keskiviikko 21. helmikuuta 2018

Käytävän uudet avohyllyt


Viikonloppuna tartuimme vihdoin toimeen ja pitkähkön vitkuttelun jälkeen saimme käytävän avohyllyt paikoilleen.

Näitähän on suunniteltu jo viime syksystä lähtien, kun saimme käytävän kaapistot paikoilleen ja hyllyt ovat odotelleet verannalla paketeissa toista kuukautta. Vaadittiinkin vain yksi hiljainen lauantaiaamu ja riittävä määrä aurinkoa antamaan kaivattua energiaa - ja homma on vihdoin valmis!


Miehen ilme oli näkemisen arvoinen, kun olin saanut aseteltua tavaroita paikoilleen; hänelle tämä hyllytarve oli kuulemma virheellisesti myyty kirjojen säilytyspaikkana! :)

...No onhan siellä kirjojakin seassa...!

Hyllyjä hankittiin nyt alkuun vain kolme, mutta se asennettiin seinälle niin, että halutessani voi lisähyllyjä asentaa vaikka kolme lisää näiden ylä- ja alapuolelle.


En ole koskaan ymmärtänyt ihmisiä, jotka järjestävät kirjahyllynsä värien mukaan - mokoma tapa sotii täysin vastaan omaa logiikkaani, jossa kirjat ovat ensin aihepiireittäin, sitten kirjailijoittain ja lopulta kirjat julkaisemisjärjestyksessä.

Kyllä, olen lapsesta saakka rakastanut kirjastoja.

En ymmärrä, miten kukaan löytää kaipaamaansa kirjaa, ellei muista kannen väritystä...?!

Tämän avohyllyn myötä annoin epäloogisuudelle - hieman hampaat irvessä kuitenkin, luonnollisesti - sijaa ja nostin esille keväisen vihreänsävyisiä kirjoja.

Kyllä, pidän tästä värimaailmasta, mutta samaan aikaan ahdistaa, että alakerran kirjahyllyni on nyt kaaoksessa näidden kirjojen puuttuessa sieltä oikeilta paikoiltaan... ;)


Piipahdin tovi sitten paikallisessa osto- ja myyntiliikkeessä kulkiessani paikan ohi ja huomasin hyllyllä tuon alla olevissa valokuvissa esiintyvän kynttilänjalan. Ihastelin sitä tovin, mutta jätin tuolloin vielä hyllyyn - vaikka hinta olikin vain kolme euroa. Paria päivää myöhemmin palasin takaisin liikkeeseen ja huokaisin helpotuksesta, kun kynttilänjalka edelleen odotti minua siellä!

Olen hulluna eri sävyisiin vihreisiin lasiastioihin ja -esineisiin, joista huokuu ajattomuus. Nostinkin avohyllylle esille rakkaimpia löytöjäni - turhaan ne kaapeissa piilossa odottavat käyttöönottoa!Siinä mieheni oli oikeassa, että kirjahyllyyn pitäisi koettaa mahduttaa enemmän kirjojakin, sillä ne todella kaipaavat säilytyspaikkoja. Vaikka möin kirpputorilla juuri vajaan metrin mittaisen hyllyn verran kirjoja, en juurikaan huomannut tilan lisääntyneen kirjahyllyissä...

Mies ihmetteleekin aina välillä, miksi näitä täytyy olla näin paljon?! Ymmärrän hänen näkökulmansa, että samat kirjat voisin lainata kirjastostakin, mutta koetan aina perustella vedoten LP-levyjen keräilijöihin - vastaavasti itse haluan omistaa ne kaikkein parhaimmat teokset, joihin voin halutessani palata koska tahaansa. Lisäksi kirjahylly kertoo yllättävän paljon omistajastaan, halusimme sitä tai emme.

Ja ovathan ne kirjat - ja täydet kirjahyllyt - vain niin kauniita! :)


Tuo ylähylly on vielä aivan kesken... En oikein saa otetta siitä.

Joku rönsy tai muratti pitkine oksineen roikkumaan reunan yli? Ja mitä kuvun alle?


Viikonloppuna paistoi aurinko täällä niin kirkaasti, että oli ihanaa ottaa kuvia valossa kylpevästä kodista.

...Tosin samaan vauhtiin huomasin taas, kuinka remontin jäljiltä on edelleen ikkunat pesemättä ja pölyä leijaillut joka puolelle... Esimerkiksi tuo suuri lasipullo kaipaa kevätpesua kipeästi!

Löysin tuon kyseisen pullon puukehikkoineen viime syksynä vanhan puuseppäharrastajan kuolinpesän myynnistä, mistä kannoin kaksi autokuormallista tavaraa kotiin - ja joita olen tässä pitkin talvea blogissakin esitellyt. Tästäkin esineestä maksoin tasasumman, 10€.


Lipaston ostin jo valmiiksi Villa Kotirantaa varten, kun asuimme edellisessä kodissamme. Löysin sen sattumalta Tori.fi kautta naapuristamme muutamalla kympillä!

Vanha puulaatikko on mieheni muuttokuormasta peräisin ja sinne kätkeytyy kasa sisustuslehtiä ja -kirjoja. Valkoinen kynttilälyhty on vanhan työpaikkani henkilökuntamyynnistä muutamalla eurolla tehty löytö.


Miehen kiusaksi on nyt taas yksi tyhjä seinätila täytetty! ;)

Toivotaan, että aurinkoiset säät jatkuvat nyt läpi kevään - tuntuu, kuin talven jälkeen heräisi taas vähitellen horroksesta ja akut alkavat täyttymään. Tämä avohyllyprojektikin on hyvä esimerkki siitä, mihin kaikkeen aurinkoenergian voimin jaksaakaan taas tarttua innolla!

...Olisi nimittäin vielä muutama remonttiprojekti odottelemassa intoa ja tarmoa... ;)


Aurinkoista keskiviikkoa ja voimia viikkoon!


2 kommenttia:

 1. On todella hassua että nykyään rakastetaan sisustusta jossa ei ole kirjoja ollenkaan. Tuskin mikään perhe elää ilman yhtäkään kirjaa- vaatekaapissako ne ovat?
  Ainut asia joka kirjahyllyissä ärsyttää on se pöly joka sinne menee, oikealla tavalla kirjojen laittaminen esille on kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samaa olen miettinyt... Vai eikö enää osteta perinteisiä kirjoja vaan joko lainataan kirjastosta tai sitten ladataan e-kirjoina...?

   ...Olen joskus kokeillut e-kirjan lukemista, mutta ei vaan ole minun juttu; haluan fiilistellä kirjan kovine kansineen ja paperisine sivuineen! Varmaankin LP-levyjen keräilijästä tuntuu samalle, kun laittaa levyn sijaan musiikin soimaan Spotifysta. ;)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...