tiistai 16. tammikuuta 2018

K niin kuin Koti - joululahjasta sisustusideoita koko vuodelleKaikista ihanista joululahjoista, jotka nyt menneenä jouluna sain, on kaksi ollut ehdottomasti ahkerimmassa käytössä; mieheni antama ergonominen tyyny, jonka yhdessä hierontalahjakortin kanssa olisi tarkoitus vähentää niskakivuista johtuvia päänsärkyjä, sekä mieheni mummun antama kaunis sisustuskirja - K niin kuin Koti (Heli Thorén, Ulla-Maija Lähteenmäki, Kustannusosakeyhtiö Moreeni)!

Lepoa ja hyvää mieltä ovat tuoneet nuo molemmat lähes päivittäin.


Ehkä sisältöönsä nähden hieman vaatimattoman sävyisten kansien ei pidä antaa hämätä; tämä värikkäiden, elämänmakuisten, ihan tavallisten kotien täyttämä kirja tarjoaa jokaisella lukukerralla jotakin uutta! Kirjassa esitellään kaikkiaan kymmenen persoonallista suomalaista kotia - 1890-luvulla rakennetusta hirsihuvilasta Huittisissa 42m2 kerrostaloasuntoon Lauttasaaressa.

Monta ideaa olen löytänyt niin lastenhuoneeseen kuin työn alla olevaan työhuoneeseenkin. Ja pari suunnitteilla olevaa tuunausprojektiakin on saanut inspiraationsa kirjasta!


Eikä ainoastaan kauniita valokuvia - kirjassa on myös runsaasti ammattilaisten vinkkejä kodin sisustamiseen, huonekalujen valintaan tai vaikka kodin valaistuksen suunnitteluun. 


Värikkäiden yksityiskohtien ja vaaleiden perussävyjen suosijana tämän kirjan koteihin oli helppo samaistua! ...Löysin jopa hieman intoa karsia liikoja tavaroita kaappeihin piiloon sekä kirppikselle menevien roinien laatikkoon.

Ihan konmarituksesta en vielä puhuisi, mutta pieni askel selkeämpää kotia kohti otettu. ;)


Mies kysäisi tuossa iltana eräänä, että miksi ihmeessä noita sisustuskirjoja pitää olla tuollainen määrä. Että koska muka niitä kaikkia luen? Koetin selittää, ettei niitä kaikkia aktiivisesti selailla joka ilta, vaan inspiraatio kaivatessa saatan hakeutua tämän hyllykön ääreen.

Esimerkiksi remonttiprojektin aikana sisustuskirjani ja -lehdet olivat arvossa arvaamattomassa, kun johonkin tiettyyn kohtaan Villa Kotirannassa kaivattiin ratkaisua. Monesti ideointi omaan ratkaisuumme lähtikin liikkeelle näitä selaillessa ja esimerkkikoteja ihastellessa!


Kiitos, K, vielä kerran tästä ihanasta lahjasta - monta kertaa minut jo onnelliseksi tehnyt! :)


Aurinkoista viikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...