torstai 8. joulukuuta 2016

Talveen kodin koristelua - kauniit pienet yksityiskohdat kotiin!

Jotenkin niin klassikko sairastua juuri kun pääsee hieman pidemmälle vapaalle... Tai kun saa otettua pienen irtioton arjesta.

Viikonloppuna lähdimme miehen kanssa kahdestaan viettämään viikonloppua Helsinkiin. Pitkästä aikaa laatua aikaa ilman lapsia, ihan vain kahdestaan. Buukkasimme jopa hotellinkin Katajanokalta. Ihan parasta!

Lauantai-iltana, katsoessani Sorjosen jaksoja tabletilta miehen jo nukahdettua, alkoi kurkkua särkeä ikävästi. Kohta alkoi vuotaa nenä, ja sittenpä seuraava askel olikin pieni lämmönnousun aiheuttama horkka.

Sunnuntaina hotelliaamupalaa siivitti kurkkua lämmittävät kupilliset kahvia, ja kun viimein iltapäivästä palasimme Mäntsälän juna-asemalle, piti miehen jo taluttaa minua käsipuolesta autolle. Voimat katosivat täysin.

Ja nyt, torstai-iltana, olen edelleen samalla flunssaisella fiiliksellä...

Istuminen ei tunnu hyvälle, ainoastaan sohvalla vaaka-asennossa peiton alla on kohtuullisen hyvä olla. Ulkoilmaa olen nähnyt lääkärissä piipahtaessa, ja tänään illalla kävimme pienellä happihyppelyllä koulumme vanhempainyhdistyksen järjestämällä, joka vuotisella tonttupolulla poikien kanssa.

Vaikka askel oli lyhyt ja tahti hidas, teki raikas ilma niin hyvää! Heti jaksoin hetkeksi istahtaa koneenkin ääreen kertomaan kuulumisia. ;)

Tuossa sohvalla makoillessa iloa minulle ovat suuresti tuottaneet viime viikolla paikallisesta sisustusliikkeesta, LaFiliasta ostamani talviset koristeet! Asettelin ne olohuoneen sivupöydälle lasipullossa olevalle oksalle, ikkunan ääreen.

Psssst: Vaikka käynnissä onkin yhteistyökampanja kyseisen sisustusliikeen, sekä Mäntsälän Kukan kanssa, tämä postaus ei liity kyseiseen yhteistyöhön, vaan kerron tuotteista puhtaasta ilosta onnistuneisiin piensisustusostoksiin! ;)


Monena vuonna olen ihastellut koristelintuja sisustuslehtien kuvissa, ja ajoittain törmännyt niihin sisustusliikkeissäkin, mutta nyt ensimmäistä kertaa löysin linnut, jotka värimaailmaltaan ja olemukseltaan sopivat täydellisesti kotiimme!

Ihanan pehmoiset, pitkäpyrstöiset pikkulinnut voisivat olla vaikka vieraita lintulaudalta - ihastuinkin näiden nipsuttimilla kiinnitettävien koristelintujen luonnollisiin ruskeansävyihin. Usein olen törmännyt kaupoissa vitivalkoisiin tai kimalteisiin lintuihin, mutta niitä en osaisi kuvitella talviseen sisustukseemme.


Samalla ostosreissulla tippui ostoskoriin myös kourallinen näitä kauniita puutähtiä, joita valikoimassa oli myös tummemmassa sävyssä.

Näillä voisin koristella vaikka joululahjapakettejakin!


Myös puisia, valkoisiksi maalattuja lumihiutaleita löysi tiensä kotiimme. Jännä juttu. ;)

Näissä oli alunperin läpikuultavat valkoiset nauhat ripustamista varten, mutta vaihdoin ne juuttinaruun - istuvat täydellisesti lintujen, puutähtien ja aiemmin itse askartelemieni puuhelmitähtien sekä valkoisten pillihimmelikoristeiden kanssa yhteen!

Modernimpaan sisustukseen nämä sopivat vaikka mustavalkean sidontanarun avulla ripustettuna.


Joulu on ihanaa kodin koristelun aikaa - se ainoa sesonki, jolloin oikeastaan intoudun koristelemaan kotia näin. Toki pääsiäisenä esillä on keväisiä kukkasia, sekä värjättyjä pääsiäismunia, mutta en hurahda muiden sesonkien koristeisiin samalla tavalla.

Tosin, kuten aiemminkin todettu, en juurikaan koristele kotia jouluun, vaan talveen. Nämäkin ostamani koristeet ovat enemmänkin koko talveksi käyttöön tarkoitettuja, eivätkä suinkaan katoa koristelaatikoiden kätköihin loppiaisena!

Nämä koristeen piiloutuvat varastoon, vasta kun valkoinen lumikerros katoaa, ja kevät alkaa nostaa päätään vihertävin sävyin hangen alta.

...Ihan niin paljoa ei harmita kotona peiton alla lepäily, ja kauniiden valoisien päivien viettäminen sisätiloissa, kun voin katsella näitä ihanuuksia - kera suuren glögikupposen! :)


Leppoisaa - ja flunssatonta - viikonloppua kaikille!

1 kommentti:

  1. Kurjaa kun sairastuit nyt juuri. Sitä on tosi paljon liikkeellä.
    Monella on mennyt poskionteloihin asti.
    Tosi kauniita joulukoristeita oot kuvannut, vähän erilaisia kuin tontut ja enkelit.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...