perjantai 27. huhtikuuta 2018

Kevään kiireitä toissa vuoden Pihapiiri -messujen valokuvilla höystettynä


Muutama päivä mennyt blogihiljaisuudessa, muttei todellakaan missään hiljaiselossa...!

Tähän huhtikuulle tuntuu kasaantuvan kaikenlaista tehtävää vuosittain; esikasvatusta, pihan siistimistä talven jäljiltä uuteen kevääseen, kasvimaalla lavoissa lumen alla painuneiden multien möyhimistä, uusien lavojen täyttämistä, kukkapenkkien suunnittelua kasvikuvastoja ihastellen...

Noiden mukavien askareiden lisäksi on niitä vähän enemmän stressaavia, kuten veroilmoituksen täyttöä, kuittien läpikäyntiä, kesälomien aikatauluttamista lasten päivähoidon ja koulun lomien mukaan sekä lomapäivien syöttämistä lukemattomiin järjestelmiin niin töiden kuin päivähoidonkin osalta... Huoaah...

Ja tuohon kaiken päälle ne normaalit arjen touhut; työt, lasten harrastukset, kauppareissut, siivoamiset, pyykkivuoret...!

Lista tuntuu välillä loputtomalle! Lisäksi miehellä on työn alla kanalan ulkoiluhäkki, jotta tytöt pääsisivät pian hieman tuulettumaankin - neljän seinän sisällä talven viettäneinä varmasti hieman mökkihöperöitä reppanat....

Kanalasta puheenollen, huomasin tänään uuden hauskan piirteen mieheni kanassa, Kuukerissa, joka on alusta alkaen ottanut lauman johtajuuden ja kukkanasena (= kukon roolin omaksunut kananen) kiekuu niin, että kanalasta kajahtaa. Viedessäni heille appeet jäin varaston puolelle seuraamaan salaa kanalan sisäikkunan kautta tyttöjen touhuja. Kuukeri pomona naposteli ensimmäiset herkkupalat ruoka-astiasta, mutta yhtäkkiä hän marssikin suoraan munintakopille, jossa ujompi Nugetti hautoi antaumuksella alleen keränneitä, koko lauman munimia munasia. Yllätyksekseni Kuukeri todella selkein elkein komensi Nugetinkin syömään! ...Nugetti puolestaan könysi pesästä närkästyneen oloisena ja näytti marmattavan vaappuessaan puutuneilla jaloilla ruokakupille... :)

Oman kanalan munien ohessa tuo tyttöjen touhujen seuraaminen ja sitä kautta heidän luonteenpiirteidensä ja eleiden oppiminen on kyllä valtavan palkitsevaa.

Jokainen kananen on aivan omanlaatuisensa yksilö ilmeineen ja tapoineen!


Tälle viikonlopulle mies on suunnitellut myös vanhoista tiilistä muuratun tukimuurin muuraamista puutarhan puolelle - idea, jonka sain, kun kuulin, että omenapuiden ympärille joudutaan hieman nostamaan maata ja sitä myöten pengertämään kasvimaan reunaa. Tähän aiheeseen lupaan palata valokuvin vielä uudelleen, kunhan pääsemme vauhtiin! :)

Viikonloppuna oli ajatus 'rentoutua' puutarhassa, eli huhkia noiden ulkopuuhien kanssa molemmat päivät, mutta nopea kurkistus kalenteriin muistuttikin, että huomennahan on Pihapiiri -messuille meno Lahteen ja sunnuntaina isomman pojan hieman myöhäiset kaverisynttärit!

Notta touhua riittää koko viikonlopuksi! 

Aluksi ajattelin jo saavani koko perheen mukaani messuille, mutta mies kerrallaan ilmoitti minulle halukkuutensa jäädä kuitenkin kotosalle touhuamaan - en ymmärrä... ;)

Eli äidin omaa laatuaikaa huomenna luvassa messuilun merkeissä!


Pihapiiri -messut ovat tähän hetkeen kyllä täydellinen paikka pyörähtää; pihan ja puutarhan laittaminen on lähtenyt muutamassa viikossa jo niin hyvin käyntiin, että rohkenen miettiä jo perennalajikkeitakin pihallemme lisää.

Jopa pihasuunnitelmaa olen piirrellyt taas uudella innolla, kun pihan muoto pengerryksineen alkaa hahmottua valmiimpaan muotoon.

Ostoslistalla on ainakin valkoapilan siemenet - oi, niitä tarvitsisin varsinkin omenapuiden alle tulevalle ketomaiselle alueelle!

Haaveissa onkin vanhan talon henkeen sopiva rento, tunnelmallinen ja tuoksuva, ketomainen piha, jossa ei ole viivoittimella piirrettyjä nurmikkoalueita eikä luotisuoria kukkapenkkejä.Keräsin tähän postaukseen valokuvia vuoden 2016 Pihapiiri -messuilta - lisää kuvia ja inspiraation aiheita löydät täältä; KLIK!

Koetan huomenna jo illemmalla saada jakoon myös valokuvat tämän kevään messuilta - oikein itsekin puhkun intoa ja odotusta huomisesta messupäivästä! Tiedän ainakin yhden tutun, jota aion käydä messuosastolla jututtamassa... ;)


Mutta nyt kone kiinni ja miehen viekkuun viettämään pienen hetken Netflix -aikaa - täällä talo hiljainen ja lapset nukkumassa jo! :)

Ihanaa, rauhallista viikonloppua kaikille!

Ehkä messuilla tavataan?! :)


4 kommenttia:

 1. Ihanaa messupäivää Sinulle ❤ Kuvasaldoa odotellessa kun en itse pääse osallistumaan :(

  VastaaPoista
 2. Lueskelin juuri noita Pihapiiri -messujen vuoden 2018 pääteemoja ja 'Puutarha kaikille aisteille' sekä 'Wild Gardens – Villiinnytään pihalla' -teemat kuulostavat niin inspiroiville! :) Luvassa siis takuulla paljon valokuvia jakoon!
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa hauskalta tuo kanojen elämän seuranta! 😁😁 Hauskaa messupäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovasti odottelen, että saadaan tytöt pihalle aitaukseen ulkoilemaan, niin pääsen seuraamaan heidän touhuilujaan myös ruokapöydän äärellä istuessa! :) Piristävät päivää kummasti - melkoisia persoonia jokainen.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...