lauantai 12. syyskuuta 2015

WC:t, kodinhoitohuoneet ja peseytymistilat - Vantaan Asuntomessut 2015 kooste

Tänään pääsemme Vantaan Asuntomessujen valokuvakoosteeseen 'WC:t, kodinhoitohuoneet ja peseytymistilat' - jäljellä muuten vielä kaksi koostetta, joten loppusuoralla mennään! :)

Kodinhoitohuoneet, sekä ~4m2 kokoiseen tilaan wc:n, suihkun ja allaskaapin mahduttaminen, olivat listallani lähtiessämme Asuntomessuille. *Koko listan löydät täältä; KLIK.* Kaipasin myös ideoita wc- ja kylpyhuonetilan pintamateriaaleihin.

*Kuten aiemminkin mainittu, en ole valokuvannut kaikkien kohdetalojen huoneita, vaan ainoastaan ne, jotka inspiroivat minua tai joista löysin toteutettavia ideoita Villa Kotirantaan. Siinä sivussa toivon, että näistä löytyisi helmiä Teillekin! :)
*Yllä oleva kuva: Näistä vuolukivisistä Tulikiven TK-243Q Hexagon -laatoista kirjotinkin jo aikaisemmassa tekstissä - pääset tuohon postaukseen tästä, KLIK.
*Yllä oleva kuva: Tämä kylpyhuone motivoi meitä suuresti, sillä viimein näimme, kuinka ~4m2 kokoiseen tilaan oli saatu wc, suihku ja suhteellisen kookas allaskaappi! Olimme aluksi miettineet suihkua, wc-istuinta ja allaskaappia riviin samalla seinustalle, mutta tosiaan; wc-istuinhan voi asettua myös suihkun vastaiselle seinustalle! Aluksi mietin wc-istuimen käyttömukavuutta noin lähellä suihkua, mutta tämä asettelu olisi tarkoitus tulla ns. vieras wc -tilaan, joten suihku ei olisi päivittäisessä käytössä.
HUOM myös valaistus tässä tilassa! Perinteisen kattovalaisimen sijaan valaistus on rakennettu kattoikkunamaisesti kattopanelointiin. Lisävaloa tilaan saa peilin valaisimilla.
*Yllä oleva kuva: Yllättävän raikas ilme oli saatu kyseiseen wc-tilaan, vaikka tapetissa oli eloa isompaankin tilaan! Itse en ehkä näin räväkkää vaihtoehtoa olisi valinnut, mutta toimi hyvänä muistutuksena, että jos wc- ja suihkutilaa ei ole yhdistetty, voi seinämateriaalina olla muutakin kuin maalarinvalkoinen maalipinta tai laatta.
*Yllä oleva kuva: Tässä tilassa minua miellytti valtavasti tuo puinen polku läpi laatoitetun kylpyhuoneen, joka johtaa lasioven läpi kauniin tummaan, mutta ikkunoiden ansiosta valoisaan saunaan, ja yhdistää nuo kaksi täysin eri tunnelmaista tilaa yhteen.
*Yllä oleva kuva: Vastaavanlaisen seinäpinnan olemme ajatelleet rakentaa Villa Kotirantaan - joko saunaan tai 'pukuhuoneeseen'. 
Yllä oleva kuva: Kertakaikkiaan rakastuin tähän saunapenkkiin! :) Ei aina niitä perinteisiä lauteita! 
*Yllä oleva kuva: Tätä lasiseinäistä kylpyhuonetta lasisella suihkukopilla ihmettelin jo aiemminkin - kun jo ulko-oven avattuaan näkee ala-aulaan, onko talon emäntä suihkussa... :D Ei kiitos, ei minun makuuni tällainen, mutta pitihän se ikuistaa - sen verran lystiä meillä miehen kanssa oli tätä ihmetellessä! ;)
*Yllä oleva kuva: Nämä nimikoidut pyyhekoukut huomatessaan mieheni totesi, että meillekin tällaiset - kuulemma minun pyyhkeeni ja kylpytakkini vaeltelee aina hänen koukussaan... :D Paha sanoa tuohon mitään, kun ei ole nimiä koukuissa, mutta eipä meillä ole nimiä keittiön ruokapöydän tuoleissakaan, mutta silti ne takamukset samoille paikoille ajautuu... ;)

4 kommenttia:

 1. Todella ihania juttuja! Tykkäsin erityisesti tumman saunan ja vaalen kylppärin yhdistelmästä, punvärisistä kodarin ovista ja noista nimikylteistä.:)
  Mulla on ollut hieman rakennuskuumetta...Ajan töihin järvitonttien (!) ohi. Niih! Hintaa sellaiset 120 000 tai jotain sinne päin. Tämän kodin rakentamisesta ei myöskään jäänyt mitään traumoja, joten jos jostain tupsahtaisi vähän ylimääräistä, niin luulen, että tontti menis hankintalistalle.;D Ei meidän kodissa mitään vikaa ole, mutta rantatontti olis rannalla.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen, että nälkä kasvaa aina syödessä... ;) Tiedän eräänkin perheen, joka on rakentanut jo useammankin omakotitalon - seuraavaan taloon on aina tehty eri tavalla niitä pieniä asioita, jotka on edellisessä talossa on huomattu epäkäytännöllisiksi. Jokohan tämä viimeisin mahtaa olla just eikä melkein...? ;)

   Ja tunnistan tuon rantatontin kaipuun - vähän naureskeltukin tuossa raksatessa, että KUN se Eurojackpot iskee, niin sit ostetaan rantatontti! :D ...vähän tuota mökkikuumetta tahtoo iskeä... ;)

   Poista
 2. Ihastuttavia kuvia. Meillä jäi käymättä kun oli muka tänä kesänä niin kiirettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että pidit kuvista! :) Olen koettanut joka vuosi käydä asuntomessuilla, mutta tänä vuonna ensimmäistä kertaa oli oikein syytäkin piipahtaa ideamatkalla - kiitos raksan! :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...