellessa ja sisustaessa!

Kuva on otettu viime viikolla postissa saapuneesta Tikkurilan Color Now 2017 -lehdestä, jonka voi tilata ilmaiseksi Tikkurilan sivuilta; KLIK! Jaossa on rajoitettu määrä lehtiä, joten kannattaa toimia nopeasti, jos et ole vielä omaasi tilannut.

Huomasin myös lehtihyllyä kaupassa silmäillessä, että kyseinen Color Now 2017 oli liitetty mukaan myös muistaakseni Deco -lehden irtonumeroon.


Tätä lehteä olen selaillut saapumista saakka lähes päivittäin - suurimpana syynä kenties kevättä kohti lähestyessä Villa Kotirannan pintamateriaalien ja värien valinta.

Vaikka olenkin vannonut, että kotimme seinät maalataan aluksi valkoisiksi - lukuunottamatta olohuoneen päätyseinää, jonka vaakalaudoituksesta on suunniteltu todella tumman harmaata, ellei jopa mustaa - niin tämän vuoden trendivärit ovat jo vieneet mennessään!

Tahtoisin kuitenkin ensin tuoda huonekalut valkoiseen tilaan, ja nähdä kesän, syksyn ja jopa vielä talvenkin ajan jokaisen huoneen luonnonvalossa, eri vuorokauden aikoina, ennen kuin teemme ratkaisuja seinien värien suhteen. Uskon, että talo kertoo meille, millaisissa väreissä se olisi parhaimmillaan.


Kotimme tuskin valkoiseen asuun kovin pitkäksi aikaa kuitenkaan jää - emme ole valkoisen kodin asuttajia, vaikka sellaisia ihailenkin usein sisustuslehdissä ja blogeissa.

Ja talovanhuksen sielukin takuulla kaipaa värejä, tosin tapettimalleja 1930-40 -luvuilta tuskin tulemme etsimään, vaan tuomme omalla maullamme vanhan puuverstaan tälle vuosituhannelle - sitä vanhaa kunnioittaen ja talon historiaa unohtamatta.


Vaikka en ole itse beigen sävyjen suurin ihailija - vanhassa kaupunkikodissanikin beigeksi maalaamani makuuhuone muutti väriä muutaman kuukauden jälkeen viileämmäksi tummanharmaaksi - mutta Tikkurilan tälle vuodelle valitsema vuoden väri, Angora, voisi jopa sopiakin vanhan puuverstaan sisustukseen.

''Angora ei ole äänekäs julistus vaan kaunis ja raikas yleisväri, joka sopii moneen kotiin ja tunnelmaan. Sisustajalle Angora on käytännällisen neutraali valinta, olematta koskaan tylsä tai lattea.''


Mutta Angoraa enemmän rakastuin Nefriittiin; kaunis, murrettu ja jopa haalistunut, sammalen sävy!

Nefriitti löytyy Tikkurilalle vaatesuunnittelija Teemu Muurimäen suunnittelemasta Hazy -värikokoelmasta.

''Mennyt, unenomainen maailma huokuu haaleissa sävyissä. Värikokoelma koostuu hienostuneista rikotuista värisävyistä englantilaisen kartanoromantiikan hengessä.''

Hazy -värikokoelmasta nappasin talteen Nefriitin ja Valkaman, joiden pohjalta lähden miettimään Villa Kotirannan aikuisten makuuhuoneen värimaailmaa.


Rustiikkisissa, ajattomissa sävyissä valloittaa myös Clay -värikokoelma, jonka Tikkurilalle on suunnitellut sisustussuunnittelija-bloggaaja Susanna Vento.

Trendikkäät terrakotan punasävyt, maanläheisyys, luonto ja käsillä tekeminen - tykästyin kovasti!

''Uskon, että sisustuksessa matkataan nyt kirkkaan valkoisesta sävymaailmasta kohti lämpimämpiä beigen ja hiekan sävyjä. Niiden rinnalla toimivat erityisesti vihreä ja sininen, jotka saavat tylsänä pidetyn beigen loistamaan!''

Tuota Madras -sävyn värimaailmaa löytyy Villa Kotirannan tiilihormeista, ja Madras -sävylle tyylikkäänä väriparina tumma Denim - niin värinä, kuin materiaalinakin. Taustaksi näille luonnonvalkea tai Riviera, huonekaluissa ja yksityiskohdissa rottinkia. Tähän värimaailmaan sopisivat luonnonmateriaaleista punotut amppelit ja rehevät huonekasvit.


Kolmantena värikokoelmana Tikkurilan Color Now 2017 -lehdessä on esitelty Tikkurilan designpäällikön, Marika Raiken, Growth.

Urbaani kaupunkiviidakko, boheemius ja rapistunut tehdasmiljööestetiikka - voiko tästäkään olla tykkäämättä? :)

''On kiinnostavaa kuvitella, mitä tapahtuisi, kun luonto ihmisen kadottua ottaa kaupungit valtaansa. Poimin moodboardiini värikkäitä kukkakuoseja ja ajankohtaisia luonnonmateriaaleja, kuten bambua, korkkia ja puuta jäljittelevää keramiikkaa.''

Näitä Basilikan ja Tomaatin sävyjä voisin kuvitella käyttäväni lastenhuoneessa, tai jopa työhuoneessani! Piparjuuri rauhoittavana yleisvärinä, mutta miksei yksi kokonainen seinä inspiroivalla ja piristävällä Tomaatti -punaisella?


Olen tulevana viikonloppuna suuntaamassa Turkuun Rakenna & Sisusta -messuille, ja yhtenä käyntikohteena on ehdottomasti Tikkurilan osasto. Habitare 2016 -messuillakin Tikkurilan osasto oli valtavan inspiroiva, joten varsinkin näitä värikokoelmia lähden mielenkiinnolla tutkimaan tarkemmin Turkuun.

Vinkkinä messuille suuntaaville muuten Tikkurilan asiantuntijan Värivinkit sisämaalaukseen -tietoisku D-hallin sisustusosastolla! Aion ainakin itse olla hakemassa vinkit talteen, ja lupaan laittaa ne jakoon myös täällä blogissa pikemmiten. :)


Toisena vinkkinä teille bloigini lukijoille on Pinterestiin luomani - ja lähes päivittäin viime aikoina päivittämäni - ideakuvakansio, joka löytyy nimellä 'INSPIRATION: Wall colors'.

Tuonne kansioon kerään minua inspiroivia seinävärejä. Kuten alla olevista kuvakollaaseista voi päätellä vihreän, sinisen ja harmaan rauhoittavat sävyt ovat 2017 lähellä sydäntäni. :)

Luulenpa, että tuosta vihreästä värimaailmasta tulee löytymään se makuuhuoneemme tuleva tunnelma...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...