torstai 8. kesäkuuta 2017

Kesälomalaisten kuulumisia ja pintojen valmistumista raksalla

Huomenet täältä kesälomalaisten aamutouhujen keskeltä!

Ensimmäinen viikko kesälomailua lasten kanssa kohta jo takana - hirvittävää vauhtia menevät nämä päivät ja viikot nykyisin! Lapsenahan kesäloma kesti ainakin puoli vuotta, oli lähestulkoon pelkkää auringonpaistetta ja jäätelön syömistä, vesi oli toukokuusta syyskuuhun kuin linnunmaitoa ja rantasaunassa saunottiin jokaisena iltana.

...Tai ehkä aika on vain sopivasti kullannut muistot... ;)


Meidän kesäloman ensimmäinen viikko on vietetty pääasiassa lasten touhujen tahdittamana, ihan vain tässä kotikulmilla pyörien.

Isompi poika on nyt kaksi vuotta käynyt opiskelemassa englantia paikallisessa kansalaisopistossa, ja näin kolmannen luokan kynnyksellä hän halusi vielä osallistua englanninkielen kesäkurssille, joka toteutettiin yhden viikon mittaisena tehopakettina. Pakko tunnustaa, että olin itse keväällä kurssista kuullessani hieman skeptinen, että noinkohan poika innostuu opiskelemaan kesälläkin, mutta ihanaa ollut kyllä seurata lapsen intoa vieraaseen kieleen - poika jaksoi muistuttaa minua lähes tauotta pari päivää, kuinka paikat kurssille täyttyvät nopeasti, ellen heti ilmoita häntä mukaan. Ja äitihän sitten ilmoitti! :)

...Mietinkin jo, että noinkohan sitä pitää pojan kanssa kipaista vaikka Tallinnaan kesällä päiväksi, jotta hän pääsee jo hieman kokeilemaan kursseilta tarttuneita oppeja.


Pienemmän pojan kanssa kävimme taas alkuviikosta kahvittelemassa ystävän kanssa Lahdessa ja hieman ostoksillakin; tuon retken jäljiltä pihassamme onkin nyt kolmatta päivää lasten pikkuinen polskutteluallas. :)

Tämän viikon ainoasta hellepäivästä, eilisestä, otettiinkin kaikki ilo irti, ja vietettiin se allasleikkien merkeissä!

...Ja tätä kirjoittaessa kurkkaan ikkunasta ulos ja totean, ettei tänään taida olla tulossa läträyspäivä - ei ainakaan kahluualtaassa, mutta kenties lätäköissä kumpparit jalassa...


Eilen illalla tehtiin miehen kanssa läpsystä vaihto, ja hän nappasi vastuun tästä meidän lasten viihdytysasiahenkilön toimesta; perheen pojat lähtivät joka viikkoiseen yleisurheilukisaan tuohon oman kylän urheilukentälle, ja minä raksalle. Pojilla oli eilen ohjelmassa juoksukisoja, pituushyppyä ja kuulantyöntöä - ja minulla yläkerroksen pohjamaalausta. Parhautta!

Tätä hetkeä, kun minä vietän illan raksalla, ja mies pitää kotirintamaa pystyssä, on kyllä odotettu! :)


Viime viikonloppuna pohjamaalasin jo kellarikerroksen harkko- ja kipsilevyseinät, ja nyt yläkertakin on pojan huoneen parvea vaille valmis - kipsilevyjen osalta. Yläkerrassa on vielä muutaman hormiseinän rappaus tekemättä ja paneeliseinien pohjamaalauskin odottelee vuoroaan.

Ja se lattian maalaus!

Ensi viikolla tulee Noblessa -keittiöiden edustaja tekemään keittiön ja kodinhoitohuoneen tarkistusmittauksen, ja samalla tuo mukanaan keittiön harmaan betonijäljitelmätason näytteen. Tarkoitus onkin lattiamaalivärikarttojen harmaita sävyjä verrata tuon tason harmaaseen, jotta vihdoin pääsemme ostamaan myös lattiamaalin. Kaunis puulattia piilotteleekin raksalla vielä suojapahvien alla turvassa...

Koetan tänään ehtiä vielä valokuvaamaan raksalle noita pohjamaalattuja huoneita, ja palailen aiheeseen pikemmiten. :)


Vielä parina päivänä kesäkurssilla opiskelua, tänään jalkapallotreenejä illalla, huomenna lisää seinien ja kattopaneelien pohjamaalausta, sekä lauantain vietto naapuripaikkakunnalla jalkapallomatsien merkeissä - sunnuntaina varhain aamulla pakkaan pojat autoon ja suuntaan kohti Pohjois-Savon mummolaa!

Kesä alkaa joka vuosi virallisesti siitä hetkestä, kun isäni lämmittää rantasaunan ja istun ensimmäisten löylyjen jälkeen alkuillan lämpimässä auringonpaisteessa saunan portaille kuuntelemaan vesilintujen ääniä ja juomaan Pommacia.

Noina hetkinä aika pysähtyy ja olen lomalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...