sunnuntai 29. huhtikuuta 2018

Pihapiiri -messut 2018 // Piha-alueet


KAUPALLINEN YHTEISTYÖ // LAHDEN MESSUT

Tänään luvassa pikaiset tervehdykset eilisen Pihapiiri -messuvisiitin merkeissä. Pikaiset siksi, että tämä(kin) sunnuntai on aikataulutettu iltaan asti ja pian alkavat isomman pojan kaverisynttäritouhut haukkaavatkin melkoisen viipaleen päivän tunneista. :)

...Hieman myöhässä nuo synttärijuhlinnat, kun poika täytti vuosia reilu kuukausi sitten, mutta yllättävän haastavaa saada viiden perheen aikataulut täsmäämään useamman tunnin touhuamiselle lyhemmällä varoitusajalla.

Piipahdin eilen tosiaan viettämässä hetken omaa laatuaikaa Lahdessa - perheemme miehet yksissä tuumin päättivät jättää tällä kertaa puutarha- ja pihateemaisen tapahtuman väliin ja pysytellä kotosalla. ...Tosin ihan kamalasti en tainnut edes koettaa houkutellakaan, vaan otin ilolla vastaan pienen palan rauhaa. ;)


Kävin viimeksi Pihapiiri -messuilla 2016, ja verraten tuohon kokemukseen, on tapahtuma muuttunut todella paljon ja ehdottomasti parempaan suuntaan; esillepanot olivat todella laadukkaita ja mielenkiintoisia, samoin messuohjelma. Paikallisia yrityksiä oli tapahtumassa runsaasti - en edes tiennyt lähialueella olevan niin monta puutarhaa!

Valikoima myös kasvien osalta oli todella laaja ja törmäsin moneen itselleni entuudestaan tuntemattomaan lajikkeeseen sekä vanhoihin perinnekasveihin.


Ihastuin tähän yleiskoristelualueen halkopinoaitaan - jos omistaisin kesämökin, rakentaisin ehdottomasti tällaisen aidan pihapiiriin!

Olen kiusannut miestä uhkailemalla hankkia pihatonttuja tontillemme, mutta ehkäpä piilotankin tällaisia hauskoja yksityiskohtia puutarhaan:


Koska pihaamme suunnitellaan parhaillaan pengerryksiä, kivetyksiä ja kukkapenkkejä, olin näilläkin messuilla haukkana keräämässä talteen kaikki teemaan sopivat ideat.


Omalla ostoslistallani olivat ainoastaan valkoapilan siemenet, mutta päädyinkin lopulta ostamaan kolme vaaleanpunaisin kukkasin kukkivaa angervon juurakkoa yhteensä kymmenellä eurolla (innostuin kyselemään myyjältä istutusohjeita ja hetken juteltuamme hän möikin minulle lopulta kolme juurakkoa kahden hinnalla!) sekä kolme pelargoniaa - elämäni ensimmäiset - niin ollen 3kpl/10€. 

Eilisilta menikin siis istutustouhuissa, kun angervon juurakot piti saada pikaisesti muovipussista pois, istutettua ruukkuihin multaan ja kannettua verannalle odottelemaan lämpimämpiä säitä.

Angervo on lajike, joka kuuluu vahvasti oman lapsuudenkotini pihapiiriin ja ehdottomasti halusin tuoda sen myös oman kotini puutarhaan.


Perinteisiä kukkapenkkejä suunnitellessa on haaveissa myös jokin hieman erikoisempi istutus; ruosteiset kottikärryt, vanhat maitokärryt, tervattu puuvene tai tassuamme olisi ihana! Tähän ideointiin löysin lisää potkua messuilta, minne oli keväisissä vapputunnelmissa luotu erilaisia kukkasomistuksia.


Näitä kukkafarkkuja näkyi jo viime syksynä Lepaa 2017 -tapahtumassa - yhä edelleen aivan ihania!


Tässäpä ensimmäiset kuvat reilun viidenkymmenen otoksen joukosta! :)

Koetan huomenna saada jakoon loput valokuvista, joissa onkin sitten enemmän ideoita ja tunnelmia esimerkiksi terassin tai parvekkeen sisustamiseen. Kerron samalla, mitä muuta ihanaa päätyi ostoskassiini... ;)

Leppoisaa sunnuntaita!

4 kommenttia:

 1. Kiva messukatsaus. Näyttää olleen kaikkea mukavaa tarjolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella monipuoliset messut - ja parasta antia paikallisten puutarhojen valikoimat! Ensi vuonna ehdottomasti menossa taas! :)

   Poista
 2. Kauniita kuvakulmia messuista!
  Oli niin kiva nähdä taas kerran ihanainen ja aurinkoinen Satu! 💚
  Ja Lahden Pihapiirimessut olivat oikeasti puutarhamessut, kasvivalikoima oli huikea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina! <3 Tällaisia tapahtumia ja eritoten kohtaamisia lisää, kiitos - sain iloa ja energiaa moneksi päiväksi! :) Oli kiva nähdä taas!!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...