sunnuntai 22. marraskuuta 2015

DIY: Helppo sammalpallo

Tässäpä eräänä päivänä askartelin elämäni ensimmäisen sammalpallon kuistillemme - ja ikuistin projektin valokuvaamalla työvaiheet. Maailman helpoimman sammalpallon ohjeet, olkaatte hyvät:

***HUOMHUOMHUOM! Muistathan kysyä maaomistajalta luvan ennen sammaleen keräämistä - sama koskee myös jäkälää!

1. Tein sanomalehdistä sopivan kokoisen mytyn ja sidoin sen palloksi langan avulla. Paperipallo kannattaa kastella hyvin, sekä välillä syksyn mittaan kannattaa kastella sammalpalloa ja sen alla piilevää paperimyttyä, jotta sammal pysyy hyväkuntoisena pakkasiin asti.

2. Asetin sanomalehtipallon sopivan kokoiseen ruukkuun.
3. Irrotin kiven päältä varovasti mahdollisimman suuren, yhtenäisenä pysyvän, sammalmaton, ja asetin sen paperipallon päälle.
4. Työnsin ruukun yli roikkuvat reunat ruukun sisälle, jolloin sammal sai pallomaisen muodon. Jos sammal repeytyi jostain kohti ja näkyviin jäi sanomalehteä, paikkailin noita kolosia pienemmillä irtopaloilla sammalta.
 Ja tällainen on lopputulos:
Aikaa meni kaiken kaikkiaan arviolta 10 minuuttia koko toteutukseen, eli nopea ja todella helppo oli valmistaa! ...Nälkä kasvaa syödessä ja vielä isomman pallon kokeileminen houkuttaisi...! :)
Jätin sammaleen kiinni kaikki lehdet, havunneulaset ja pienet tikut, sillä ne tuovat eloa sammalen pintaan.
 Palloa kasatessa huomasin, kuinka takametsämme vanhoista kuusista roikkuu valtavat määrät naavaa - kylläpä onkin puhdasta siis ilma täällä Mäntsälän maaseudulla! :) Kelpaa pikkuisen köllötellä päiväuniaan pihalla vaunuissa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...