perjantai 27. toukokuuta 2016

Viikon kukkailottelu luonnonkukkasin ja helppo DIY -maljakkoasetelma

Tämän viikon Kukkailottelua varten kasasin kesän viimeisistä tuomenkukista ja kauniista keltaisista 'rikkaruohon kukkasista' kukka-asetelman.

Nämä valokuvat on otettu olohuoneessamme, jossa asetelma hetken majaili, ennen siirtymistään keittiön kaunistukseksi. ...Näin lapsiperheessä, jossa hieman yli vuoden ikäinen herrasmies virittelee leikkejään, ei juurikaan olohuoneen tasoilla ehdi kauaa kukkaset vanhenemaan... ;)
Maljakko tälle asetelmalle rakentui uusiokäyttöön otetuista Piltti -purkeista (1 isompi purkki keskellä ja 6 pientä purkkia ympärillä), ja asetelman viimeistelee vanha lasilautanen, kirpputorilta löydetyt pitsiliinat ja iso puinen tarjotin, joka myöskin kirppislöytö.
Koska nykyinen pihamme on täynnä jos jonkinlaista kukkasta - niin istutettuja lajikkeita, kuin kauniita luonnonkukkasiakin - ei tarvetta kukkakauppaan lähtemiselle kesäisin juuri ole. Ja sellaisen pihan myös raksallekin haluaisin; omasta kukkapenkistä leikkokukat niin omaan maljakkoon kuin kylään lähtiessä tuliaisiksikin vietäväksi.
Kesäkukkien kanssa tavalliset lasipurkit sopivat hyvin yhteen - rentoa, kotikutoisen kodikasta! Tykkään!
Lopulta kannoin tosiaan asetelman keittiöön, ja tämä itserakenneltu asetelma istui kauniisti yhteen Bonanza -kalusteiden kanssa.
Kelpaa aamukahvia nauttia tämän asetelman äärellä... ;)

Osallistun tällä järjettömän mittaisella valokuvapostauksella Mansikkatilan mailla -blogin jokaviikkoiseen Kukkailotteluun! :) 16 kommenttia:

 1. Todella kaunis asetelma. Hyvä idea tuo Piltti-purkkien käyttö. Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huih, aika katosi taas jonnekin ja meinasi vastaaminen tässä tohinassa jäädä! :-O
   Pilttipurkeista on kyllä moneksi - näitä ei meinaa raaskia heittää kierrätykseen ollenkaan, kun aina on jotain pientä purkitettavaa... :)

   Poista
 2. Mukavannäköinen ja raikkaanvärinen asetelma, pilttipurkeista on moneksi :)

  VastaaPoista
 3. Luonnonkukat ovat upeita ja kuvasi kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Harmi vain, kun luonnonkukkaset nuutuvat melko nopeasti maljakossa, mutta onneksi tuolla pihamaalla näyttäisi kukkivan jatkuvasti monenlaista kukkasta, eli aina saa nopeasti asetelman kerättyä kahvipöytään. :)

   Poista
 4. Kaunista!<3 Surkeus, kun noiden alkukesän kukkien kukinta on yleensä kovin lyhyt! Toisaalta aikainen kukinta voi ainakin monissa rikkaruohoissa saada aikaan kaksikin kukintaa. Näin olen ollut huomaavinani silloin esim. kun kesä on jatkunut pitkään. Puut eivät sentään kahdesti kuki...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parhaillaan nautin lupiinien kukinnasta, niitä kannoin sisälle ja terassille maljakoihin. Ovat muuten kaunis yhdistelmä vaikka saniaisten kanssa! ;) Mallailin myös aamukävelyllä raksan pihalle, tulevan kesähuoneen taakse, paikkaa tuomelle tai jopa parille...

   Poista
 5. No kyllä kelpaa aamukahvitella ja siinä samalla saa ihastella ihanaa asetelmaa. Hauska idea tuo asettelu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on myös jossakin muuttolaatikoiden joukossa iso kasa erilaisia pieniä kristallipikareita, joista saisi hieman juhlavammankin asetelman luonnonkukkien kanssa. Hmmm... taidankin lähipäivinä askarrella sellaisen! :)

   Poista
 6. Kelta-valkoinen on iloinen yhdistelmä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raikas väriyhdistelmä, mutta asetelmasta tuli silti myös herkkä ja romanttinenkin. :)

   Poista
 7. Luonnosta poimitut kukat ovat kauniita "rikkaruohoja", nistä saa kauniin herkkiä kimppuja pöydälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos talvella ei raaski leikkokukkia ostaa - ainakin itsellä viikon kukkakimppu päätyy aina keittiön pöydälle - niin kesällä kannattaa kyllä nauttia näistä ilmaisista 'rikkaruohoista' ja koota näyttäviä kimppuja vaikka jokaiseen kodin huoneeseen! :)

   Poista
 8. Todella kaunis asetelma. Ja pilttipurkkien uusiokäyttö kukkavaaseina on mainio. Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Jani, ja tervetuloa blogini lukijaksi! :) Näitä pilttipurkkeja olen ajatellut hyödyntää myös tulevassa työhuoneessa nappien säilytykseen - minulla kun on niitä kilokaupalla, ja aina askarrellessa valtava työ etsiä laatikosta juuri sitä sopivaa nappia. Eli hieman sellaiset nappikauppa -tyyliset säilytysastiat tavoitteena. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...