torstai 12. marraskuuta 2015

DIY: Hyasinttiasetelma

Ensimmäinen jouluinen elementti saapui kotiin viikonloppuna; hyasintti! Tai itseasiassa kassillinen niitä... :D

Hyasintti on kaikista joulun kasveista ja kukista se oma ehdoton suosikkini; yksinkertainen, kaunis, kauan kukkiva ja ihanan tuoksun kotiin tuova.
Kipaisin viikonloppuna Lahdessa ja samaan vauhtiin Plantagenissa, josta löytyikin jo hyasintit 1,99€ kappalehintaan. Kolmesta väristä (lila, rosa ja valkoinen) valitsin perinteiseen tapaan valkoisen.

Samalla ostosreissulla löysin Plantegenista myös muutaman lasisen maljakon, sillä niitä ei voi koskaan olla liikaa - ja minulla on niitä aivan liian vähän!

Yksi maljakoista on tämä kuvissa esiintyvä Holly (23cm korkea), jonka hinta oli kirpaiseva 2,99€. ;) Askartelinkin tuosta maljakosta, loppuunpoltetusta Bolsius -kynttilän lasikulhosta, lahjapaperista, männynkävyistä ja hyasintista ensimmäisen jouluisen asetelman.
Eli tämä asetelma valmistui näinkin helpolla:

1. Irroitin Bolsius -tuoksukynttilän lasikulhosta etiketin ja kiinnitin lahjapaperista leikatun suikaleen lasikulhon ympärille.

2. Laitoin maljakon lähes täyteen männynkäpyjä.

3. Leikkasin lahjapaperista neliönmuotoisen palan, jonka käärin hyasintin muoviruukun ympärille.

4. Asetin hyasintin ruukkuineen ja papereineen Bolsius -lasikulhon sisään ja tiputin kulhon maljakon suuaukosta sisään - männynkävyt maljakossa pitävät kulhoa sopivalla korkeudella.

Nyt hyasintin valkoinen muoviruukku on piilossa, ja hyasinttia voi kastella ilman, että vedet valuvat maljakon pohjalle, kastellen samalla kävyt. Bolsius -kynttilän lasikulhon merkitys on siis toimia suojana kasteluvedeltä.
Koska kynttilän lasikulho löytyi jo käytettynä kotoa, samoin kuin tuo lahjapaperi viime joulun jäljiltä, tuli tälle asetelmalle hintaa 4,99€.
Alunperin ajatukseni oli tipauttaa hyasintti lasimaljakon pohjalle ja antaa sen kauniisti kasvaa maljakkoa pitkin ylöspäin, mutta en löytänyt kotoa sopivankokoista astiaa, joka olisi mahtunut maljakon pohjalle kasteluveden kerääjäksi/kukkaruukun peittäjäksi.

Ehkä etsin vielä isomman lasiastian ja toteutan tuon asetelman jäljelle jääneistä hyasinteista.
Vielä lopuksi päätin kieputtaa maljakon yläreunan ympärille muutamia kierroksia juuttinarua:
Nyt vain kukintaa - ja tuoksua - odottelemaan! 

2 kommenttia:

  1. Meillekin saapuivat ekat sintit tänään. Ovat amrylliksen ohella mun lemppareita myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla talveen valmistautuminen ja jouluun laskeutuminen alkaa ensimmäisistä iltahämäristä kynttilöiden valossa, paksuista villasukista, sekä vaniljan (tuoksukynttilät) ja hyasinttien tuoksusta <3

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...