tiistai 8. joulukuuta 2015

Pienillä jouluisilla perinteillä täytetty joulukuu - MakroTex viikkohaaste 'Joulukuu'

Miellän jouluun korkeiksi lumikinoksiksi, paukkupakkasiksi, rätiseväksi takkatuleksi, paksuiksi villasukiksi, kuumaksi glögiksi ja hiljalleen leijailevaksi lumisateeksi. Tämän vuoden joulukuu ei yllä lähellekään tuota mielikuvaa täydellisestä talvikuukaudesta...

Joulun (ja talven) tunnelmaa olemme täällä Etelä-Suomessa koettaneet luoda jouluisilla perinteillä, jotka tässä tuvassa aloitetaan - miehen vastusteluita kuuntelematta - heti marraskuun käännyttyä joulukuuksi! :)

Kuten eilen postasinkin, vietimme menneenä viikonloppuna perinteeksi muodostuneita kolmen päivän pikkujouluja lasten ja poikien kummitädin kanssa. Tuohon postaukseen pääset kurkistamaan tästä.

Perjantaina kävimme isomman poikani kanssa kylämme vanhempainyhdistyksen ja urheiluseuran järjestämälla vuotuisella Tonttupolulla; ystävänsä kanssa tasku- ja otsalampun avulla he kiersivät yli 90 kynttilän valaiseman metsäpolun, laskien samalla kaikki polun varrelle piilotetut tontut, olkupukit ja lyhdyt.

Lumettomasta maisemasta huolimatta tunnelma oli jouluinen... :)
Viikonloppuna askartelimme myös vuotuiset piparkakkutalot, jotka nyt tuovat jouluista tunnelmaa keittiöömme aina joulun pyhiin saakka; sen jälkeen ne ovat vapaata riistaa perheemme sokerihiirille! ;)
Ja jotta jouluun laskeutuminen olisi viikonlopun osalta täydellinen, saivat lapset kummitädin kanssa koristella myös joulukuusenkin, jonka kävimme koko poppoon voimin perjantaina valitsemassa ja hakemassa.

Meidän perheemme kuusen taiteellinen johtaja on nykyisin poikani - ja hänelle onkin myönnetty vapaat kädet kuusen koristeluun; oksille löytävät kaiken maailman joulupallot kymmenissä eri väreissä. Hileisiä, mattapintaisia, suuria, pieniä, kirkkaissa väreissä, mustia, hopeisia, kultaisia. Käpyjä, enkeleitä, hilenauhoja, olkipukkeja. Kaupasta ostettuja, kirpputoreilta löydettyjä, lapsuudenkodistani tuotuja - aikaväliltä 1970-2015.

You name it, we have it! :D
Tänä vuonna ensimmäistä jouluaan viettää myös pienempi poikamme, joka myös innokkaasti osallistui jouluisiin valmisteluihin. <3


Ihanaa, lumisempaa, aurinkoisempaa joulukuuta, sekä joulun odotusta kaikille! <3
*Enemmän MakroTex -viikon periaatteesta voit lukea Pieni Lintu -blogista.

18 kommenttia:

 1. Perinteitten luonti lapsille onkin hurjan tärkeää. Design-kuusen aika on sitten lasten kasvettua :) (jos haluaa...) Oikein lämpöisiä joulunalustunnelmia teidän villaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nauroinkin miehelleni, että omien lasten kasvettua isoiksi on muutaman vuoden hetki koristella itse kuusta ennen mahdollisten lastenlasten vallankumousta koristelaatikolla... ;)

   Poista
 2. Hauska ja taidokas tuo viimeinen kuva!:)
  Mun on monta kertaa pitänyt lähteä sinne teidän nurkille puutarhaoppilaitoksen joulupolulle...? Toistaiseksi se on jäänyt aina suunnittelun asteelle, ehkä joku vuosi vielä teen sen!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä vuonna ajattelin itsekin poiketa Saaren puutarhan joulumaassa - poika kävi esikoulun kanssa viime talvena, ja oli kovasti tykännyt! :) Kävin kesällä siellä valokuvaamassa ja vannoin palaavani talvella takaisin... Kun vaan päivissä tunnit riittäisi! ;)

   Poista
 3. NIin, joulukuusen koristelu ei enää onnistu itseltä, vaan lastenlapset ovat sen koristelleet jo monen monta vuotta ja aina yhä uudelleen se on ollut heistä kiva perinne aatonaattonailtana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania muistoja lapsuudesta nuo jouluperinteet <3
   Oma rakkain jouluperinne lapsuudesta oli piparkakkujen teko mummoni kanssa - mummoni omalla reseptillä, joka perintönä siirtyy omille lapsillenikin! Joka joulu teimme yhdessä taikinan mummolan jääkaappiin ja seuraavana päivänä leivoimme yhdessä; mitä isommaksi kasvoin, sitä enemmän vastuutakin sain - aluksi sain painella muotilla piparit taikinasta, sitten opettelin kaulitsemaan juuri täydellisen tasaisen taikinan ja lopulta sain tehdä taikinankin, mummoni opastamana. <3 Rakas, lämmin, joulumuisto <3

   Poista
 4. Jouluista tunnelmaa lisää kaikki joulupuuhat ja -tapahtumat!
  Suloinen jouluaskartelija♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhteiset joulun valmistelupuuhat ja jouluiset tapahtumat luovat joulun tunnelman - vaikkei lunta saataisikaan! :)

   Poista
 5. Teillä on joulu jo noin pitkällä, lapsia kun on niin touhu riittää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman lapsia ei näin paljoa tulisi joulua laitettuakaan - lasten juhlahan tämä on <3

   Poista
 6. Huikea piparkakkutalo teillä. Hyvää joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Suunnitelmat valmiina myös jo ensi joulun pipariaskarteluihin - myöskin osallistujamäärä näyttäisi kasvavan... ;)
   Ihanaa, rauhallista joulua!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...