sunnuntai 10. joulukuuta 2017

Pieni, ihana pako arjesta


*Kaupallinen yhteistyö, Hotel Sveitsi

Hyvinkäällä sijaitseva Sveitsin uimala on perheellemme jo todella tutuksi tullut paikka viettää aikaa polskien ja poreissa laiskotellen. Meillä Mäntsälässähän ei uimahallia ole, mutta onneksemme meiltä pyörähtää autoillen Hyvinkäälle vajaassa puolessa tunnissa.

Hieman vaihtelevalla tahdilla ehdimme remontin aikana lähteä uimaan, mutta nyt viimein meillä on mahdollisuus irroittaa aikaa viikonlopuista tälle koko perheen harrastukselle vaikka joka viikko! Molemmat pojat ovatkin jo melkoisia vesipetoja, ja isomman pojan kanssa homma kallistuu minulla usein jo melkein pelleilyksi, kun vuoron perään kokeilemme erilaisia sukellustemppuja... :)

Mutta mahtavaa on ollut huomata, kuinka vedestä on tullut molemmille pojille luonteva elementti, ja uimataito onkin erittäin tärkeä, varsinkin, kun itsekin asumme vesistön lähellä. Lisäksi isompi poika käy ukkinsa kanssa kalaretkillään, joten pelastusliiveistä huolimatta on tärkeää osata ottaa tilanne haltuun säikähtämättä, jos joutuukin yllättäen veden varaan.

Olimme kuulleet Sveitsin uimalan viereisen Hotel Sveitsin uudistuksesta, sekä hotellin yhteyteen rakentuneesta monipuolisesta Viihdekeskuksesta, mutta emme olleet vielä ehtineet tutustua alueen palveluihin tarkemmin.

Siksipä kutsu tulla yöpymään uudistuneeseen Hotel Sveitsiin ja virkistymään Viihdekeskuksen palveluihin tutustuen oli todella iloinen yllätys!


Moni ehkä huomasikin Instagramista tänä viikonloppuna, että matkasimme Hyvinkään maisemiin perjantaina. Minä ajelin paikalle suoraan työpaikaltani Helsingistä heti viimeisen palaverin päätyttyä ja mies taasen Mäntsälän suunnalta. En ollut aiemmin Helsingistä päin Hyvinkäälle ajanutkaan, mutta jopa näin uusia ajoreittejä jännittävälle tuo matka taittui todella näppärästi E12 -tietä Tampereelle päin.

Perillä meidät vastaanotti ihanan ystävällinen henkilökunta - suurkiitos teille avustanne ja opastuksestanne!

Meille oli varattu todella kaunis ja seesteisen tunnelmallinen huone, ja jopa kuohujuomaa oli jäissä odottamassa...


Puitteet romanttiselle viikonlopulle? ;)


Olisihan tuosta kaikesta voinut kahdestaankin toki nauttia, vaan varasimmekin perjantain sekä lauantain koko perheen yhteiselle laatuajalle! :D

Psssssst... Tälle näyttää todellisuus, kun hotellihuoneen valtaa kahden aikuisen sijaan kaksi isoa ja kaksi pientä ihmistä...! ...Kuohuviinit jäivät todellakin korkkaamatta, mutta limsaa ja herkkuja meni siitäkin edestä! ;)


Lupasimme lapsille jo viime keväänä, että sitten kun remontti on saatu valmiiksi ja pystymme käyttämään kaiken vapaa-aikamme yhdessä touhuamiseen raksaamisen sijaan, lähdemme koko perheen voimin viettämään laatuaikaa pienen viikonloppumatkan verran.

Suurkiitos siis Hotel Sveitsi tämän arjen pienen pakohetken mahdollistamisesta!

Uudistunut hotelli viehätti meitä suuresti; huone oli kaunis ja viihtyisä kaikkine yksityiskohtineen, kylpyhuoneessa oli juuri sitä luksusta, jota hotelleissa yöpyessä kaipaan. Eikä ihastelumme jäänyt vain huoneemme seinien sisäpuolelle, vaan hotellin julkiset tilat ravintola Tilaa ja Alkua myöten olivat todella kaunis kokonaisuus.


Luonto oli tuotu kauniisti sisätiloihin mm. suurin maisematapetein ja pienillä, hauskoilla yksityiskohdilla.


Saavuttuamme hotellille perjantaina iltapäivällä, vietimme tunnin verran tutustuen Viihdekeskuksen SuperPark -sisäaktiviteettipuistoon (aiheesta lisää hieman myöhemmin tässä postauksessa), ja istahdimme klo18 meille varattuun pöytään Ravintola Tilaan.

Olin aiemmin jo tutustunut hotellin yhteydessä olevien ravintoloiden, Tila ja Alku, á la carte -listaan, ja tullut tulokseen, että Tila oli täydellinen valinta meidän perheellemme!

*Pahoittelut, etten ole valokuvannut annoksiamme, mutta jokainen, jolla on vauhdikas vajaa kolmevuotias ruokapöydässä tietää, ettei kädet riitä kuin nopeaan kännykkäkuvaukseen...* ;)

Valitsimme alkuruuaksi koko perheelle yhteisen Lankuta Baby -alkupalalankun; paikallista salamia ja rapeaa possunkylkeä, hiillostettua lohta, katkarapuja ”skagen” ja näkkäriä, juustoja ja päärynähilloa sekä lehtikaalin versoja ja ”fetaa”.  Ei vain aikuiseen makuun - isompi poikammekin rakastui täysin katkarapu 'skageniin' ja juustovalikoimaan, sekä päärynähilloon ja fetaan!

Pääruuaksi mieheni valitsi grillatun härän marmoriulkofileepihvin ja minä valkosipuli-yrttivoilla siveltyä kananpoikaa grillistä. Herkullista!

Lapset taasen nauttivat hyvällä ruokahalulla lasten listalta hampparin (grillatulla pihvillä, juustolla ja itsetehdyillä raneilla) sekä kanatikkareita, dippisoosia ja paahdettuja pottuja. Molemmat annokset saivat isot peukut!

Ja vaikka olimme jo nauttineet alku- ja pääruuat, löytyi lasten(kin) vatsoista vielä pienet koloset jälkiruuallekin; isompi poika herkutteli suklaapirtelön, pienempi poika suklaajäätelöannoksen keksimuruilla, marjoilla ja kinuskikastikkeella. Miehen kanssa nautimme kupit hyvää kahvia ja miehen eteen ilmestyi kahvin seuraksi Kaisu-tädin reseptillä valmistettua Pätkis-kakkua, tuorejuustokermaa ja suklaasoosia. Minä puolestaan valitsin listalta vaniljajäätelöä ja mustaherukkasorbettia - ihana yhdistelmä!

...Todettiin miehen kanssa hotellihuoneeseen lasten perässä kävellessä, että olipa onni, ettei matkaa sänkyyn ole tämän enempää, sillä olisimme voineet vaikka kieriä täysillä vatsoillamme... :)


Aamulla, nukuttuamme (lapsiperheen mittakaavassa) hulppeasti melkein puoli yhdeksään asti, suuntasimme takaisin Ravintola Tilaan katetulle aamiaiselle.

Ravintolan sisustuksen luontoaiheet tekevät tilasta seesteisen - ja loivat lapsille virikkeitä aamupalaa nauttiessa. ;) Päätyseinän tapetista löysimme kolme oravaa, ja pöydiltä oravien jättämiä käpyjä.

...Tämä alakuvan orava tosin kuulemma puri, joten jonkinlaista tapakoulutusta vielä toivotaan... :D


Iso kiitos myös tarkkasilmäiselle ja tilannetajuiselle tarjoilijalle, joka toi pöytäämme lapsille viihdykettä, kun pöydän pienten ruokailijoiden aamupalalautaset ja -kulhot olivat tyhjenneet - ja me aikuiset emme olleet vielä ehtineet ensimmäistä kahvikuppia nauttia...

Pieni juttu, mutta ilahdutti kovasti!


Aamupalan jälkeen suuntasimme Viihdekeskukseen toiselle kierrokselle.

Hotel Sveitsin uusittujen tilojen yksi suurimmista eduista on mahdollisuus siirtyä tiloista ja aktiviteeteistä toiseen sisäkautta - eli lapsiperheelle täydellinen ratkaisu; mahdollisuus viettää vauhdikas ja touhuntäytteinen viikonloppu ilman minkäänlaista haalarishowta!

...Me teimme tosin siirtymän lauantana ulkokautta, sillä kiikutimme tavaramme autoon valmiiksi, jottei hotellihuoneen luovutusaikaa tarvitsisi kellosta tarkkailla, vaan voisimme täysillä heittäytyä keskittymään vain hauskanpitoon.


Viihdekeskuksessa onkin sitten vaikka millä mitalla puuhaa - olitpa liikkeellä yksin, puolison tai ystävän kanssa, tai koko perheen voimin: elokuvateatteri BioRex Sveitsi, täyden palvelun liikuntakeskus Fit Park Sveitsi, Beaty Spa Sveitsi, sekä pakohuonepeli WayOutSveitsi.

Me kävimme tutustumassa Viihdekeskuksen sisäaktiviteettipuistoon SuperParkiin.

Hotel Sveitsin välittömässä läheisyydessä ovat myös seikkailupuisto SeikkailuSveitsi sekä Sveitsin uimala.


Vietimme monen monta tuntia SuperParkissa, kahtena eri päivänä, ja voin vain todeta, että silti jäi vielä paljon juttuja kokeilematta!!


Tilat oli rakennettu kahteen kerrokseen ja useampaan erilaiseen tilaan; yläkerroksen Seikkailualueelta löytyivät mm. liukumäet, kiipeilyseinät ja trampoliineja, sekä Freestyle Hallissa olivat mm. scootti- ja skeittiparkki, parkour esteet ja trampoliineja foam pit -altain. Alakertaan oli rakennettu pelitilat, Game Arena, jossa pystyi kokeilemaan mm. erilaisia pallopelejä, ilmakiekkoa, minigolfia tai vaikka erilaisia konsolipelejä.


Monenlaisia sisäpuuhapaikkoja on näidenkin poikien kanssa kokeiltu, mutta SuperPark oli todellakin ensimmäinen paikka, josta löytyi tuntikausiksi touhua niin perheen alle kolmevuotiaalle kuin kohta kymmenvuotiaallekin lapselle!


...Eikä me aikuisetkaan ehditty tylsistymään, vaan kiittelimme verkkareitamme päivän asuvalintana, kun hiki päässä hypimme, loikimme, juoksimme ja touhusimme lasten kanssa. :)


Pienempi pojista ihastui SuperParkin kaikkiin lukuisiin pallopeleihin. Monen monta onnistumisen riemukasta hetkeä koettiin pelien tiimellyksessä!


Pojat ovat kovasti trampoliinia toivoneet meille kotiinkin - ensi kesäksi sellainen vihdoin varastosta kaivetaan esiin ja pystytetään pihaan - joten voitte vain kuvitella sen riemun määrän, kun tiloista löytyi runsaasti niin 'perustrampoliineja' kuin tällainen vaahtomuovialtaaseenkin hyppisen mahdollisuus!

Pienemmälle pojalle tämä aivan uusi ja ihmeellinen kokemus, eikä ainakaan laimentanut sitä trampoliinikuumeilua... ;)


Niin pienempää poikaa kuin tätä äitiäkin yhdistää palava intohimo legoihin ja kaikenlaiseen rakenteluun - ei siis kovinkaan suuri yllätys, että viihdyimme tuolla pehmeiden rakennuspalikoiden maailmassa kauemmin kuin missään muussa pisteessä... :)

Rakensimme varmaankin kymmenkunta erilaista linnaa, linnoitusta, majaa ja muuria, jotka sitten riemulla myös hajoitettiin - ja aloitettiin uuden rakentaminen.

Onni onnettomuudessa oli muiden lasten suurempi mielenkiinto Seikkailualueen menevämpiin harrasteisiin, niin saatiin rakennella ihan kaikessa rauhassa ja kaikkia palikoita hyödyntäen. Melkoisia linnakkeita saatiinkin aikaiseksi!


Isommalle pojalle taas pelihallin lisäksi tuo Freestyle Hall oli ehdoton suosikki skeittiramppeineen.

Löydettiinkin taas yksi uusi mielenkiintoinen harrastus, jota tullaan kokeilemaan uudelleenkin!

...Näin vanhana (toivottavasti näin pienemmän lapsen myötä tulleen harrastustauon jälkeen en vielä kokonaan entisenä) BMX:n ja alamäkiajon harrastajana lämmitti äidin vauhtilajeihin menetettyä sydäntä nähdä lapsellakin sitä paloa ja jännityksen tuomaa riemua!

Tätä lisää!


Todellakin, allekirjoitan: ''You are made to move!'', ja SuperPark loi koko perheen liikkumiselle loistavat puitteet!

SuperPark on muuten avoinna vuoden jokaisena päivänä (klo 11-20), joten ei ole enää tekosyytä olla lähtemättä liikkumaan lasten kanssa. ;)


Isomman pojan kanssa todettiinkin, että ei taida enää tarvita miettiä minne vien pojan kavereineen viettämään keväällä 10v synttäreitä...! ;)

Ihasteltiin miehen kanssa myös Hotel Sveitsin ympäristön ulkoilumaisemia - jos olisimme tulleet kahden kesken, olisimme varmasti vetäisseet lenkkarit jalkaan ja jopa hölkötelleet pienen lenkin. 

Päätimme myös, että tullaan kesällä isomman pojan kanssa käymään SeikkailuSveitsissä kokeilemassa ulkoaktiviteettipuiston seikkailuratoja. Sillä kertaa jätetään pienempi pojista vielä mummulan hyvään huomaan, sillä 3-10 metrin korkeuteen rakennetut radat sekä vaijeriliukurata kuulostavat melko hurjille jo omaankin korvaan... ;)

Päätimme visiittimme Hyvinkää Sveitsissä kulahtamalla vielä tuttuihin altaisiin Sveitsin uimalassa. Uimala yhdistettiin Hotel Sveitsin remontin yhteydessä yhdyskäytävällä hotelliin, joten hotellin asiakkaidenkin on vaivatonta liikkua sisätilojen kautta uimalan puolelle.

Myös uimala on auki viikon jokaisena päivänä (suljettu ainoastaan itsenäisyyspäivänä, jouluaattona, uudenvuodenpäivänä, 2 pääsiäispäivänä sekä juhannusaattona), ja 6-rataisen altaan lisäksi uimalasta löytyvät kaksiosainen lastenallas, jossa on liukumäki, sekä virkistys- ja terapia-allas poreineen ja isolla liukumäellä.

Olemme tässä jo menneinä vuosina todenneet, että kaikista lähialueittemme uimahalleista Sveitsin uimala on meidän perheellemme se sopivin! :)

Lisää valokuvia tästä todella hauskasta ja rentouttavasti viikonlopun pienestä arjen paosta löytyy Instagramista;Suurkiitos, Hotel Sveitsi, teitte meidän perheemme viikonlopusta ikimuistoisen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...