perjantai 27. tammikuuta 2017

DIY: Romanttiset pikkumaljakot lasiastioista [#Kukkailottelua]

Tänään luvassa onkin melkoinen 'tuplateemapostaus', sillä perinteiseen Mansikkatilan mailla -blogin Kukkailottelua -haasteeseen liittyy tällä kertaa myös helppo DIY-vinkki kirpputoriaarteille.


Tasan viikko sitten julkaisin valokuvia ihanista keväisistä tulppaaneista, ja koska nuo Pirkka -merkin kukkaset ovat edelleen (yllättävän) hyvässä kunnossa (varsinkin nuo valkoiset), niin en ole raaskinut niitä suotta vielä poiskaan heittää. Lehdet alkoivat hieman jo kärjistä kellastumaan, mutta nappasin varret ronskisti poikki ja keräsin kotoamme löytyvistä vanhoista lasipurkeista puutarjottimelle pienen asetelman.

Nuo lasipurkit ovat vuosien aikana tehtyjä kirpputorilöytöjä, samoin kuin tuo metallipurkki ja vanha, pyöreä puutarjotin.

Koska jostain syystä kotimme pn alkanut päivä päivältä enemmän muistuttaa mummolaa (henkinen ikäni oli...?), niin täytyihän noihin purnukoihin tuunata ihan hitusen mummolan glamouria! ;) Eli pitsinauhat esiin, sekä juuttinaru!


Pitsien leikkaustyö tapahtui luonnollisesti oman mummoni vanhoilla saksilla, jotta pääsin sopivaan tunnelmaan... ;)


Eli purkin kaulasta riippuen sopivan pituinen pitsinauha, joka kiinnitetään yksinkertaisesti solmimalla juuttinarulla ympäri.

Vink: Näitä voi tehdä isommankin määrän, ja jättää juuttinarut pidemmiksi - ripusta esimerksi sopivan mittainen oksa ikkunan eteen roikkumaan, ja solmi lasipurkit juuttinarusta oksaan. Tulppaanien sijaan kesällä kerää ikkunalle kaunis asetelma vaikka luonnonkukkasista!


Tuolla taustalla muuten valokuvissa kummittelee tuo ikuisuusprojektini; neuleviltti jämälangoista.... Se on viime aikoina pyörinyt tuossa sohvalla, odotellen, että ehtisin istahtaa alas neulomaan. Ei enää puutu paljoa, reilut 10cm enää, mutta miten pitkiä ovatkaan nuo viimeiset raidat neuloa...!!

Onhan tuokin vilttiprojekti ollut jo toista vuotta käynnissä - kuten remonttimmekin - ja molemmissa näyttäisi onneksi jo sille, että loppusuoralla mennään. Tavoitteeksi olenkin lyönyt saman deadlinen molemmille; tulevana syksynä keinuttelen kiikkutuolissa neulomassa jotain uutta projektia, uudessa kodissamme, pönttöuunin kupeessa, tuon jämälankaviltin alla lämmitellen. ;)


Tämän kuvien lasikupu on alunperin vanhasta pöytäkellosta, jonka ostin nettikirppikseltä muistaakseni 15€ hintaan. Usein kyseisten kellojen kuvut ovat muovia ja hinnat siinä 10€ tienoilla, mutta kun kerrankin tuli vastaan vahvaa lasia, niin tuo hinta oli ehdottomasti sopiva. :)

Olen yhden muovikuvullisen ostanut 8€ hintaan, sillä se näyttää aivan lasiselle (ei sellainen muovisen sumea) ja sen uskaltaa myös asettaa lasten ulottuville, ilman pelkoa sirpaleista.

Tähän kupuun meinasin alun perin maalata kellon oman kultaisen pohjalevyn mustaksi, mutta lopulta viime syksyn saviruukkutrendin innoittamana löysin alle täydellisen kokoisen saviruukun lautasen, jonka vain käänsi nurin päin.

Kuvun sisällä tulppaanit pääsivät omasta lapsuudestani tuttuun juomalasiin, joka myöskin kirpputorilöytö.


Vaikka jo näin tammikuussa on hurjan keväinen olo, ei silti vielä tee mieli tuoda liikaa vihreää väriä sisustukseen - jotenkin se tuntuisi irvokkaalle, kun ikkunan takana on pakkanen ja jonkinmoinen hankikin...

Nämä lilat ja valkoiset tulppaanit pienin vihrein väriläiskin tuovat ihanasti kevättä kotiin, ja sitä kaivattua toiveikkuutta valoisampien päivien puolesta, mutta tuovat silti lämpöä sävyillään kylmään tammikuuhun.




Osallistun tällä valokuvapostauksella Mansikkatilan mailla -blogin jokaviikkoiseen Kukkailotteluun! :)



12 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos! Aina välillä unohtuu, miten pienillä jutuilla saa vähän piristettyä ihan arkisia käyttöesineitäkin!

      Poista
  2. Niin kaunista ja niin keväistä. - Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anneli, näin hieman myöhässä! :) Kevättä kohti, ihanaa - tulppaanit ovat varma merkki lähestyvästä keväästä!

      Poista
  3. Kivat on! Mulla on noiden pitsien kanssa sellainen "ongelma", etten raaski leikata niitä.;) Ovat paljon paremmassa tallessa rullalla laatikossa...:P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä pitsit ovat uustuotantoa, joten ronskisti rohkenin leikkaamaan - kirpputoreilta ostetut pitsinauhat pysyvät täälläkin aarteina lipastossa! ;)

      Poista
  4. Minulla on myös keräilyerä erillaisia lasipulloja ja kippoja...ihan vain kukkia varten. Olen tuunaillut niitä tarpeen mukaan erillaisilla naruilla ja nauhoilla, mutta pitsiä en ole vielä kokeillu...ei ole tuntunut omalta jutulta....vielä ;)
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En olisi itsekään vielä vuosi sitten uskonut tuunaavani maljakoita pitsillä, mutta toisaalta myös kotimme huonekalutkin ovat alkanet vaihtua mummolamaisiksi vähitellen... Ehkä olemme alkaneet jo vähitellen sisäistää, että tuleva kotimme on vanha puuverstas, vanhan talon sielulla. <3

      Poista
  5. Hauska asetelma! <3

    Olen etsinyt ja etsinyt tuollaisia lasikupuja itsellenikin (myös nelikulmainen kävisi - sen päälle voisi sitten myös laittaa vielä jonkin pikku esineen ehkä), mutta en ole löytänyt vielä mistään. :D

    Itsekin jemmaan lasipurkkeja varastoon vastaavanlaisia käyttötarkoituksia varten, tosin suurin osa varastostani on ihan vain vanhoja elintarvikepurkkeja. Niistäkin saa tuunattua vaikka mitä nättiä. :)

    Varpuslintu / viikarivartti.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ...Mieheltäni varmaan pääsisi itku, jos hän tietäisi millainen kassillinen minulla on varastossa elintarvikepurkkeja odottamassa sopivaa käyttöä... :D Olen ajatellut lajitella niihin ehkä valtavan laatikollisen nappejani...

      Löysin juuri kirpputorilta ihanan vihreän lasimaljakon, jonka kanssa ajattelin kipaista paikalliseen kukkakauppaan lähiaikoina hakemaan sopivaa kukkaa. ...Kesää odotellessa, kun luonnosta löytyy kukkia jokaiseen asetelmatarpeeseen... ;)

      Poista
  6. Noissa touhuissa pääsee luovuus kivasti, ja kirjaimellisesti, kukkimaan :) Tosi herttaisia ovat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällaisia lasiastioita ei koskaan voi olla liikaa, eikä liian montaa eri kokoa! :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...