lauantai 5. maaliskuuta 2016

Raikkaita värejä keittiöön ja paperipussin uusi elämä

Beigen ja kermanvalkoisen sävyinen keittiömme kaipasi pientä keväistä piristystä - ja raikastusta - joten aloitin keittiön läpi vähitellen etenevän keväistyksen lieden viereiseltä tasolta.

...Olisihan se ihanaa laittaa koko keittiö kerralla valmiiksi kevääseen, mutta realismi on hiipinyt tasaisen varmasti arkeemme menneen vuoden aikana; kaikkea ei ehdi tässä lapsiperheen tohinassa kerralla laittaa kuntoon, vaan pala kerrallaan ja vähitellen - aina, kun pikkuisen tuokion saan nipistettyä 'omaa aikaa'. :)

*vinkvink: TÄÄLTÄ löytyy aiemmin julkaistuja valokuvia nykyisestä keittiöstämme.
Hauska, miten yhden nurkan värien muuttaminen - ja kaaoksen pieni järjestäminen - piristi mielialaa ja sai kotimme sydämen, keittiön, vielä entistä viihtyisämmäksi.

Täällä me vietämme suurimman osan kotona vietetystä ajasta arkisin!

Koulusta, päivähoidosta ja töistä kotiuduttuamme kasaannumme keittiön ruokapöydän ääreen kuin itsestään; luemme päivän lehdet, selaamme kirjoja, nautimme pannullisen kahvia ja vaihdamme päivän kuulumiset. Tarkistamme läksyt, suunnittelemme tulevaa viikonloppua, mietimme raksaa ja haaveilemme. Ja kaiken tuon lisäksi tietenkin laitamme ruokaa, syömme koko poppoo yhdessä (joskus perheen miehet tosin ovat ehtineet jo syödä, kun saavun kotiin) ja istumme kahvittelemassa kyläilevien ystävien kanssa.
Tämäkin keittiön nurkka on sisustettu kaikenlaisilla aarrelöydöillä, lahjoilla ja muistoesineillä: Ruskea tarjotin on kirpputorilöytö, keraamiset pannunaluset matkamuisto Istanbulista, Marimekon pannulaput lahjana ystäviltä saatu, IvanaHelsingin telttakuvioiset pannulaput muisto ajalta jolloin työskentelin Paolan ja Pirjon perheyrityksessä, hauska tekstikortti kehyksissä tuotu Lontoosta, missä mieheni työskenteli jokunen aika sitten, metallinen LOV Organic -teepurkki muisto parhaan ystävän kanssa vietetystä päivästä vanhassa Porvoossa, basilikan kangaskori tarkanmarkanlöytö (1,99€) Tokmannilta...

Ja paperipussukka oliiviöljylle ja balsamietikalle taiteltu roskiin menossa olleesta Alkon paperipussista! :)
Ostin miehelleni syntymäpäivälahjaksi (minunkin silmääni miellyttävät ja sisustukseen sopivat) olutlasit, sekä pari erikoisolutta syntymäpäiväillan saunajuomana maisteltaviksi. En ymmärrä oluista yhtään mitään, niihin liittyvä sanasto on minulle täyttä hepreaa, joten myönsin viisaasti tyhmyyteni ja käännyin Alkon asiantuntijoiden puoleen. :)

Ja kiitos heidän tietämyksen ja taidon tulkita minun epäselvän selitykseni lahjansaajasta, löysimme kaksi täysin erilaista olutta, jotka olivat molemmat mieheni makuun; toinen raikas ja vaalea saunan janojuoma, toinen täyteläisempi ja tumma saunanjälkeiseen fiilistelyyn ja keskusteluun pimenevässä illassa. Nappivalinnat!

Mutta siis, tuosta lahjaostoksesta jäi keittiöömme pyörimään kaunis vaaleanruskea, vahvasta paperista valmistettu paperipussi, johon oli painettu erilaisten juomien nimiä. Mielestäni aivan liian kaunis pussi roskiin heitettäväksi, joten taittelin sen yläreunasta useampaan kertaan ja sain kivan käyttöpussukan.
Sopisi vaikka kukkaruukunkin suojaksi!

Pussi istui kooltaan täydellisesti keittiöön valkoiselle Luhdan puutarjottimelle, ja sisään sujahti lasiset oliiviöljy- ja balsamietikkapullot.

...Eikä pussin alkuperää arvaisikaan, ellei kurkkaisi tuonne toiselle puolelle;
Nyt tasot on helppo pitää puhtaana, kun tasolle lasketut esineet ovat tarjottimilla, ja siten helposti nostettavissa sivuun siivoamisen ajaksi.
Rohkeasti värien kimppuun - kevät on kirkkaiden ja raikkaiden sävyjen aikaa, nauttikaa väriloistosta! :)

P.s. Nämäkin kuvat löytyvät jo Pinterestista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...