perjantai 13. toukokuuta 2016

Huonekasveilla kesää kotiin

Ihanaa huomata, että tomaatintaimien ja kesäkurpitsojen kanssa kasvukilpasille ovat lähteneet myös huonekasvit. Jopa ne epäonniset tapaukset, joita joko pienin poika tai kissa on talven aikana murjonut melko heikkoonkin kuntoon, nostavat nyt rohkeasti päätään ja uusia versojaan mullasta! :)
Näitä kuvia tietokoneelta tarkastellessa alkoi jo hieman nolostuttaa ja naurattaa, että koskahan sitä on viimeksi kukkaruukkujen reunoilta pölyt pyyhkinyt... :D ...Hyvä jos joskus ehtii tässä tohinassa keittiön ruokapöydän alta pahimmat muruset imuroimaan...
 Käydessäni lasten kanssa vanhempieni luona Pohjois-Savossa sain taas isältäni (**kiitoskiitoskiitoskiitos**) autolastillisen kaunista ja hyödyllistäkin omaan kotiin. Viherhuoneessa isäni rönsykasveja ihastellessa mietin varastavani muutaman rönsyn mukaan juurrutettavaksi, mutta isä antoikin minulle kaksi täydessä kasvussa jo olevaa kukkaa mukaan. Toinen noista löysi paikkansa täällä blogissa jo entuudestaankin tutusta Etolan lintuhäkistä ja toinen kirjahyllyn kulmalta.
Tässä nykyisessä kodissamme kasvit tuntuvat viihtyvän; isoista ikkunoista tulvii valoa olohuoneeseen aamusta pitkälle iltaan.
Kovasti odottelen jo kesäkuuta, ja mahdollisuutta nostaa nämäkin kasvit tuonne terassin puolelle nauttimaan auringosta ja lämmöstä.

Villa Kotirantaa varten olen muuten kirpputoreilta kerännyt omasta lapsuudesta tuttuja rottinkisia seinätelineitä rönsykasveille - tässäpä taas kerran muuten asia, jota voi joko rakastaa tai vihata; ronttinkikalusteet ja -esineet! :D Haaveissa saada niillä (ja kenties sillä Parolan Rottingin Klassikko -riippukeinulla) kesäinen huvilatunnelma verannalle...

4 kommenttia:

 1. Viherkasvit näyttävät vuosien jälkeen jälleen niin hyvältä! Sä tosin olet niin nuori, ettet ehkä muista, kuinka vielä 80-luvulla monilla oli kotona kukkapöydät ja seinillä kiipeili ties mitä.;) Mullakin oli ensimmäisessä omassa kodissa molemmat edellämainitut, vuonna -91! Mutta ainahan nää uudet tulemiset on hitusen erilaisia kuin ne alkuperäiset, jotenkin raikkaampia.:)

  VastaaPoista
 2. Äläs nyt, nämä kodin rottinkiesineet ovat lähellä sydäntäni juurikin lapsuuteni muistoista! :) Ja haaveiluni omasta peikonlehdestäkin juontavat juurensa muistoon vanhempieni jättimäisestä peikonlehdestä, joka valtasi melkein neljänneksen olohuoneesta! :D

  Löysin muuten täydellisen rottinkisen kukkapöydän kirpputorilta - käyppäs kurkkaamassa valokuva tuolta Villa Kotiranta -Facebook ryhmästä! :) Näitä lisää! ;)

  VastaaPoista
 3. Eksyin blogiisi ja tulen uudelleen paremmalla ajalla tutustumaan blogiisi! Täällä näyttäisi olevan kaikkea kivoja diy-juttuja;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, ja tervetuloa blogiini! :)

   Noita DIY -juttuja olisi ihanaa tehdä enemmänkin - kesälomaa odotellessa, että ehtii päivisinkin puuhastelemaan... ;) Työlistalla ensimmäisenä taitaa olla ötökkähotelli tuonne raksan puutarhaan, omenapuusta roikkumaan.

   Aurinkoista kesää!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...