maanantai 7. marraskuuta 2016

Tunnustuksia Mansikkatilan mailta -blogilta - Blogger Recognition Award

Kiitos ihanalle Mansikkatilan mailla -blogin Tainalle lokakuussa saamastani tunnustuksesta, johon vastaamisen hetken ajattelin nyt vihdoin tulleen, näin blogin ilmeen uudistuksen alkamisen kunniaksi.

Olin jo tovi sitten kyllästynyt blogissa käyttämääni Mistral -fonttiin, jota käytiin niin blogin otsikossa kuin valokuvissakin. Hieman liian raskas, ehkä vähän turhan romanttinen - jotenkin ei vain enää näyttänyt minulle...

Vaadittiin yksi viikonloppu taukoa tietokoneista ja älypuhelimista, ja viikonloppua seurannut vapaapäivä raikastunein ajatuksin, ennen kuin sain pyöriteltyä fontteja - ja blogin visuaalista ilmettä muutenkin hieman uusiksi. Lupailen myös lisää pieniä muutoksia vuoden loppua kohti!

En tiedä onko se tuo tavaroiden raivausinto, mikä on saanut kaipaamaan myös blogiinkin hieman selkeämpää ulkoasua. Mutta ei pelkoa; mustavalkoista blogia tästä ei millään saada, vaan räväkkä lapsiperheen arki värittää niin eloa kuin näitä postauksiakin! :)


Tämän postauksen kuvituskuvat ovat viikonlopun kotiseutumatkalta otettuja - Pohjois-Savossa on jo talvi pidemmällä kuin täällä etelässä.

 Tunnustuksen saaminen tuo mukanaan velvoitteita. Tässä säännöt lyhyesti:

1. Kirjoita postaus palkinnosta logoineen.
2. Kerro lyhyesti, kuinka aloitit bloggaamisen.
3. Anna ohjeita aloitteville bloggaajille.
4. Mainitse ja linkitä blogi, joka sinut nimesi.
5. Nimeä 10 bloggaajaa palkinnon saajaksi.

Villa Kotiranta -blogi sai alkunsa reilut puolitoista vuotta sitten, kun vanhan puuverstaan avaimet vaihtoivat omistajaa, ja tämä kohta jo loppusuoralla oleva remonttiprojektimme polkaistiin käyntiin. Alkuperäinen ajatus oli dokumentoida remonttiamme, mutta rapatessa tunnetusti roiskuu, ja blogikin on laajentunut käsittelemään remontin ohella sisustamista, kasvimaalla puuhastelua, kotikanalaa ja lapsiperheen touhuja. Eli juuri niitä asioita, jotka täyttävät päivämme täällä maalla. Toki töissäkin käydään vielä kaiken tuon yllä mainitun lisäksi, mutta ne jätettäkööt blogin ulkopuolelle.

Tässä ohessa koetan ehtiä harrastamaan myös valokuvaamista, ja tuota luomisenriemua voi seurata yhteisblogistamme, Something else -photoblog. Tähän omaan blogiini en enää tahtonut yrittää mahduttaa mukaan esimerkiksi intohimoani luontokuviin, joten valokuvausta harrastavan ystäväni kanssa yhteisen valokuvausblogin luominen tuntui loistavalle idealle - ja hetkeäkään en ole katunut! 

Ehkä ensimmäinen ohjeeni aloittavalle bloggaajalle olisikin rajata blogin aihepiiriä - missä itsellänikin on vielä opeteltavaa toki! ;) Remonttiblogista matka lifestyleblogiksi on ollut Villa Kotirannalle luonteva, sillä kyllästyisin itsekin kuoliaaksi, jos blogini olisi täynnä vain postauksia betoniharkoista ja puhallusvillasta! Ihminen tarinoiden takana on aina kiehtovin.

**Vinkvink: Huomenna olisi tarkoitus julkaista tuolta Pohjois-Savosta ottamiani luontokuvia tuolla valokuvablogin puolella - käyttehän kurkkaamassa?! ;)


Aloittelevaa bloggaajaa ohjaisin myös panostamaan valokuviin, sekä selkeään - tosin juuri Sinunnäköiseen - ulkoasuun. Helppolukuiset fontit, selkeät värit ja hyvälaatuiset valokuvat saavat ainakin minut viihtymään blogin ääressä pidempään.

Ja kuten yllä mainittu, tee blogistasi juuri sinun näköisesi! On aina hyvä aika ajoin tehdä benchmarking -vertailua muihin blogeihin, ja sinun aihepiiriäsi koskettaviin nettisivuihin, mutta älä kopioi. Mieti, ja vaikka listaa, plussat ja miinukset muissa blogeissa, ja vertaa listaa omaan blogiisi. Huomaatko jotain, mitä blogisi vielä kaipaa, tai onko esimerkiksi käytettävyydessä vielä parantamista?

Vaikka benchmarking onkin tärkeää, luota myös omaan näkemykseesi ja tyyliisi. Ihastelen itse aina kauniita valkoisia blogeja, selkeitä valokuvia ja napakoita tekstejä, mutta koetan rohkeasti luottaa tähän omaan rönsyilevään tyyliini. Ja välillä muistutan itselleni, että oma värikäs ja eläväinen tyylini on se minun juttuni, jolla erotun muista blogeista. :)

Muista päivittää blogin ilmettä ajoittain - pienikin muutos riittää tuomaan ihan uutta virtaa - sekä sinulle bloggaajana kuin lukijoillesikin.

Ja vielä viimeiseksi vinkiksi; luo heti alkuun itsellesi sopiva rytmi julkaisemiseen. Jos sinulle sopii parhaiten kerran viikossa kirjoittaminen, tee siitä sinun blogillesi tapa. Tai jos  haluat julkaista joka päivä jotakin uutta, hienoa, go for it! Mutta muista, että aina välillä aika voi olla tiukilla - stressi iskee blogiharrastuksenkin kanssa, jos itselleen on luonut liian tiukan tavoitteen postauksien määrälle.


Ole siis armollinen itsellesi, luota omaan näkemykseeni, inspiroidu toisten luomuksista ja anna palaa!


Lopuksi vielä annetaan tunnustus eteenpäin 10 blogille - tosin minun listastani tulikin kahdeksan blogin mittainen. Panostan selvästi siis enemmän laatuun kuin määrään! ;) Tästä listasta löytyy ystävieni ihania blogeja, sekä sellaisia minulle uusia ja vanhoja blogilöytöjä, joista olen inspiroitunut!

1. Something else -photoblog [Mia]
2. Tuulen askeleet
3. 100% Outdoor
4. Hernepensaskujanne
5. Kukkaiselämää
6. Arjen timantteja
7. Kukkala
8. Sateenkaaria ja serpentiiniä

Voi olla, että osa teistä onkin jo tämän tunnuksen saanut aikaisemmin, ja on vain minulta jäänyt huomaamatta, mutta koetin muistella, etten blogeissanne olisi tähän vielä törmännyt... <3
Huomenna taas paluu arkeen ja työviikkoon pitkän viikonlopun jälkeen... Tuo valokuvin dokumentoitu kotiseutumatkailu lapsuuteni maisemiin oli omalla tavallaan loistava nollaus tähän arjen kiireeseen, mutta kieltämättä kuusi tuntia suuntaansa autoillen on melkoinen tsemppaus koko perheelle.

Isompi poika onnistui viikonloppuna lievästi vilustuttamaan itsensä, ja pienemmälle taitaa puskea nuhan lisäksi enterorokkoa, joten tässäpä tätä meidän lapsiperheen 'laifstailia' oikein urakalla yhdelle kerralle! :D


Leppoisaa viikkoa kaikille! <3

4 kommenttia:

  1. Kiitos tunnustuksesta <3 Mulla ei ole tapana postata näitä. Siitä huolimatta ne lämmittävät yhtä paljon joka kerta :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos tunnustuksesta! Minäkin ihailen noita tyylikkäitä valkoharmsita blogeja, mutta se ei vain olen minun tyylini. Värillä mennään niin puutarhassa kuin blogissakin!

    VastaaPoista
  3. Kiitos tunnustuksesta. Olet huomannut verkkaisen tahtini. Työstän ajatusta. Ehkä tähänkin tartun, mutta koska... Kiitos tästä päivästä. Oli ilo nähdä. Mutta erityinen ilo pienestä ihanasta miehestä. Autot odottavat seuraavaa käyntiä.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...