tiistai 1. toukokuuta 2018

Pihapiiri -messut 2018 // Sisustusideat puutarhaan ja parvekkeelle


KAUPALLINEN YHTEISTYÖ // LAHDEN MESSUT


Hei hei huhtikuu...
...Ja tervetuloa toukokuu - sinua on jo kovasti odotettu! 


Täällä Mäntsälän leveyksillä vappu täyttyi vesisateesta, eli tänä vuonna jätettiin suosiolla vapputorilla pyörähtäminen väliin. Sen sijaan keskityimme yöpuvussa hiippailuun, miehen tekemän siman nauttimiseen ja minun kaupasta ostamien munkkien mussuttamiseen. Koetinpa pientä päiväunihetkeäkin viettää minkä pienemmältä pojalta ehdin - hän kun ei kotona enää suostu päikkäreitä nukkumaan...

Kovasti poltteli myös tietokoneen ääreen istahtaminen, sillä koneella odottelivat viimeiset valokuvat Pihapiiri -messuilta. Ja tässä ne nyt vihdoin ovat! :)

Viime sunnuntaina jaoinkin valokuvia piha-alueisiin liittyen, ja tänään vuorossa ovat messuilta poimitut sisustusideat niin puutarhaan kuin parvekkeelle.


Yksi suosikkejani messuilla oli Pioni ja Piironki -myymälän osasto - täältä olisi lähtenyt kassikaupalla löytöjä kotiin, jos kesähuone olisi pihassa jo paikoillaan!

Lupasinkin itselleni, että tänä kesänä otan itseäni vihdoin niskasta kiinni, järjestän itselleni päivän omaa aikaa ja ajelen Hollolaan Pioni ja Piironki -myymälään ostoksille. On nimittäin ollut mielessä jo pidemmänkin aikaa...


Näistä lasisista 'kastelupalloista' olen haaveillut jo tovin - niin helpottamaan kukkapenkin kastelua hellepäivinä kuin ihan vain koristamaan puutarhaa, välkehtien auringonpaisteessa.

Pioni ja Piironki -myymälän osastolta vihdoin ostin ensimmäiseni, tuollaisen pyöreän kastelulasin hintaan 9,90€. Takuulla tulee esiintymään puutarhasta napatuissa kuvissa pitkin kesää. ;)


Luonnonmateriaalit, käsityöläisyys ja kotoisa tekemisen meininki oli myös Pihapiiri -messuilla esillä. Miellytti tällaisen maaseudulla asuvan maalaisromantikon silmää!


Lahden Nuorisopalvelujen työpaja -osasto oli varsin houkutteleva ja ihanan raikas!

Osastolla myynnissä olleet, taidokkaasti toteutetut tuotteet olivat nuorten, 17-29-vuotiaiden lahtelaisten työttömien nuorten valmistamia. Kauniita makramee- ja himmelitöitä - ihastuin varsinkin makramee -amppeleihin, joissa pohjana toimi vaneri (kuva alla).


Amppeleita ja ilmakasveja oli esillä myös runsaasti, perinteisten kesäkukkien ja perennojen ohella.

Tuollaisia alakuvan 'linnunpesiä' voisin ottaa puutarhaan omenapuun alaoksille ja istuttaa niihin vaikka amppelimansikkaa!


Messujen paras kohtaamispaikka oli ehdottomasti Versoja Vaahteramäeltä -blogin osasto, jossa omankin piipahdukseni aikana ehdin törmätä osaston emännän, Riinan, ohella niin Kesätuulian Mutamäki -blogin Suviin, Mansikkatilan Mailla -blogin Tainaan, Sata Sävyä Vihreää -blogin Satuun sekä Kati Jukaraiseen!

...Jaoinkin Instagramin puolella Suvin ottaman valokuvan tuosta kohtaamisestamme... ;)


Riinan neljän neliöön mahtui kokonaisen puutarhan verran ihania ideoita!

Ehkä kaikkein eniten juttutuokiomme aikana ihastelimme Riinan miehen rakentamaa seinustaa (kuva alla), jollainen taitaa tänä kesänä ilmestyä meidän kaikkien puutarhaan - kiitos Riina mahtavasta ideasta, pitää laittaa omallekin miehelle työn alle... ;)


Tällaisia tuliaisia Pihapiiri -messuilta tänä vuonna! :)

...Nyt kun vain saisimme sitä auringonpaistetta tänne Mäntsälään, niin pääsisi toteuttamaan kaikkia niitä ideoita, joita listasin omalle ToDo -listalleni messuilta.... Ja sitä lämpöä, sitä tarvittaisiin kovasti, jotta saisin myös messuilta ostamani angervot istutettua puutarhaan!


Aurinkoisempaa loppuviikkoa kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...