tiistai 3. toukokuuta 2016

Maailman nopein DIY -vaatekaappituunaus lastenhuoneeseen

Vapun jälkeen pikkuhiljaa aika palailla arkeen! :)

Minulla on lista asioita nykyisestä kodistamme, joihin haluaisin löytää toimivan ratkaisun - ja aikaa tuunaukseen... Koska asumme väliaikaisessa kodissa raksailun ajan, tulisi tänne tehtyjen muutosten olla kevyitä, ei jälkiä pahemmin jättäviä ja mahdollisuuksien mukaan seuraavassa muutossa mukaan otettavia.

Yhtenä kohtana listallani on pienemmän pojan makuuhuoneen vaatekaappi. Kiinteässä kaapistossa on vasemmassa reunassa kaappi hyllylevyin, ja se onkin täynnä pojan vaatteita vikattuna, mutta tuon hyllykaapin vieressä on kaksiovinen kaappi, joka on tarkoitettu henkarilla pidettäville vaatteille, mutta tanko puuttuu.

Olen nyt neljä kuukautta miettinyt, miten tämän tilan saisi hyötykäyttöön, mahdollisimman pienin muutoksin. Nyt kaapissa on säilytetty alatasolla pojalle pieneksi jääneitä vaatteita korissa ja minun keskeneräinen ompelutyö muovipussissa... :) Eli sellaiset 80% tilasta tyhjää täynnä ja hyödyntämättä.

Eli kaappi ENNEN tuunausta:
Noh, tästä sitten nopeasti, palttiarallaa vartissa, ja ainoastaan kotona jo olevista tarvikkeista virittelin kaappiin 'tangon' henkareille ja järjestin niin ylimääräiset täkit & tyynyt, kuin käyttöönottamista odottavat isot vaatteetkin loogisille paikoilleen!

...Kyllä sitä saa aikaiseksi, kun vain joskus ehtii aloittamaan... ;)
Tähän tarkoitukseen olisi käynyt pienempikin koukku, mutta varastosta löytyi tähän hätään kaksi tällaista hieman ronskimpaa, jotka sitten ruuvasin kaapistossa jo olleisiin reikiin - eli en siis aiheuttanut edes tuhoa!

Tanko-osa löytyi laukkukaapistani, nimittäin käyttämätön (a.k.a turha) olkalaukun valkoinen nahkahihna, jossa avattavat klipsipäät.
Hihnan toisen metallipään pujotin koukkuun ja toisella puolella kaappia pujotin remmin koukun läpi ja kiristin sen kiinnittämällä metallipään klipsun remmiin.
Saatiin pojan pyhäpaidat ja -housut siististi pois pinoista roikkumaan! ...Tulee ehkä helpommin otettua näitäkin käyttöön, kun ovat näin helposti saatavilla... ;)
Isommalta pojalta pienemmälle jääneet vaatteet, jotka odottavat vielä käyttöönottoa, on nyt lajiteltu koon mukaan kotoa löytyneisiin ruskeisiin paperikasseihin. ...Säästän aina jokaisen paperikassin, jonka olen saanut/ostanut, koska näille löytyy aina uutta käyttöä!
Ja tuohon melkein 10vuotta vanhaan valkoiseen punottuun koriin mahtui varapeitot ja -tyynyt piiloon. Kun kori nousi lastenhuoneen lattialta kaappiin, saatiin lastenhuoneeseen nyt avara tila tulevaa piirustuspöytää varten! :)

Tässäpä vielä JÄLKEEN -kuvat:
Tämä DIY -tuunaus onnistui ihan ilmaiseksi - ja lopputulokseenkin olen tyytyväinen! :) ...Olisihan tämänkin voinut tehdä jo vähän aikaisemminkin....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...