lauantai 22. huhtikuuta 2017

Vanhaan taloon uusvanha pönttöuuni

Siellä se nyt tupakeittiön päätyseinällä komeilee - Villa Kotirannan pönttöuuni!


Vanhahtavassa vihreässä, 'sammal' -sävyssään, istuu pönttöuuni tilaan niin luontevasti, että voisi luulla sen siinä aina olleen.

Ja molemmat totesimme tyytyväisinä, että vihreä oli oikea valinta meidän kotiimme - harkinnassahan oli myös punainen ja valkoinen pönttöuuni. Tuo 'sammal' on sävynä todella rauhallinen ja sopii kauniisti tulevaan vaaleanharmaaseen lattiaankin.

Kuten aiemmin mainittu, pidän värikkäästä kodista ja tahdon vaihdella värimaailmaa vuodenaikojen ja sesonkien mukaan - mielestäni tuo vanhahtava vihreän sävy sopii paremmin yhteen useimpien kotimme värien kanssa, kuin vaikka harkinnassa ollut punainen.


Koetan jonain päivänä käydä valokuvaamassa pönttöuunin aurinkoisena päivänä - rae- ja vesisadekuurojen välissä olivat tunnelmat sisätiloissa melko hämyisät... :)

Tuosta hormin lopullisesta väristä emme ole päässeet vielä minkäänlaiseen päätökseen... Yksi vaihtoehto on sama harmaa jolla lattia tullaan maalaamaan, toinen vaihtoehto on maalata se samaan tummaan sävyyn, kuin hormin ympärille tulevat hirsipaneelitkin. Ja sitten kolmantena vaihtoehtona pyörittelen vielä tuota valkoiseksi jättämistä.

Sen verran jo nostimme käsiämme aiheen teemoilta pystyyn, että maalataan ensin lattia, sekä ne tummat hirsipaneelit, ja vasta viimeiseksi katsotaan, mikä väri hormiin laitetaan. ...Tässä vaiheessa projektia alkaa olla jo sellainen kisaväsy päällä, ettei enää jaksa mielikuvitustaan venyttää noiden sävyjen kanssa, ja tekee mieli vaan lätkiä lähimmästä maalipurkista jotain sävyä pintaan... :D


Noihin mustiin luukkuihin olemme myös todella tyytyväisiä! Korostavat mielestämme pönttöuunin vanhahtavaa ilmettä kauniisti.

Kuten aiemmin kerroinkin, kävimme Raksa -messuilla Lahdessa nyt keväällä katsomassa vielä kertaalleen noita pönttöuuneja Tiilerin osastolla, sillä olimme tutustuneet valikoimaan ainoastaan netin kautta. Paikan päällä näimme tuon'sammal' -sävyn vihdoin isosta värinäytteestä, ja löimme päätöksemme sävyn suhteen lukkoon. Osastolla myös ensimmäistä kertaa näimme vaihtoehtona pelkälle lasiluukulle nuo peltiset lisäluukut - ja rakastuimme niihin molemmat. :)


Pönttöuunin edustalle olemme miettineet alustavasti harmaata kivimosaiikkia, mutta kunhan saadaan projektin siihen vaiheeseen, haetaan muutamia vaihtoehtoja ja vertaillaan vielä paikan päällä, pönttöuunin kupeessa.

Raksalle saapuivat myös isot kasat STS kattopaneelia, joka asennetaan tupakeittiöön ja kaikkiin makuuhuoneisiin, sekä verannalle. ...Nyt täytyy tunnustaa, etten muista, oliko tätä tarkoitus käyttää myös alakertaankin... :) Pitääkin mieheltä tarkistaa....

Tupakeittiössä oli alunperin siskonpaneeli katossa, ja samantyylisenä tahdoimme tilan ilmeen säilyttää. Valitsimme kattoon lopulta hieman selkeälinjaisemman STS-paneelin, joka maalataan valkoiseksi.


Mitä raksalla sitten seuraavaksi?

Nyt odottelemme hirsipaneelien saapumista, jotka nousevat tupakeittiön ja makuuhuoneiden seiniin. Verannan helmipaneeli odottelee jo raksalla seinille laittamista, ja verannan Herba -tapetin pitäisi saapua reilun viikon kuluttua.

Minä pääsen ottamaan raksalta työvastuun, kunhan paneelien asennus on alkamassa, sillä paneelit maalataan kertaalleen ennen asentamista - ja se on taas minun työlistallani! :)

Ja kohta pitääkin jo kutsua Noblessa -keittiöiden edustaja ottamaan tarkistusmitat keittiöstä ja kodinhoitohuoneesta, jotta keittiö voi lähteä valmistukseen! Keittiö olisi saapumassa kesäkuussa, mutta katsotaan josko varmuudeksi siirretään toimitusaika vielä heinäkuun puolelle, ja keittiö saapuisi tuolloin muuten jo valmiiseen taloon.Mutta nyt suljen hyvillä mielin tietokoneen ja suuntaan kohta kulkuni kohti Lahtea, ystäväni syntymäpäiväjuhlien pariin! Ihan mahtava viikonloppu tällainen! <3


Aurinkoisia viikonlopun päiviä kaikille!!


6 kommenttia:

 1. Ihan täydellinen!<3 Saatoin sanoa jo aiemminkin, mutta kuitenkin, ihan parasta vaihetta pääsette nyt viimein tekemään! Väsymys on tosin enemmän kuin ymmärrettävää.<3 Kivoja juhlia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tämä on kyllä ihan yhtä juhlaa, kun (lähes) kaikki raksalla tekeminen on vihdoin sitä 'näkyvää uuden tekemistä', ja tuntuu, että projekti etenee! :)
   Ollaan vaan jo niin lähellä maaliviivaa, että ei enää malttaisi odottaa... ;)

   Poista
 2. kiva kuulla, että muutakin kuin valkoista ja vaaleaa sisutusta tehdään nykyään :)
  Ja tuo uunin väri on mielestäni ihan nappi, voin nähdä sen sointuvan hyvin yhteen sen harmaan kanssa.
  Tsemppiä 'väsymykseen'...ei kannata lannistua ja antaa helppoudelle periksi..kadutte sitä myöhemmin kuitenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kertaalleen olin jo ihan valmis nostamaan kädet ylös, ja luovuttamaan loppujen yksityiskohtien päätösvallan miehelle, mutta jännästi sitä energiaa vielä löytyi jostain tarpeeksi etsiä, kilpailuttaa ja tilata SE TÄYDELLINEN tapetti verannalle! :) ...Joistakin asioista ei vaan pysty päästämään irti ja antamaan päätösvaltaa miehelle... ;)

   Ja voi kyllä, värikästä kotia olisi tulollaan! :D Tuohon viereen vielä keltainen Ikean Strandmon -nojatuoli - voilá! <3

   Poista
 3. Onpas ihana ja loistava värivalinta teidän kotiin! :) Lapsuudenkodissa mun huoneessa oli pönttömuuri, ja varmaan siitä syystä tunnen suurta sympatiaan niitä kohtaan. Tekee mieli halata, tai ainakin koittaa kylkeä. Onnea uudelle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pönttöuuni kuuluu mielestäni luontevana osana vanhaan taloon! <3 En olisi muunlaista osannut edes tupakeittiöömme kuvitella. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...