tiistai 4. huhtikuuta 2017

Hotel Rantapuisto - pääosassa 1960-luvun arkkitehtuuri ja design

*Kaupallinen yhteistyö, Hotel Rantapuisto


Tänään palataan kertaalleen toissa viikonlopun visiittiin Hotel Rantapuistoon - lupasinhan jo aiemmin jakaa kanssanne valokuvia rakennuksesta, ja sen sisustuksesta!

Aikaisempiin teksteihin ja kuviin pääset näistä linkeistä;
Hotel Rantapuistoa ympäröivä luonto
Parisuhteen laatuaikaa Hotel Rantapuistossa

Hotel Rantapuistoon suuntaaville antaisin seuraavan vinkin; varaa mukaasi kamera ja huolella aikaa kiertelyyn, niin rakennuksessa kuin Rantapuistoa ympäröivässä luonnossa - paviljonkimaisesti sijoittuvissa rakennussiivissä, lasisine yhdyskäytävineen, riittää ihasteltavaa pidemmäksikin aikaa!

Rakennusta voi luonnehtia 'kokonaistaideteokseksi', sillä 1960-luvun selkeä arkkitehtuuri ja Rantapuistoa ympäröivät kalliot ja mäntymetsät muodostavat harmonisen kokonaisuuden. Eri puulajeja on käytetty runsaasti, mm. Lapin kelohonkaa, ja pääteemana onkin poltettu tiili ja Lapin tiheäsyinen honkapuu.

Tutustuminen rakennukseen oli itselleni valtavan inspiroiva kokemus; lähellä sydäntäni kun ovat aikakauden arkkitehtuuri ja design. Monta ihanaa yksityiskohtaa löysin omaakin remonttia ajatellen, ja varsinkin taideteosmaiset puurakenteet mm. ravintolan ja lounge -tilan katossa veivät sydämeni!


Vietin itse pidemmän tovin seikkaillen ja valokuvaten tuota 1960-luvun arkkitehtuurin helmeä. Valokuvia kertyikin niin valtavasti, että julkaistavien kuvien rajaaminen oli suuren työn takana - olisin halunnut jakaa ne kaikki kanssanne! :)

Mutta, parhaiten saat tuon alunperin Yhdyspankin Unitas -opistona toimineen Rantapuiston tunnelmasta kiinni menemällä itse paikan päälle - nauttimaan vaikka sunnuntaibrunssin Ravintola Rantapuistossa, joka itse asiassa sijaitsee yhdessä noista paviljonkinmaisista siivistä, ja jonka ikkunoista voit ihastella kaunista männikkörinnettä ja merimaisemaa!

Siksipä tänään julkaisen joitakin valokuvia (silti ihan huima määrä, myönnän) Hotel Rantapuiston tiloista, ja upeista yksityiskohdista, kuten kaarevista tiiliseinistä, aaltoilevasta porraskäytävästä, seinäpaneeleihin upotetuista kelloista ja totta kai aikakauden design -huonekaluista, mutta jätän monia kauniita aarteita teille itsellenne löydettäväksi - kuten raskausvatsasta inspiraation saaneen takan, joka toimii Ravintola Rantapuiston sydämenä.

Annetaan tänään valokuvien kertoa itse omaa tarinaansa - tervetuloa pienelle aikamatkalle 1960 -luvulle ja pieneen palaan Pohjoismaisen Yhdyspankin historiaa!

**Vink: Lopusta löytyvät ohjeet Ravintola Rantapuiston sunnuntaibrunssin kahden hengen lahjakortin arvontaan, sekä lisätietoa Hotel Rantapuiston tarjoamasta edusta blogini lukijoille!

Aini Tolonen, Pictures from the Unseen -valokuvateoksien näyttely

Upea, eikö vain?! :)

Toisena vinkkinä Hotel Rantapuistoon majoittuvalle voisin kertoa, että pakkaa mukaan hyvä kirja; Rakennuksessa on lukuisia ihania, rauhallisia nurkkauksia, joihin istahtaa lueskelemaan, tai käpertyä vaikka viltin alle kupposelle kahvia. Tunnelma Rantapuistossa on todella seesteinen!


********


Blogissani arvotaan 6.4. - blogini vuosipäivänä - Hotel Rantapuiston lahjoittama kahden hengen lahjakortti Ravintola Rantapuiston sunnuntaibrunssille (arvo 50€, ei koske äitienpäivän brunssia) teidän lukijoiden kesken! :)

Osallistumaan arvontaan pääset tästä; KLIK - oheisesta linkistä löytyvät myös tarkemmat osallistumisohjeet!

*Vinkvink; Ravintola Rantapuiston brunssimenua päivitetään parhaillaan, ja uusittu brunssi on tarjolla 30.4. alkaen.

Jos myös sinä haluat ottaa irtioton arkeen ja viettää laatuaikaa näissä upeissa maisemissa, niin nyt kannattaa tarttua tilaisuuteen; blogini lukijat saavat -20% alennuksen Hotel Rantapuiston majoitushinnasta koodilla LAATUAIKAA

Etu on voimassa toukokuun 2017 ajan ja tarjoushintaisia huoneita on rajallinen määrä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...