lauantai 21. tammikuuta 2017

Helmililjat ja vintage lasiastiat [#Kukkailottelua]

Teimme mieheni kanssa sopimuksen, että päästyämme muuttamaan raksalle tulevana syksynä (**koputtaa puuta**), otamme jokaisesta perjantaista siivouspäivän.

...Ei äkkiseltään kuulosta maailmaa mullistavalle idealle, mutta tässä meidän lapsiperheen vauhdikkaassa arjessa, töiden tohinassa ja raksaa rempatessa jää nuo siivoamiset usein (nolostuttavankin) vähälle...


Tänään, ihan vain koska viikonloppua on tämä viikko odoteltu kuin suurempaakin lomakautta, päätin piristää itseäni (ja toivottavasti myös muuta perhettä) suorittamalla pikaisen kodin tavaroiden järjestelyn - jännästi suurin työ oli kerätä lasten lelut pois olohuoneen lattialta - sekä hakea palkinnoksi hieman kukkia kotiin.

Ja onhan taas aika Kukkailottelunkin! ;)

Osallistun tällä viikolla haasteeseen tämän kevään ensimmäisillä helmililjoillani. Mennessäni paikalliseen kukkakauppaan - ehdoton suosikkini tässä 'omalla kylällä' on Mäntsälän Kukka - tiesin vain, että tahdoin jotain pientä, kaunista ja herkkää kirpputorilta löytämääni vintage juomalasiin.


**Huom! Kyseessä ei ole blogiyhteistyö, vaan olen kyseiset kukat itse ostanut - tämä on ainoastaan loistavaa palvelua ja hyvää valikoimaa tarjoavan paikallisen kukkakaupan julkinen ylistys! ;)


Tummasävyinen, vihreä ja kauniskuvioinen juomalasi oli huippulöytö 0,25€ hintaan! Näitä olisi tarkoitus metsästää koko sarja juomalaseiksi, mutta nyt ensi hätään tämä ainokainen pääsi tällaiseen hieman erilaiseen, mutta arvokkaaseen rooliin.


Täytyy tunnustaa, etten olisi itse ehkä keksinyt ensimmäiseksi helmililjoja tuohon lasiin asetella, mutta jälleen kerran täytyy kiittää kyseisen kukkakaupan hyvää palvelua ja loistavia ideoita!

Laitoin lasin pohjalle kourallisen koristekiviä, mursin kuuden sipulin ryppään puoliksi ja painelin kolme sipulia multineen juomalasiin. Päälle hieman vettä, ja asetelma on valmis!


Kuuden sipulin ryppäästä jäi vielä kolme sipua yli, joten kaivoin astiakaapista tämän kauniin jalallisen pikkukulhon, joka myöskin on vanha kirpputorilöytö. Asettelin sipulit multineen kulhon pohjalle ja tuin ne tukevasti pystyasentoon pikkuisilla koristekivillä.


Valokuvasin asetelmat olohuoneessa, jossa näin talvisina päivinä valoa tuntuu olevan tarjolla naurettavan vähän, mutta nostin ne lopulta turvaan keittiön ruokapöydälle - voi olla, että joko perheen pienin poika tai vaihtoehtoisesti kissa natustaisi ne suuhunsa, tai muuten vain tönisi kumoon... ;)


Toisaalta keittiöön sijoitan lähes kaikki leikkokukat ja tällaiset pienet arjen kaunistajat, sillä keittiössä viettää tämä perhe suurimman osan ajastaan - joko syöden, kahvitellen, läksyjä tehden, tai ihan vain istuskellen perheen kesken - höpötellen kuluneen päivän touhuista ja suunnitellen tulevaa viikkoa.




Osallistun tällä valokuvapostauksella Mansikkatilan mailla -blogin jokaviikkoiseen Kukkailotteluun! :)






10 kommenttia:

  1. Aivan ihanat kukat ja hyvin tuota valoa tuntuu olevan teillä meidän olohuoneeseen verrattuna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eilen oli jopa hetkellinen,kummallinen valoilmiökin olohuoneessa; jokin keltainen ja huikean kirkas kuikisteli ikkunasta sisään ja valaisi hetkeksi koko huoneen... ;) Saisi kuikisteli useamminkin...

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Helmililjat, tulppaanit ja narsissit - heti tulee keväinen tunnelma! :)

      Poista
  3. Helmililjat ovat niin ihania! Kivasti aseteltu - tykkään etenkin tuosta matalammasta maljasta, jossa kivet ovat sipulien ympärillä - ja hyvin kauniit kuvat myös. :)

    Varpuslintu / viikarivartti.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3
      Tuota juomalasia ajattelin kesällä käyttää maljakkona myös dahlia suurelle kukkaselle - tai vaikka krysanteemille! :)
      ...Harmillisen harvoin törmää näihin tummanvihreisiin lasiastioihin kirpputoreilla, mutta ovat sitten sitäkin rakkaampia löytöjä. <3

      Poista
  4. Helmililjat olivat kuuminta hottia häämessuillakin. Kauniita purkissakin, noilla pääsee jo niin kevättunnelmaan.

    VastaaPoista
  5. Kauniita asetelmia! Omin käsin tehdyistä jutuista tulee niin hyvä mielikin kaupan päälle.

    VastaaPoista
  6. Ai vitsi, helmilijoja!<3 Niitä näköjään saa jo!:) Ihanat, ihanat!<3 Ja tosi kivat noissa lasiastioissa. Taidan laittaa sen sun viime viikon ilottelun ensi viikon koosteeseen, joka onkin näillä näkymin viimeinen "varma" kooste. Sorry unohdukseni!<3

    VastaaPoista
  7. Helmililjat ovat minun lempparikukkia. Kivasti oot laittanut ne noihin laseihin.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...