sunnuntai 28. tammikuuta 2018

Vuosi 2018 on MINUN vuoteni - täältä tulee uusin lifestyletrendi; 'Wabi-sabi'


Lueskelin netistä vuoden 2018 lifestyle trendeistä, ja innostuin – tänäkin vuonna löysin juuri itselleni sopivan suuntauksen! :)


2017 liputettiin kotoilulle; villasukat jalassa takkatulen äärellä löhöilylle, rakkaiden kanssa vietetylle ajalle tai ihan vain hiljentymiselle yksin pesämäiseksi sisustetussa nurkkauksessa. 2017 laitettiin puhelimet äänettömälle, suljettiin tietokoneet ja kieriskeltiin some-ähkyn jälkimainingeissa.


Toisaalta myös haluttiin olla maailmankansalaisia, nomadeja -  hetken tässä ja kohta jo poissa. Uusien kokemuksien haalijoita, jotka konmarittavat kotinsa minimalistisen tyhjiksi, asustavat parin neliön urbaaneissa minikodeissa ja käyttävät rahansa materian sijaan elämyksiin.


Viime vuonna kaivattiin lähemmäs luontoa, palattiin juurilleen. 2016 jo vauhdissa ollut huonekasvibuumi vain yltyi 2017, jolloin hyggeilyn myötä myös koetetiin viihtyä niin paljon kotona, että nuo edellisvuonna haalitut kasvitkin pysyisivät elossa…


Mutta 2018 räjäyttää potin – voiko tätä parempaa suuntaa kodin sisustamiselle ollakaan:

’’Wabi-sabi’’


Kuulostaa eksoottiselle, eikö?


Nimi viittaa Japaniin, samoin ajatus Wabi-sabin taustalla: Muinainen japanilainen maailmankatsomus perustui ja keskittyi hetkellisyyteen, väliaikaisuuteen ja epätäydellisyyteen.

Kodin sisustamisessa Wabi-sabi tarkoittaa siis kauneuden etsimistä epätäydellisyyksistä.

Luonnonmateriaaleja, käsintehtyjä yksityiskohtia, viimeistelemättömyyksiä. Hieman rypistyneitä pellavalakanoita, neulottuja tyynyjä ja vilttejä, vanhoja kuluneita huonekaluja. Hyväksymistä, ettei kaiken tarvitse olla juuri täydellisesti paikallaan ja sijoiteltuna.

Kodin ei tarvitse olla täydellinen – koti on tehty elämistä varten!


Wabi-sabi on aitoutta. Rehellisyyttä. Asumisjälkiä ja tekemisen meininkiä. Wabi-sabi sallii lasten leluja lattioilla, käytetyn kahvikupin tiskialtaan reunalla, sängynlaidalta lattialle aamun kiireissä tipahtaneen yöpaidan.

Ja parasta: Wabi-sabi antaa minulle anteeksi sen, etteivät sängyt ole joka päivä pedattuina! :)


2018 tulee pysymään muistoissani vuotena, jolloin olin itselleni armollisempi kuin koskaan aikaisemmin!

Wabi-sabista onkin tullut jo tuttu termi kodissamme - lanseerasin sen välittömästi käyttöön; esimerkiksi tuolla sohvan takana lymyilee 'wabi-sabi' - eli korillinen viikattua pyykkiä odottamassa nostamista vaatekaappiin.

Tai verannallamme se vasta 'wabi-sabi' onkin, kun vaatekaappien hakeminen Ikeasta tyssäsi viikonloppuna kiinnijäätyneeseen peräkärrynkuomuun ja koko nelihenkisen perheen ulkovaatearsenaali lojuu hujan hajan odottamassa sijoituspaikkaa. :)

Tästä trendistä kannattaa napata kiinni! ...Itse ajattelin toki vain jatkaa samaan vanhaan malliin - kerrankin, kun siihen oikein lupa annetaan... ;)

Niinnotta, Wabi-sabi -fiiliksien täyttämää sunnuntaita kaikille!

Olkaa armollisia itsellenne ja vaalikaa kotianne stressittömänä turvasatamana. Ei se maailma siihen kaadu, vaikka legot jäävät illalla lattialle tai pyykit yöksi pesukoneeseen!


Lempilausahdukseni onkin:

'älä tee tänään mitään sellaista, minkä voit huomennakin jättää tekemättä'.
;)

4 kommenttia:

 1. Ihan mahtavaa! Mäkin sitten kerrankin olen sisustustrendin aallonharjalla! Kauan eläköön Wabi-sabi suuntaus! :D

  VastaaPoista
 2. Hyvä kirjoitus, olen samaa mieltä, että koti on elämistä varten.
  Talo elää tavallaan, vieras tulee ajallaan, sanoi edesmennyt anoppini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella tuttu sanonta - ja niin osuva! :) Itselle se koti tehdään, asukkaiden omia tarpeita ja jokapäiväisen arkisen arjen pyörittämistä varten.
   Mukavaa viikkoa Tuija!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...