sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Helmikuussa kuin huhtikuussa

Eilisten syntymäpäiväjuhlien ja niistä seuranneen parin päivän mittaisen herkuttelun jälkeen oli pakko päästä pihalle ulkoilemaan poikien kanssa, vaikka päivä olikin usvainen ja vesi valui rännejä pitkin - tuntui aivan huhtikuulle!

Sain isomman pojan houkuteltua vaihtamaan sunnuntain kotiverkkarit toppahousuihin lupaamalla mäenlaskua. Sormet ristissä sitten käveltiin kohti koulun mäkeä, haaveissa edes muutamaan laskuun riittävästi lunta.

...Oli muuten vähissä luminen kaitale kävelytienkin pientareella. Hyvä, että hetken matkaa pääsi pienempi herra kurahousut jalassa pulkkailusta nauttimaan...

 Vaikka sää oli lasten kanssa pihalla puuhailuun hieman liian vetinen, oli usvainen maisema upea!
Melkoisesti oli mäen laelta lumet jo sulaneet ja talven nuuduttama heinikko päässyt paljastumaan. Se ei tosin lannistanut innokasta laskijaa. Joutui tämä äitikin pulkan kyytiin kiljahtelemaan...!
Saattoi olla talven viimeisiä mäenlaskuja... Koko ensi viikoksi tänne luvattu vesisateita ja plussakelejä. Toisaalta tällainen leuto talvi on meille tänä vuonna varsin passeli, sillä raksallakin päästy tekemään askareita, jotka muuten olisivat joutuneet odottamaan pidemmälle kevääseen.
 Ja ahkeran mäenlaskijan palkinto reippaudesta oli tietenkin....
 ...Kuppi kuumaa kaakaota ja iso viipale mokkapalaa! :)
Liian helposti unohtuu sisätiloihin viikonloppuna puuhastelemaan, kun kelit ulkona vähemmän houkuttelevat - tämä päivä oli mukava muistutus siitä, että kun lähtemisen vaikeudesta pääsee yli, on ulkoilu kaikista hauskaa puuhaa ja kummasti ajatukset kirkastuu, sekä mieliala piristyy lyhyestäkin happihyppelystä! :)


Reipasta alkuviikkoa kaikille! Uskaltautukaa uhmaamaan keväistä säätä ja puuhailkaa pihalla! :)

2 kommenttia:

  1. Niin totta, mitä kirjoitat! Mulla on tullut ulos lähtemisestä todella vaikeaa tämän jatkuvan vesisateen ja harmauden myötä. Mikä voittajaolo tuleekaan, kun saa itsensä raahattua ulos!

    Mulla on sulle haaste blogissani.:)

    VastaaPoista
  2. ...Ja pienen lisämausteen tuo pienin sankarimme, joka opettelee kenkien kanssa pihalla kävelemistä ja kellahtaa jokaiseen kuralammikkoon... :D Jännästi sitä miettii aina kuumeisesti, vieläkö voisi jäädä hetkeksi rakentelemaan duploilla siististi sisätiloihin, vai heittäytyykö rohkeasti uhmaamaan pihamaan lätäkköjä... ;)

    Kiitos haasteesta, ihanaa! <3 ...Sain taas pienen lisämotivaation jatkaa sitä kameran akkulaturin etsintää, niin pääsisin pitkästä aikaa valokuvaamaan! ...Muuttaminen, aina ihan yhtä hanurista.... :P

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...