perjantai 15. heinäkuuta 2016

Lasikupu kukille [Kukkailottelua]

Ostin Tori.fi -palvelun kautta vanhan pöytäkellon, joka odottelee tuunausta tuossa askartelupöydällä. Kunnes ehdin toimeen tarttumaan, saa kellon kaunis ja iso lasikupu olla koristeena olohuoneen kirjahyllyssä.
Maljakoksi takapihan syreenistä taitetuille oksille valikoitui vanha, lasinen tuikkukippo, joita olen kirpputoreilta haalinut.
Luonto on kyllä hieman sekaisin tästä vaihtelevasta säästä, ja takapihan syreeni innostui vielä kukkimaan! :) Nautitaan näistä kaunokaisista siis - kimppu, jos toinenkin, on kerätty tuomaan kesän tuoksuja huoneisiin.
Näitä vanhoja pöytäkelloja olen koettanut järkihintaan metsästää kirpputoreilta, mutta usein joko kupu on muovinen tai nettikirppikseltä löytynyt aarre sijaitsee Oulussa... Tämän kellon onnistuin löytämään Helsingistä, ja treffit myyjän kanssa saatiin sovittua työpaikan kulmalle, joten vaivattomat ostokset kerrankin! :)
Muistatteko ne -70 -luvun lasipallot, joiden sisällä oli valtava tekokukka? Olivat aikoinaan inhokkeja omaan makuuni, mutta nyt himoitsen sellaista! :) Kenelläkään ei vain enää tunnu olevan niitä tallessa, eikä kirpputoreiltakaan ole yhtään tullut vastaan...

...Enkä oikein tiedä millä sanalla niitä edes netistä koettaisin etsiä...

Osallistun tällä valokuvapostauksella Mansikkatilan mailla -blogin jokaviikkoiseen Kukkailotteluun! :) 

13 kommenttia:

 1. Hei sinun sivusi avautui hetkessä..jihaa <3 <3 <3
  Tuollaisia kelloja löytyi lapsuuden kodista rivissä, kun isä voitti niitä hiihtokilpailuista :) Nyt kelloseppä-poikani korjailee isosetänsä ikivanhaa tuollaista kelloa ( aika monta muutakin sukulaisten hänelle kantamaa kelloa ...)
  Tiedän mitä kukkapalloja tarkoitata, mutta ei tule yhtään löhipiiristä mieleen, jolla sellainen olisi...pistän korvan taakse ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tätä odotettukin, että blogi toimii taas! :D Muutamia turhautuneita murahteluja ehdin päästää, mutta iso kiitos kyllä Bloggerin insinööritiimille, jotka saivat ongelmat poistumaan. Lohdullista oli kuulla, etten ollut ainoa ongelman kanssa...
   Meillä myös isällä kirjahyllyssä tällainen kello - taisi saada melkein 30v sitten sen syntymäpäivälahjaksi. Ei olisi käynyt mielessäkään tuota perhekalleutta tuunaamaan, enkä kehdannut myöskään kellon myyneelle rouvalle kertoa, että laitan ostoksen osiin... :)
   En ole noihin kukkapalloihin kertaakaan kirpputoreillakaan tosiaan törmännyt, vaikka voisin kuvitella, että noista 'inhokeista' haluttaisiin eroon.. :) Jos tulee vastaan, niin hihkaise ihmeessä!

   Poista
 2. Hienoa, että sivusto toimii jälleen! Lisäsin sun kuvan tähän tuoreimpaan ilotteluun.:)
  Mulla on tuolla hyllyssä Parolan Aseman bloggaajan kirja, jossa hän teki noista kellonkuvuista just kaikenlaisia asetelman pohjia. Olenkin välillä pitänyt kirpparilla kelloa kädessäni ne kuvat mielessäni, mutten ole rohjennut ostaa...Onko 10 euroa sinusta kallis tuollaisesta? Sillä hinnalla muistelen noita nähneeni joskus. Jään odottamaan, mitä olet keksinyt!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taina! <3 <3
   10 euron hinta on noista kelloista kokemukseni mukaan erittäin kelpo hinta - siis jos kupu on lasia! Usein 10e ja sen alle myytävät tuntuvat olevan muovikuvulla. Tai sitten saavuttamattomissa, Oulun tuntumissa, jolloin postimaksujen jälkeen hinta melko suolainen. Tori.fi löysin lasikuvulla kelloja Uudenmaan alueelta 15-20euron hintaan, itselle tuo 20e on jo liikaa tällaiseen tuunaamisprojektiin. :)
   ...Mies tuhahteli, kun esittelin hänelle kelloa ensimmäisen kerran ja kerroin mitä aion askarrella. Seuraavana päivänä hänellä oli jo vinkkejä jakaa,kuinka saisin tuunattua 'paremmin', eli taisi yhteisprojekti tästäkin tulla... ;)

   Poista
 3. Hienon idean oot keksinyt, sä osaat. Mä muistan kun tädilläni oli tollanen kello. Minä mukulana kattelin mielenkiinnolla sitä heiluria. Toi sun idea on mahtava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Vielä odotellen sitä aikaa, kun näitä lasikupuja uskaltaa laittaa esille vaikka sohvapöydälle olohuoneeseen - eikä nostaa korkeiden hyllyjen päälle pienimmältä piiloon... ;)

   Poista
 4. Oiskohan teillä takapihalla syreenin vieressä myös jasmike - kellokuvun sisällä olevat kukat näyttävät kovasti pihajasmikkeen kukilta ja ne kukkivat ainakin meillä parhaillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No totta - voi hyvinkin olla! :D Ihmettelinkin, että miten syreeni on innostunut uudelleen kukkimaan! ...Olen vielä alkutaipaleella tässä kukkivien lajien tunnistamisessa - ja kun pihamaa on vuokrattu, eikä oma, niin jokainen kukka ja kukkiva puu on iloinen yllätys! :)

   Poista
 5. Muistan ne kukat pallojen sisällä, meillä ei ole ollut mutta näkyihän niitä ja kaunis idea laittaa kukkia kuvun sisään. Vain mielikuvitus on rajana kekseliäisyydelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkään ei kotona sellaista kukkapalloa ollut, mutta naapurissa, kummisedän ja -tädin kirjahyllyssä sellainen oli pitsiliinan päällä. Sitä aina kylässä käydessä ihastelin, ja noihin lasipalloihin sen vuoksi sisältyykin suuri tunnearvo ja paljon muistoja lapsuudestani.

   Poista
 6. Mistä oot löytänyt tollaisia isoja lasikupuja ja minkä hintasta on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näihin törmää ajoittain kirpputoreilla ja nettikirppiksillä - Tori.fi:n kautta löytyy aika hyvin kokonaisia kelloja, joista sitten hyötykäytän nämä kuvut. Muovisia kupuja saa edullisemmin, 10-15e hintaan, mutta lasikuvullisista kelloista saatetaan pyytää jopa 20-35e, mikä on kyllä ihan liikaa!

   Poista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...