sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

(Viikon viivellä) Raksa -messujen satoa: Laatat

Phuuh, tässä on viikko vierähtänyt melkoisessa tohinassa, kun isomman pojan 8v synttäreitä on valmisteltu iltaisin - ja siinä sivussa koetettu raksalla ehtiä puuhastelemaan JA vielä tätä normiarkea pyörittämään! 

Nyt, kun hetken hengähdystauon sain (kiitos ihanan anoppilan), ehdin purkamaan kameraankin kertyneitä valokuvia reilun viikon ajalta - ja kertomaan kuulumisiakin! :)

Lahdessa vietettiin perinteisiä Raksa –messuja taas viime viikolla perjantaista sunnuntaihin (11.-13.3.2016), ja meidänkin perhe osallistui tapahtumaan lauantaina. Pienin raksamies viihtyi käsittämättömän hyvin vaunuissa koko käynnin ajan – ilmeisesti hänellekin oli riittävästi ihmeteltävää! ;)
Olen kyseisillä messuilla ennenkin käynyt, mutta ensimmäistä kertaa itselläkin käynnissä projekti, johon liittyen osastoja lähti ihmettelemään. Voin sanoa, että tämän kertainen käynti oli paljon antoisampi, kuin ne edelliset…
Kuten viime kesän asuntomessuillekin lähtiessä, olin hieman jo valmiiksi selannut tapahtuman nettisivuilta näytteilleasettajia, sekä listannut asioita joita silmällä pitäen messuilla liikkua. Oman lisänsä listaan toi tietenkin myös mies, ja hänen ammattilaisotteensa raksaamiseen.
  1. Laatat – pesutilat, lattiat ja seinät
  2. Ulkovuoripaneelit sekä lattialaudat, ja näille toimittajavaihtoehtoja
  3. Eristeet (PU-eristeet tupakeittiön kattoon, puhallusvilla seiniin, lattiaan ja välikatolle)
  4. Pihavalaistusratkaisut
  5. Keittiöt
  6. Gyproc -levyuutuus
  7. Ilmavesilämpöpumput ja aurinkopaneelit
Ja lähes kaikkeen löytyikin jotakin – jopa niinkin hyvin, että tarjouspyyntöjä pääsemme laittamaan muutamaan yritykseen! :)


Mutta aloitetaan valtavan messukokemuksen purkaminen laatoista! 

Kuten aiemmassa laattapostauksessa kirjoitinkin, olemme vaiheessa, että varsinkin alakerran kosteiden tilojen laattoja voi (ja melkein jo pitääkin) alkaa etsimään ja valitsemaan! Alakerran puku- ja kylpyhuoneen sekä saunan laattojen muoto ja väri ovat vielä hieman pohdinnassa, mutta yläkerran wc- ja suihkutilan laatoista on selkeä visio. Nämä lähtökohdat mielessä päädyin ihastelemaan Pukkilan uutuusvalikoimaa – ja pian oli viitottava jo paikalle kauemmas ’naisten vyöhykkeestä’ odottelemaan jäänyt mieskin paikalle! :)
Olin jo niin lukkiutunut ajatukseen marokkolaistyylisestä lattialaatasta, että en olisi osannut edes lähteä ajattelemaan, että samaa tunnelmaa voisi saada myös yksivärisellä laatalla!
Pukkilan valikoimasta löytyykin Curvytile –laatta, jota nyt haaveilen sävyssä Grey (yllä olevassa kuvassa alareunassa myös Curvytile kuviolaatta Avenue). Nopea selvitys messujen jälkeen sähköpostien välityksellä toi lisätietoa laatan saatavuuteen; jälleenmyyjänä Stark –myymälät, hinta 63€/m2, paketissa 1m2 laattaa ja toimitusaika 2-3 arkipäivää! :) Nopeasti laskeskelin, että neljällä paketilla pitäisi wc- ja suihkutilan lattia saada aikaan (pitänee vielä varmistaa mieheltäkin…), joten palttiarallaa 250€ tulisi lattialle hintaa.
…Normaalisti kiristelisin hampaitani näiden laattahintojen kanssa, mutta tämä yläkerran wc- ja suihkutila on niin olennainen osa yläkerran tiloja, joita jokaisena päivänä käytetään, että jostain muualta säästän ja tähän haluan panostaa! Ja kun kyseessä (onneksi) vain 4m2 tila, niin kustannus ei pääse karkaamaan aivan käsistä.
Joten nämä laatat ovat tällä hetkellä hankintalistan kärjessä – ellen nyt vielä ehdi ihastumaan johonkin toiseen malliin… ;)
Järkeistin näiden laattojen valintaa miehellekin, että sama marokkolaistyylisen laatan tunnelma saadaan näillä yksivärisillä laatoilla – joita todennäköisesti jaksaa katsella vuosia ja vuosia eteenpäinkin, sillä riski yksiväriseen laattaan kyllästymisessä on pienempi kuin kuviolaatan kanssa…! Ja onhan tuo marokkolaistyylinen laatta nyt melkoinen muoti-ilmiö, eli jos ei maltillisesti sitä lähde toteuttamaan, niin muutaman vuoden kuluttua voi kuviolattia alkaa näyttämään jo hieman kuluneelle idealle...
Lisäksi Orimattilan Värisilmä -liikkeen pisteessä jäin pidemmäksi aikaa ihastelemaan näitä Ragno Rewind-laattoja hieman ruskeaan taittuvassa sävyssä - sopisivat sinne alakerran puku-, suihku- ja saunatiloihin:
Palaan muihin messulöytöihin ja niiden käyttömahdollisuuksiin raksalla lähipäivinä! Varsinkin tuo aurinkoenergian talteenotto etelärinteeseen remontoitavassa talossa houkuttaa meitä suuresti, joten lupaan paneutua aiheeseen enemmän täällä blogissakin.

Mutta nyt kaikki nauttimaan ihanan aurinkoisesta sunnuntaista! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...