lauantai 30. heinäkuuta 2016

Kasvatuslavoista kukkapenkit

Istutin aiemmin jo noita vanhasta pihasta talteenotettuja kukkia valeistutukseen kasvatuslavoihin raksalle. Joka kerta, kun raksan pihassa käyn pyörähtämässä, ihastun noihin kukkalaatikoihin yhä enemmän.

Näyttää siis sille, että valeistutukset jäivätkin pysyviksi ratkaisuiksi... Tosin koskapa puutarha ja piha täysin valmiita olisivat?! Se, mikä miellyttää nyt, voi parin vuoden kuluttua kaivata jo päivitystä....
Olen joka tapauksessa ottanut jo askeleen eteenpäin näiden kukkalaatikoiden maisemoinnissa pihaan, ja kerännyt pihalta isommat ja pienemmät irtokivet laatikoiden väleihin. Ja nyt viimeisimmäksi kärräsin kasan multaa kivirykelmän sekaan ja istutin pari hopeahärkin taimea kivikkoon.

Sormet ristissä, että juurtuu hyvin - sopisi niin kauniisti rehevöidyttyään kivien sekaan!
Noita vanhoja hormitiiliä jäi runsaasti yli kasvimaalta, ja ajattelinkin kasata ne ensi keväänä toisen omenapuun ympärille kukkapenkiksi. Isä lupasi minulle omasta puutarhastaan varjoliljojen ja tavallisten liljojen mukuloita syksyllä - niistä tahtoisinkin rehevän ja 'rentturomanttisen' kukkapenkin pihaan! <3

2 kommenttia:

  1. Toivotaan että kukkasi menestyisi noiden kivien seassa, on upeen näköinen ja sopii juuri tuonne. Hyvinhän noi laatikot sopivat myös kukkamaaksi, hieno toi eka kukka, onko se jokin kivikkokukkanen ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3 Käsittääkseni tuo ensimmäisen kuvan kasvi on komeamaksaruoho, mutta voin olla kyllä väärässäkin... Olen sen joskus vuosia sitten isäni puutarhasta tuonut omaani, ja vuosi vuodelta se kasvaa rehevämmäksi. Kukinto on kauniin punertava - marjapuuronpunainen! :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...