tiistai 20. joulukuuta 2016

Jouluun laskeutumista, ja Järvenpään Kukkatalon somistuksen voittajat!

Enää neljä yötä jouluun!

Miten nuo pyhät pääsivät taas yllättämään?! Tänäkin vuonna! :D


...Kuulin sivukorvalla muuten osuvan (ja tähän mennessä parhaimman) vastaukseen kliseiseen kysymykseen 'joko on joulustressiä?'; 'Ihan tavallista stressiä vain tuonne torstaille asti, sitten vaihtuu joulustressiksi!'

Touché! :)

Täälläkään ei suoranaista joulustressiä ole havaittu, vain ihan sellaista tavallista lapsiperheen arjen, töiden, flunssakauden ja lasten harrastusten yhteensovittamisen aiheuttamaa pikkuhikoilua.

Flunssa kiertänyt jo koko poppoon läpi, ja en tiedä aloittiko jo uuden kierroksen, vai eikö vielä oltukaan ehditty parantua täysin edellisestä pöpöstä. Yleensä yksi talvinen nuhakuume sairastettu vuoteen, joten sormet ristissä, että flunssailut olisivat tältä vuodelta (ja kevättalvelta) sitten tässä...!


Jotenkin näin tilapäiskodissa asuessa en jaksa viritellä sesonkikoristeluja ihan viimeisen päälle, kun mielessä siintää jo visio ensi joulusta uudessa kodissa. Sen verran tsemppasin, että jouluvaloja virittelin olohuoneeseen ja keittiöön, sekä rakentelin perinteisen joulupalloilla koristellun ikkunan.

Nuo valokuvien ihanat lumipallot ovat muuten tämän talven lempilöytöni Tokmannilta! Jos olet haaveillut led-tuikuille lumilyhdyn rakentamista valkoisista joulupalloista, niin ehdottomasti suosittelen näitä. Hintakaan ei päätä huimaa; 6kpl pakkauksesta isoja palloja maksoin 1,49€, samoin 8kpl pakkauksesta pienempiä palloja! :)

Joulun kannalta ei siis suuria paineita tälle vuodelle - tuntuu, kuin välivuotta joulun suhteen viettäisimme. ...Eli ensi jouluksi tilattu oikein iso ja mehevä joulustressi ensimmäinen omassa kodissa vietetyn juhlapyhän kunniaksi! :D

...Juuri eilen illalla maalailin miehelle (yliromantisoitua haave-) mielikuvaani tulevasta joulusta; kokoamme isovanhemmat meille joulun viettoon ihan Pohjois-Savoa myöten, ja valmistelemme viimeiset jouluruuat yhdessä. Aattoaamuna lämpiää puukiuas, ja joulusaunan jälkeen viemme kynttilät hautausmaalle, kuten jokaisena jouluna. Aattoiltana istumme koko poppoolla takkatulen ääreen istumaan iltaa, ja lapset availevat pakettejaan aikuisten kahvitellessa. Joulupäivänä katamme pitkän pöydän tupakeittiöön ja takkatulen rätisten taustalla istumme kera isovanhempien syömään jouluherkkuja pitkän kaavan mukaan.

Noh, eikö vain, kuulostaako sinustakin juuri sille, että ensi syksynä jo lokakuussa juoksen tukka putkella valmistelemassa tuota täydellistä idylliä...?! :)

Onni on yhteinen aika perheen kanssa, ja aikatauluton joulu. Nukutaan, jos nukuttaa, herkutellaan kunnes masuun sattuu, katsotaan piirrettyjä telkkarista pyjamat päällä vaikka puoleen päivään jos sille tuntuu! Ja ulkoillaan, jos nyt ei ihan vesisateeksi kelit muutu!


Mieheni jättäisi koko joulutouhut väliin jos voisi valita - jos ei olisi vaimoketta ja lapsia pitämässä kiinni perinteistä, niin mies varmaan tekisi pyhät töitä, kuin tavallisena arkipäivänä. Onneksi on vaimoke ja lapset! ;) Pysyy joku roti touhussa...


Lahjastressikin on vain miehellä, joka ei siis ikinä kuuntele hienovaraisia (ja vähemmän hienovaraisia) vihjeitäni pitkin vuotta, että mitä voisin mahdollisesti tarvita tai haluta joululahjaksi. En ymmärrä miten noin totaalinen korvien sulkeminen vinkeiltä mahdollista! :)

Itse taas kirjaan pitkin vuotta lahjaideoita ylös, ja hankin niitä sitten (parhaani mukaan) jo pitkin syksyä. En halua antaa lahjaa vain antamisen velvollisuudesta, vaan kääreiden täytyy sisältää jotain, mitä vastaanottaja ihan oikeasti tarvitsee - tai minkä voi helposti tuhota joulun jälkeen kaapista pois syömällä tai juomalla!

Tänä vuonna teinkin radikaalin päätöksen ja kirjoitin miehelle kolmen kohdan toivelistan lahjoista, jotka tekisivät minut valtavan onnellisiksi, ja jotka ihan oikeasti olen hankkimassa itse itselleni. Näytin jopa netistä valokuvat tuotteista helpottaakseni hänen arkeaan. :) Näistä kolmesta vaihtoehdosta mies löytää ainakin kaksi ihan paikallisista kaupoista, joten sormet ristissä, että paketista aattona aukeaa; a) Erik Axl Sund: Lasiruumiit -kirja (todella pirteää ja lämminhenkistä lukemista joulun pyhiksi...) b) puutarhasakset c) kauan haaveilemani Nelson Garden -puutarhaessu (kuva alla).

Kuva: http://www.nelsongarden.fi/


Tämä puutarhassa viihtyvä kotihiiri ei ihmeitä lahjaksi kaipaa, ihan vain pieniä juttuja helpottamaan sekä kaunistamaan arkea! ;)

Ja vielä todettakoot, että kiitos kaikille ihanille ystäville ja sukulaisille, jotka olette meitä joulukorteilla muistaneet! Tänä vuonna poistin yhden puuhan työlistaltani, ja jätin joulukorttien askartelun ja postituksen väliin... Mukana oli myös pienen ihmisen henkilökohtainen boikotti Postin 0,90€ joulupostimerkkiä kohtaan, myönnetään...! :) Minä vain niin mieleni pahoitin, kun luulin saavani merkit edelleen siihen 0,55€/kpl-hintaan, ja sitten pöyristyin tuosta hinnasta, joka on melkein sama kuin normaalilla postimerkilläkin... Pieni juttu, mutta meni vähän maku. :D

...Toisaalta sain hyvän syyn toimittaa joulutervehdyksiä ihan henkilökohtaisesti perille! ;)


**********

(*Yhteistyössä Järvenpään Kukkatalo) Jouluisissa tunnelmissa kerrotaan myös iloiset uutiset, että Järvenpään Kukkatalon kanssa toteutetussa joulukampanjassa on äänet laskettu, ja jouluisen somistuksen voittajaksi äänestettiin Facebookin kautta Hernepensaskujanne -blogi, ja myymälässä annettiin ääniä eniten Järvenpään Kukkatalon omalle somistukselle, jonka toteutti myymälään Jonna-floristi! Onnea molemmille voittajille!! :)

Hernepensaskujanteen somistukseen voit tutustua Hernepensaskujanne -blogissa (KLIK) tai Järvenpään Kukkatalon omassa blogissa (KLIK).

Järvenpään Kukkatalon oman somistuksen valokuvat löytyy täältä; KLIK!

Myöskin palkinnot on arvottu, ja kahdelle Järvenpään Kukkatalon lahjakortille ovat löytyneet onnelliset omistajat - onnea myös heille!

Ja suurkiitos Järvenpään Kukkatalon ja Hernepensaskujanne -blogin lisäksi ihanille kampanjaan osallistuneille Mansikkatilan mailla- ja Kukkala -blogeille! Sekä tietenkin valtaisa kiitos Järvenpään Kukkatalolle kampanjan mahdollistamisesta! :)

Ainakin minä löysin inspiraation jouluisiin koristeluihin pitkästä aikaa, kiitos tuhansien ideoiden Järvenpään Kukkatalon! <3


4 kommenttia:

 1. Kyllä teillä silti joululta näyttää. Hyvää joulua!!

  VastaaPoista
 2. Minä olen jo vuosien ajan kirjoittanut miehelle listaa jossa vaihtoehtoja lahjoista. Lisänä ostopaikat, joskus hinnat (että voi tarvittaessa vertailla), nettiosoitteet ja joskus oon leikannut kuviakin lehdistä. Sellainen rautalangalla väännetty lista. Silti on lahjan ostaminen kuulemma vaikeaa. Mukavaa joulunodotusta teille, toivottavasti tauti on pian selätetty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kuulla, että tämä on normaalia muissakin talouksissa... :D Ja juu, mies yrittää ajaa läpi ajatusta ettei aikuisille lahjoja hankittaisi, mutta minusta se nyt vaan olisi ihan mälsää! :) Ja se lahjan sisältö ei ole tärkein, vaan se ajatus, että toinen on sinua ajatellen lahjan etsinyt. Se, että lahjavaihtoehdot on listattu valmiiksi ei mielestäni vähennä lahjan hankkijan panostusta lahjaan - varsinkin kun tiedän, mitä tuskaa miehelleni on kiertää ostoksilla... ;)

   Täällä juuri poika nukahti, kuumemittari näytti hurjaa 39,5 astetta... :( Toivotaan, että tauti tosiaan pian selätetty, ettei mene pikkuisilta joulu ohi torkkuessa...

   Leppoisaa joulun aikaa sinne teillekin koko perheelle! <3

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...