keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Olohuoneeseen eloa nurkka kerrallaan!

Olohuoneessa, keittiön vastaisella seinällä, oli mielestäni aivan liian - miten sen nyt muotoilisi - hiljaista.


Vaikka ihastelenkin Pinterestissa seesteisen karsittuja koteja, ei minusta olisi sellaisessa kuitenkaan asumaan. Rakastan värejä ja hauskoja yksityiskohtia, runsautta ja sen mukanaan tuomaa kodikkuutta.


Joten kehoitin miestä kaivamaan minulle autotallista sopivat ruuvit ja akkuporakoneen, sillä kodissamme tapahtuisi pian pientä kasvojenkohotusta! ;)


Tässä kuva lähtötilanteesta:
Olin aiemmin löytänyt Jyskin alennusmyynnistä taulurimoja, joista yksi jo päätyi aiemmin pienimmän pojan huoneeseen. Kaksi rimaa riitti hyvin tälle seinälle tuomaan hieman eloa nurkkaukseen.
Nämä Jyskin taulurimat ovat loistavan pituiset, mutta pakko sanoa, että niiden leveys ei ole riittävä, jotta paksumpia kehyksiä näihin voisi asettaa - ne eivät yksinkertaisesti mahdu asettumaan riittävän vinoon pysyäkseen tukevasti seinää vasten nojallaan.


Mutta tällaisia ohuita kehyksiä varten juuri passelit - ja sirot tällaiselle kapealle seinän kaistaleelle.
Eikä seinälle tarvitse nostaa ainoastaan tauluja, piirroksia tai valokuvia - myös kauniit kirjat toimivat esillepanoissa! Tämä Swedish Traditions -kirja on lahja Ruotsissa asuvalta serkultani ja hänen ihanalta vaimoltaan, ja se on odotellut lähes kaksi vuotta päästäkseen viimein esille.

Ei näin kauniisti kuvitettua kirjaa voi kiljahyllyyn piilottaa! :)
Kirjan ja Lego-ukon ohella paraatipaikalle ovat päässeet valokuva isommasta pojastani vuosien takaa, piirtämäni taulu, valokuva sileiksi hioutuneista rantakivistä sekä juliste Muotoiluinstituutissa opiskelujen ajoilta - yksi päättötyönäytöksemme mainosjulisteista. Näitä julisteita kuuluu samaan sarjaan vielä kaksi muutakin, jotka odottelevat kehyksissä varaston puolella.
Kurkista uudelleen ylintä valokuvaa lähtötilanteesta ja sitten alla olevia valokuvia - nurkkaus sai uutta ilmettä todella pienellä muutoksella! :)
Samaan vauhtiin möbleerasin myös olohuoneessa olleen askartelupöydän (minun ja isomman pojan jatkuvassa käytössä) lähemmäs nurkkausta, sillä ikkunan äärellä olevan pöydän ovat valloittaneet kevään taimet. Nyt, lähempänä nurkkaa, pöytä pääsee kokonaisuudessaan ikkunan eteen ja taimet suorempaan valoon - ja työpöydän päälle asettuu työvaloksi ikkunan edessä jo aiemmin roikkunut kattovalaisin.
Samalla nostin vanhan lasipullon kehikoineen kuluneen, kirpparilta löydetyn sivupöydän päälle - joka muuten sopii kauniisti tuohon mainosjulisteen värimaailmaan. Työpöytä on vanha ja myöskin kulunut ruokapöytä, joka on kulkenut mukanani muutosta muuttoon ja joka jatkaa Villa Kotirannassakin vielä elämäänsä työhuoneessamme.

Samoin tuo Ikean tuoli on 5euron kirpputorilöytö ajalta, jolloin tuoli oli hetkiseksi poistettu Ikean valikoimasta, ja jolloin kyseisestä tuolista saattoi saada reilut 70euroa nettihuutokaupassa - kuten ystäväni sai! Tuoli on minun ja poikani lempi-istuin, juuri sopivan kokoinen meille molemmille! :)
...Oli muuten ihanaa istahtaa valkenevan aamun valossa tuohon pöydän ääreen nauttimaan aamukahvit ja katselemaan taimien kasvua...!

2 kommenttia:

  1. Kaunis lopputulos. Erilaisilla seinäsisustuksilla saa ihmeitä aikaiseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Taulurimat ovat vielä niin ihanan monikäyttöisiä - keittiöön voisi rakentaa näyttelyn inspiroivilla keittokirjoillakin! :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...