keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Autolastillinen kesämuistoja perhelomalta!

Vaikka matkalle on aina hauska lähteä ja uusissa paikoissa seikkailla, niin kyllä kotiin palaamisessakin on oma hohdokkuutensa! :)
Vietimme viisi päivää ja neljä yötä autoillen, laivaillen ja vieraillen ihanien serkkujeni luona Ruotsissa. Ensimmäistä kertaa elämässäni menin auton kanssa Ruotsin puolelle - eipä näin nelihenkisenä perheenä - ja vauvan kanssa - muuten helposti vierailtaisi sukulaisissa! Onneksi mies on rohkeampi kuskina kuin minä, ja muutenkin ajanut autoa ulkomailla ennenkin, niin rohkein mielin - ja navigaattori puhelimeen ladattuna - uskalsimme lähteä matkaan.
Ja aivan suotta olin jännittänyt, että kuinka viisi kuukautta vanhan pojan kanssa sujuisi yöpyminen laivalla - nukuimme kaikki kuin tukit! :) Myös automatkat menivät kivuttomasti; isommalla oli Aku Ankka kätösissä, kun maisemia ei enää jaksanut ihmetellä ja pienin nukkui tyytyväisenä. Emme tosin pitkiä siirtymiä ajaneetkaan; reissasimme välillä Tukholma - Södertälje - Nyköping - Oxelösund.
Koko matka tehtiin pikkuisten matkalaisten ehdoilla, joten aurinkoisesta säästä ja sukulaisten seurasta nautittiin ulkoillen, leikkikentällä vieraillen ja ihan vain leppoisasta lomafiiliksestä nauttien! :)

Ehkä reissun kohokohta koko perheelle oli vierailu Stendörren kansallispuistossa. Helteinen kesäpäivä pienellä viilentävällä tuulen henkäyksellä, kauniit kallioiset uimapaikat, purjeveneitä, metsäpolkuja, kippuraisia puita, joihin kiivetä... Ihastuin ikihyviksi, kuten myös isompi poikani, joka kapusi jokaiseen puuhun, mihin vain ehti rantakivillä hyppimiseltään ja mustikoiden syömiseltä! :) Suosittelen ehdottomasti kaikille, jotka reissaavat perheen kanssa Tukholman eteläpuolella! Puisto sijaitsee Tukholman ja Nyköpingin välissä - ajomatkaa Nyköpingistä päin laskettuna tuli ~40min/suunta.
 Etsi puusta poika...! :)
Ihania muistoja kertyi taas - tällaisia päiviä perheen kesken lomaillen jaksaa muistella sitten syksyn pimenevissä illoissa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...