maanantai 15. tammikuuta 2018

Pienin askelin kohti valmistuvaa verantaa...Tiedättekö miten mieli muuttuu ja kärsivällisyys kodin keskeneräisyyksiä kohtaan menee välillä aivan laidasta laitaan?

Ajelemme tuota vuoristorataa mieheni kanssa yhtämatkaa; molemmat viskaa välillä hanskat tiskiin, että 'antaa olla, ehtiihän tässä, valmiissa maailmassa', ja sitten seuraavaksi voidaankin leikata kohtaukseen, jossa viuhdotaan yhdessä menemään, kun päätetään, että 'tämähän tehdään valmiiksi nyt, eikä huomenna, prkl!'...

Veranta on yksi tällaisia ikuisuusprojektejamme...

Ensin päätimme, että eipä tuolla kiirettä, toimikoot varastona siihen asti, kunnes saadaan muu asunto kuntoon. Sitten päätettiin, että kyllä se jouluksi remmotaan kuntoon, kun vieraitakin tulossa! Noh, vieraat otettiin vastaan tupaten täydessä eteisessä ja takitkin taidettiin ripustaa remonttitikkaisiin... :)

Sitten päätettiin, että kesäksi. Kesäksi olisi kiva saada verannasta talon toinen kahvittelunurkkaus. Kunnes saatiin ajatus, että ei kesäksi - maaliskuuksi sittenkin! ''Molempien poikien yhteissynttäreillä voidaan toinen kahvituspaikka kattaa valmiille verannalle, eikö vain?!'' Kyllä, kyllä, nyökyteltiin innokkaasti.

Tammikuun puolessa välissä todettakoot, että suunta on oikea, mutta deadline on haastava. ;)


Jo tovi sitten, ollessani lasten kanssa joululomalla kotiseudullani Pohjois-Savossa, oli mies tarttunut toimeen ja tapetoinut verannan seinät, sekä asentanut kaikki listat!

Tapettihan tilattiin ajoissa, jo viime kesänä, mutta koska verannan valmius ei juurikaan vaikuttanut taloon muuttamiseen, ei ennen muuttoa tähän tilaan juurikaan haluttu käyttää aikaa - pääasia oli saada asuintilat ensin kuntoon ja muutto käyntiin.

Tapetiksi valittiin BoråsTapeter:in Falsterbo II Herba -kasvistoaiheinen tapetti, joka sopii kauniisti vanhaan taloon ja Tikkurilan Valkoinen -sävyllä maalattuihin perinteisiin helmipaneeleihin.


Tapetoinnista innostuneena kipaisimme kotiin Pohjois-Savosta palattuani Ikeaan hakemaan puisia hyllykannattimia verannan avohyllykköä varten. Hyllylevyt noudettiin Byggmaxista ja valkoiset metallinaulakot Puuilosta.

Hieman mittanauhaa, porakonetta ja käsisirkkeliä - koko neljän metrin mittainen avohyllykkö ja naulakko oli hetkessä paikoillaan!

 
...Tosin pelkkä tapetointi ja naulakko ei koko verannan tilannetta pelasta...! :D

Koska verannalta puuttuu edelleen toiselle seinälle (alla olevan kuvan oikean puoleisen oven viereen) suunnitellut vaatekaapit, on vaatesäilytys edelleen yksi ISO kaaos. Lisäksi verannalla pyörii tyhjiä muuttolaatikoita, teollisuusimuri, remonttitikkaat, kierrätykseen menossa olevat pullot ja paperit, sekä nelihenkisen perheen kengät, hanskat ja hatut!

Phuuuh!


Seuraavana projektina onkin maalata tuo vanha liinavaatekaappi (kymmenen euron Tori.fi -löytö viime kesältä!) iloisen keltaiseksi ja saada vihdoin käyttöön kätkemään sisälleen kaikki päähineet, hanskat ja huivit, sekä ehkä jopa heijastinliivit ja muut pienet ulkoiluvälineet.

Myös verannan kaapisto on edennyt jo tarkaksi suunnitelmaksi; ensimmäisessä vaiheessa nyt tulevana perjantaina haetaan 220cm korkeat kaapistot sisusteineen, joilla muodostetaan kolme metriä leveä kaappiryhmä. Seuraavassa vaiheessa haetaan päälle vielä 60cm korkeat yläkaapit sekä kaikki kaapinovet.

Samalla tavalla kahdessa osassa saapuivat meille myös kaikki asuintilojen vaatekaapitkin, jotka nyt viimein saivat viime viikolla myös vetimetkin oviin.

Hiljaa hyvä tulee, ja harkiten vielä parempaa! ;)


Verannalta löytyi vihdoin paikka myös punaiselle, vanhalle haitarinaulakolle, joka löytyi kirpputorilta parilla eurolla palttiarallaa vuosi sitten. Ensin suunnittelin sen maalaamista, mutta lopulta ihastuin tuohon alkuperäiseen puna-mustaan väritykseen.

Tuo kivasti kontrastia muutoin niin vaaleaan verantaan.


Meillä muuten kauniit, vahvat paperipussit ovat säilytyskäytössä - niin piilotettuina kaappeihin kuin reteästi esillä naulakoissa sekä avohyllyillä.

Tässäkin Lontoon matkalta tuodussa pussukassa pysyvät huivini piilossa esillä ja helposti käyttöön otettavissa!


Sormet ristissä, että tällä kertaa tavoitteemme pitäisi ja maaliskuussa pääsisimme nauttimaan kevätauringon säteistä verannalla kahvitellessa!

...Tai, että ainakin talvitakit olisi saatu tupaan vievältä käytävältä piiloon kaappeihin...

Pieniä, mutta niin suuria juttuja, jotka voivat remonttikohteessa asuvan saada todella onnelliseksi. ;)

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...