torstai 1. kesäkuuta 2017

Takapihalta leikkokukaksi - alppiruusun tie kokeilusta tämän kesän yllättäjäksi!

Julkaisin Instagramin puolella (@villakotiranta) valokuvan puolisentoista viikkoa sitten, jossa ihmettelin, mahtaisiko alppiruusun saada kukkimaan maljakossa.

Meillä on sekä täällä nykyisen kodin takapihalla, että raksankin pihassa valtavat alppiruusupensaat, joiden kukinnan alkamista olen kovasti odotellut, mutta kuten omenapuutkin, on tämäkin lajike antanut odottaa edelleen. Tuskastuneena pitkittyneeseen kesän odotteluun nappasin oksan nuppuineen sisälle maljakkoon ja arvatkaas mitä....


Vajaat kaksi viikkoa myöhemmin olohuoneessamme kukkii!


Nyt täytyy myöntää, että yllätyin itsekin!

...Olin jo monta kertaa heittämässä puutarhahanskoja tiskiin ja oksaa mäkeen, mutta onneksi olen laiska luonne, enkä saanut mitään aikaiseksi... :)

Hyvää kannatti jälleen kerran odotella - vaikka tällaiselle malttamattomalle naikkoselle onnistuminen vaatiikin välillä myös pieniä kömmähdyksiä... ;)


Siispä nykyisen kotimme lempinurkkaus - olohuoneen vintage-nurkkaus - saikin taas uutta ilmettä vanhan lipaston päälle päivittyneen asetelman myötä.

Ja nälkähän kasvaa syödessä! ...Lapsuudenkotini ullakolta pelastettuun Ilves-purkkiin kävin hakemassa muutaman alppiruusun oksan lisää - ja nappasin samaan vauhtiin viereisestä pensaasta oksia tuomaan asetelmaan puuvartisten alppiruusujen rinnalle hieman rehevämpää vehreyttä.

Että jos kerran, niin miksei toisenkin onnistuisi?! :)


Yksittäinen alppiruusun oksa asettui kauniisti tuohon nettikirpputorilöytööni; Helena Tynellin Pala-maljakkoon.

Muutaman kerran tässä vajaan parin viikon aikana leikkasin oksaan uutta imupintaa ja vaihdoin vedet maljakkoon, eli todella vaivattomasti tämä kokeilu onnistui.


Samaan vauhtiin nostin lipaston päälle punaisessa teepurkissa kasvavan äitienpäivälahjani; pienimmän pojan päivähoidossa istuttaman kasvin.

....Täytyy tunnustaa, ettei mitään havaintoa lajista, mutta olettaisin olevan jokin kukkanen...? :D Mutta lajista viis, ajatus kaunein!


Toivottavasti saan tämänkin kasvin pidettyä hengissä säiden lämpenemiseen saakka ja istutettua ulos pihalle. Tänään nimittäin tuli täällä Mäntsälässä koko illan vuoroin vettä, vuoroin rakeita vaakatasossa...!

...Oikeastaan keli parani vasta, kun isomman pojan futistreenit ulkokentällä alkoivat olla lopuillaan... ;) Klassikko...!


Täällä meillä alkoivat jo kesälomat minulla ja pienimmällä pojalla, isommalla vielä päivä koulua ja se jännittävä todistustenjako!

Vauhdikkaasti meni tämäkin kouluvuosi, ja vaikeaa vielä käsittää, että lapseni aloittaa jo kolmannen luokan ensi syksynä... Juurihan hän aloitti eskarin!

Kesälomaa, ja kesää ylipäätään, tahdittaa meillä luonnollisesti raksa melkoisesti vielä tänä vuonna. Ensi kesänä otetaan sitten ihan loman kannalta, lupaillaan toisillemme mieheni kanssa, mutta molemmat tietävät, että pihatöitähän sitä sitten jatketaan, puutarhaa muokataan, kesähuonetta ja uutta kasvihuonetta rakennetaan, terassejakin pitäisi ehtiä tekemään, kenties myös puuliiteriä ja leikkimökkiä korjailla...! :D

Toki tahti on raksan valmistuttua takuulla maltillisempi, sillä tällä hetkellä ajatukset täyttää vain tahto ja vimma painaa kuin viimeistä päivää, jotta vihdoin pääsisimme muuttamaan ikiomaan kotiin ja tiputtamaan työrukkaset varastoon.

Puheissamme onkin kuultavissa määreet 'aika ennen raksaa' ja 'elämä raksan jälkeen'... ;)
Ihanaa, toivottavasti pian jo aurinkoisempaa KESÄKUUTA kaikille lukijoille!...Veikkaan, että kukka-aiheiset postaukset vain lisääntyvät tässä tulevana viikonloppuna saapuvaksi lupaillun helleaallon myötä... ;)


2 kommenttia:

  1. Pitäiskö kokeilla samaa, millään ei meinaa malttaa odottaa että alppiruusu kukkisi. Viime kesän jätti siirron vuoksi välistä.

    VastaaPoista
  2. Kokeile ihmeessä! Täällä aloittaa kukintaansa jo isompikin kimppu alppiruusun oksia maljakossa! <3

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...