tiistai 29. joulukuuta 2015

Äiti-poika -laatuaikaa ja arkeen palaamista vähitellen

Joulu vaihtui täällä meillä kirjaimellisesti arkeen; tämän äidin lomailut on lomailtu ja ensimmäinen päivä töissä vietetty kieltämättä hieman ristiriitaisissa tunnelmissa. Toisaalta ihanaa päästä haastamaan taas itseään muutenkin kuin organisoimalla lapsille monipuolista puuhaa, mutta hirvittävän nopeasti tämä vuosi vierähti!


Olisihan sitä loputtomiin viihtynyt kotosallakin - kyllä täälläkin tuota puuhaa on riittänyt, niin lasten kuin raksankin parissa, blogia unohtamatta - mutta hyvillä mielin pystyin uudenlaiseen arkeen siirtymään, kun kotiin jäi reipas miesvahvuus. :)


Viimeisiä vapaita päiviä, sekä isomman pojan joululomaa ehdittiin viettämään mm. äiti-poika -viikonlopun verran. Matkustimme junalla Helsinkiin ja isompi poika sai suunnitella meille kahdelle puuhaa kahdeksi päiväksi - pikkuinen ja mies jäivät kotiin vastaavasti nauttimaan isä-poika -laatuajasta. :)
Yhteen lauantaihin saimme mahdutettua junalla, ratikalla sekä metrolla matkustamista, Hevisaurus -leffan ihmettelyä Tennispalatsissa, Stockmannin jouluikkunan ihastelua ja pikkuveikalle joululahjan etsintää. Lisäksi herkuteltiin hyvällä ruualla, nautittiin taikajuomaa ja seikkailtiin hotellia tutkiskellen. :) Ja lopulta nukahdettiin aivan väsyneinä, monen monta kotivideo-ohjelman jaksoa peittojen alta katsottuamme!
 
Ja kyllähän tuota hotellihuoneen ikkunasta auennutta merimaisemaa ihasteltiin molemmat... :)
Sunnuntaina, nassutettuamme ensin suuret aamupalat, nappasimme ratikan ja junan - seikkailumme jatkui kohti Tikkurilaa ja Heurekaa. Käsittämätöntä kyllä, saimme huomaamatta kulumaan aikaa melkein viisi tuntia erilaisia laitteita kokeillessa ja tutkiessa! :)
Molempien ehdoton suosikki oli muuten laboratorio, jonne pääsimme valkoisissa labratakeissa ja suojalaseissa tekemään erilaisia kokeita aivan itse! :) Erilaisia nesteitä ja jauheita sekoitellen saatiin aikaiseksi mm. värien muutoksia ja lämpötilan vaihdoksia. ....Ei yläasteella kemian oppitunnit näin hauskoja missään tapauksessa olleet! :)
Junassa istuessamme matkalla  kotiin kysyin pojalta, mikä oli koko viikonlopussa parasta. Odotin vastaukseksi Heurekaa tai leffaa, mutta poika totesikin; ''Se, että sinä olit minun mukana.''


Ihanan rentouttava viikonloppu, ja paras joululahja lapselle; laatuaikaa vanhemman kanssa! <3Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...