sunnuntai 27. marraskuuta 2016

DIY: Himmelikoristeet joulukuuseen & adventtikalenteri [Järvenpään Kukkatalon joulukampanja]


*Yhteistyössä Järvenpään Kukkatalo


VIIMEINEN PÄIVÄ omasta Järvenpään Kukkatalon joulukampanjaviikostani!

Mielettömän jännittävä viikko takana, ja eihän tämä ilo tietenkään tähän vielä pääty; edessä on ensi viikolla Hernepensankujanne -blogin somistus, sitten ihanan Mansikkatilan mailla -blogin vuoro ja vielä ennen joulua somistuksen toteuttaa Kukkala -blogi! Eli jouluisia ideoita ja tunnelmia luvassa vielä runsaasti. :)

Muistattehan, että koko kampanjan ajan on mahdollisuus käydä äänestämässä tekemääni somistusta - ja varsinkin koristelemaani joulukuusta, niin Järvenpään Kukkatalon myymälässä kuin Facebook -sivuillakin. Lisää tuosta kilpailusta tämän postauksen lopussa.

Tänään on myös viimeinen mahdollisuus osallistua blogini lukijakilpailuun, jossa voit voittaa 50€ lahjakortin Kukkataloon! Osallistumisohjeet ja itse osallistuminen tapahtuu täällä; KLIK!


Tämän viikon aikana on tullut jaettua monia Järvenpään Kukkatalon inspiroimia DIY -ideoita ja ohjeita, eikä tämäkään päivä ole poikkeus! :)

Askartelin somistusta varten valkoisia himmelikoristeita, jotka ripustin käppyräiseen oksaan. Näitäkin olen ajatellut askarrella vielä jokusen lisää tässä ennen joulua, ihan omaksi ilokseni, oman kodin koristeluun.


Tuttuun tapaan olenkin piirtänyt teille valmistusohjeet, joten rohkeasti vain kokeilemaan! :)

HIMMELIKORISTEET


Tarvikkeet: Himmelipillit (Järvenpään Kukkatalo), ohutta metallilankaa, 1 pieni puuhelmi, 1 isompi puuhelmi, höyhen, juuttilankaa


1. Leikkaa himmelipillejä seuraavat määrät:

6cm mittaisia 6kpl (himmelin yläosa)
3cm mittaisia 6kpl (vaakapalat)
4cm mittaisia 6kpl (himmelin alaosa)

Mittaa rautalangasta noin 50-60cm mittainen pätkä, mutta älä katkaise lankaa rullasta. Tee mittaamasi pituuden kohdalle rautalankaan taitos, josta pillit eivät pääse karkaamaan eteenpäin, ja aloita himmelin kasaaminen mittaamallasi 50-60cm pätkällä.

Aloita kasaaminen tekemällä ensin himmelin yläosa. Ota 2kpl 6cm mittaisia pillejä ja yksi 3cm mittainen pilli. Pujota pillit rautalankaan. Sulje kolmio kiepsauttamalla rautalanka aloituskohdan rautalangan ympäri.


2. & 3. Pujota seuraavaksi yksi 3cm mittainen pilli ja yksi 6cm mittainen pilli. Sulje kolmio kiepsauttamalla rautalanka yhdyskohdan ympäri.


4. & 5. Pujota seuraavaksi 6cm mittainen pilli ja 3cm mittainen pilli. Sulje kolmio kiepsauttamalla rautalanka yhdyskohdan ympäri.


6. Kun olet sulkenut kolmion, pujota rautalanka takaisin äsken laittamasi 3cm pillin läpi. Lisää 3cm mittainen ja 6c mittainen pilli, ja sulje kolmio kiepsauttamalla rautalanka yhdyskohdan ympäri. Jatka pillien lisäämistä, kunnes kaikki 6cm ja 3cm mittaiset pillit on käytetty ja himmelin yläosa on valmis.


7. Seuraavaksi tee himmelin alaosa. Tähän käytetään ainoastaan 4cm mittaisia pillejä, ja ne pujotetaan rautalankakerästä uudelleen mitattavalla, ~50cm mittaisella rautalangalla.

Pujota kaksi 4cm mittaista pilliä rautalankaan ja sulje kolmio kiepsauttamalla rautalanka yhdyskohdan ympäri.


8. Kun olet sulkenut kolmion, pujota rautalanka takaisin päin vaakatasossa olevan 3cm pillin läpi. Lisää 4cm mittainen ja sulje kolmio kiepsauttamalla rautalanka yhdyskohdan ympäri. Jatka pillien lisäämistä, kunnes kaikki 4cm mittaiset pillit on käytetty ja himmelin alaosa on valmis.


Viimeistelin himmelit vielä lisäämällä alaosaan rautalangalla höyhenen ja puuhelmen, ja yläosaan tein ripustuslenkin juuttinaurusta, johon vielä pujotin isomman puuhelmen.


Nuo käyttämäni höyhenet ovat muuten omien ruskeiden kotikanalamme maatiaiskanojen höyheniä, jotka sopivat täydellisesti värimaailmaltaan tuohon somistukseen. :)Toinen kampaajaa varten askartelemani idea oli adventtikalenteri. Aikuiset ihmiset eivät ehkä enää perinteistä joulukalenteria niin kovin kaipaa, mutta tällaisella adventtikalenterilla voi laskeutua pikkuhiljaa jouluun - ja sujauttaa vaikka pikkuiset viestit rakkaimmalle näihin kalenterin rasioihin...

...Ihanaa ensimmäistä adventtia muuten kaikille - tänään saakin avata ensimmäisen luukun adventtikalenterista! ;)


Somistuksen tunnelmaan sopien - talvinen talvimaisema ja pikkuinen piilopirtti - ripustin seinälle juuttinarulla oksan, johon askartelin neljä pikkuista rasiaa.

Tarvikkeiksi tähän tarvitset:

4kpl tulitikkurasioita
4kpl riippulappuja
Ruskeaa pakkauspaperia
1 puuhelmi
Juuttinarua
Höyheniä (Järvenpään Kukkatalo)
Oksa ja Dymolaite


Ensimmäiseksi päällystin tulitikkurasiat ruskealla pakkauspaperilla. Solmin päällystetyt rasiat pahvisiin riippulappuihin juuttinarulla, ja tein ripustuslenkinkin juuttinarusta, johon pujotin puuhelmen.

Lopuksi numeroin rasiat Dymon avulla.


Koristelin oksaa vielä lisäämällä höyhennippuja, joita löysin Kukkatalon valikoimasta. Yhdessä pakkauksessa on kolme tällaista kolmen höyhenen nippua, jotka on kiinnitetty yhteen juuttinarulla.

Ihania sujauttaa vaikka lahjapaketin koristeeksi, tai joulutervehdysglögipullon kaulaan!


Ja lahjapaketeista puheenollen; paketoin tuohon somistukseeni muutamia lahjoja teemaan sopien. Lupasinkin aiemmin viikolla jakaa ideoita tuon piilopirtti -tunnelman luomiseen paketoinnissa.


Tämän vuoden lahjapaketit pyörähtävät meillä ruskeaan pakkauspaperiin ja valkoiseen silkkipaperiin! Nuo nauhat ovat Järvenpään Kukkatalon valikoimasta löytyviä paperinaruja, joista kieputin rusetteja pakettien päälle.

Ruskean paketin nauhan alle livahti kirpputorilta löytämäni pitsiliina, joita käytin myös tilan somistuksessa - kuvia alempana tässä postauksessa.


Yhden paketin solmin Kukkatalon valikoiman pitsinauhalla, johon pujotin vanhan puuverstaamme remontin yhteydessä löytyneet vanhan avaimen.


Tuo pakettien alle laitettu kaunis puutarjotin on myös Järvenpään Kukkatalon valikoimasta löydetty.


Minun piilopirttiini kuuluu olennaisena osana rottinki ja talviset taljat.


******************


Muistathan osallistua kilpailuun äänestämällä suosikkiasi somistetuista kuusista, joko Järvenpään Kukkatalon myymälässä, tai Kukkatalon Facebook -sivuilla. Osallistuneiden kesken arvotaan 2kpl 50€ lahjakortteja.

Lisäksi voit osallistua tämän viikon ajan (kilpailu voimassa sunnuntaihin 27.11.2016 klo 15:00 saakka) lukijakilpailuun blogissani - osallistuminen, säännöt ja tarkemmat ohjeet kilpailuun täällä - osallistuneiden kesken arvotaan sunnuntaina illalla 50€ lahjakortti!

Muistathan myös, että viikoittain vaihtuvista kampanjatuotteista saa myymälässä -20% alennusta!

6 kommenttia:

 1. Vitsi, miten ahkera ja ehtiväinen oletkaan ollut! Ihania ideoita!<3 Mä kokeilen taannoin tuollaisen timantin tekemistä, ensin oljilla ja sitten pilleillä. Hermot meni, enkä ollut tyytyväinen lopputulokseen.;D Ehkä mä teen vielä kolmannen yrityksen, ja käytän näitä sun huikean hiehoja ohjeita!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En rehellisesti sanoen muista tosiaan, koska olen näin paljon innostunut askartelemaan ja kokeilemaan ihan uusia juttuja! :) Ja jatkaakseni rehellisellä linjalla todettakoot, että aika monta kokeilua kaikista tuli purettua ja yritettyä uudelleen, kunnes löytyi se tapa, jolla onnistui! Pillit ovat siitä armollisia materiaalina, että ne kestävät käsittelyssä huomattavasti paremmin kuin oljet - rautalangan kanssa en edes lähtenyt kokeilemaan, sillä rautalanka puree valtavan helposti oljet rikki...

   Poista
 2. Onpa kauniita jouluisia kuvia. Mukavia askarteluja olet tehnyt ja kiva kun on ohjeetkin mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anneli! <3 Toivottavasti ohjeista on iloa ja apua toisillekin askarteluissa! :)

   Poista
 3. Kivoja ideoita!
  Tuolla ohjeella minäkin voisin kokeilla noita himmelikoristeita. Ja noista sulkakoristeista on tullut minulle pakkomielle joten niitä pitää ainakin tehdä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään itse tuon rautalangan kanssa askarrella näitä himmeleitä, sillä sen avulla saa työstä heti ryhdikkään, ja himmelin lopullista muotoa saa työstettyä työn valmistuttuakin! :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...