torstai 22. joulukuuta 2016

DIY: Kaunis paperipussi A4 -tulostinpaperista

Kerroin eilen, kuinka askartelin tulostinpaperista lahjapussin isomman pojan opettajan joululahjalle, ja harmittelin, kuinka en tullut valokuvanneeksi pakkausta - sen verran kivan näköinen siitä tuli! :)

Noh, vahingosta viisastuneena tuunasi uuden paperipussin, tosin mustavalkoisen tällä kertaa.

Opettajalle toteuttamaani pussiin koristelin tulostinpaperin ensin Tiger -kaupasta ostamillani hiutaleleimasimilla - lisää noista leimasimista täällä, KLIK - ja käytin leimasinpakkauksen mukana tullutta turkoosia mustetta. Viimeistelin paketin Ikeasta ostamallani ohuella turkoosilla pakettiteipillä.


Tämän lahjapussin taittelin ja liimasin aivan samalla tavalla (taitteluohjeet tässä postauksessa) kuin opettajankin pakkauksen, mutta jätin paperin aivan valkoiseksi, ja koristelin sen ainoastaan mustavalkealla Ikean paketointiteipillä ja Kärkkäiseltä ostamallani raidallisella puuvillalangalla.

Lahjapussin mitoiksi tuli 9,7cm x 22cm.


Vielä viimeisille, pikkuisille joululahjoille ehdit taittelemaan vielä kauniit pussukat. Laitetaan siis taitteluohjeet jakoon! Aikaa ei muutamaa minuuttia kauempaa askarteluun mennyt ja oli melkein helpompaa, kuin tavallisen lahjapaketin kääriminen, joten joulustressiltäkin vältyttiin. ;)


ITSETEHTY PAPERIPUSSI


Tarvikkeet: A4 -tulostinpaperiarkki, paperiliimaa.
Koristeluun esimerkiksi värikkäitä teippejä, puuvillanyörejä tai satiininauhoja, tarroja...


1. & 2. Taita paperiarkki alla olevan kuvan mukaisesti. Huomioi, että toisen reunakaistaleen tulee olla hieman toista leveämpi (~1cm leveyseroa), jotta taitettaessa ja liimattaessa ne jäävät hieman päällekkäin (kts. kuva 2.). Levitä liimaa päällekkäin menevälle osuudelle ja liimaa arkin reunat kiinni toisiinsa (kts. kuva 3.).3. Taita putkeksi taitetun ja liimatun arkin alareunat kulmistaan alla olevan kuvan mukaisesti.


4. Taita pussin pohja alla olevan kuvan mukaisesti ja liimaa taitos kiinni. Pussi on valmis täytettäväksi!


Todella helppoa ja nopeaa! :)

Täytin paperipussin ja taittelin yläreunan kiinni pussin takapuolelle. Tuo mustavalkea teippi toimii koristeena, ja se pitää pussin yläreunan suljettuna, sillä kiinnitin taitoksen samalla teippauksella.

Päälle solmin vielä puuvillanarua - tuohon teippien yhtymäkohtaan olisi voinut liimata myös vaikka erillisen pakkausruusukkeen! ...Vaikka räväkän pinkki! :)


Huomenna luvassa vielä yksi jouluinen postaus ennen blogin siirtymistä joululomalle - alla oleva kuva antaa pienen vinkin, millainen DIY-idea odottelee julkaisemistaan...! ;)

...Ja kyllä, lupasin itselleni ja siinä sivussa perheellenikin, että blogi sulkeutuu huomisen jälkeen loppuvuodeksi, ja pienen pieni 'loma' tiedossa laiskotellen ja herkutellen. Toki Instagramissa varmasti tulen siltikin aina ajoittain pyörähtämään kertomassa kuulumisia, joten jos et vielä ole seuraaja, niin tästä linkistä pääset seuraamaan; KLIK!

...Ja vaikka blogi lomailee, niin bloggaaja ei - suunnitteilla kaikenlaista kivaa ja jännittävää tulevalle vuodelle 2017, joten loma blogista tarkoittaa aivonystyröiden hieromista muistikirjan ja Wordin äärellä... :)

*Malttamattomana jo odottelen*


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...