perjantai 12. kesäkuuta 2015

Talven kynttilälyhdyt muuttuivat pienoiskasvihuoneiksi

Yhä edelleen odottelen, että uskaltaisin jättää pikkuiseni kasvimaalla ilman peittelyä yöksi - tai että raaskisin edes pitää niitä päivän viileissä tuulissa paleltumassa... Se maaginen 10.6. raja tuli ja meni, mutta vaikka päivällä mittari hehkuttaa hellelukemia, ei tuuli edelleenkään ole lämpöinen ja öisinkin - ainakin näillä seuduin - lämpö laskee vieläkin turhan alas.

Koska tahtoisin kuitenkin vähitellen totuttaa taimiani ulkosäihin ja sallisin heillekin auringossa paistattelua keinovalojen sijaan, kannoin ulos kynttilälyhtyni viime talven käytön jäljiltä, sekä muutamia muita lasisia astioita ja rakensin etukuistillemme pikkuisilleni pienoiskasvihuoneet!

Mieheni oli myös sopivasti kaatanut koivun pihapiiristä kevättalvella ja runko odottaa eripituisina pätkinä pinossa pilkkomista haloiksi - sieltä löytyikin juuri sopiva palanen koristamaan asetelmaa! :)
Ystävältä tupaantuliaisiksi saatu Pentikin tuikkulyhtykin pääsi kaunistamaan asetelmaa.
Täällä asuu kesäkurpitsa!
Toisen istutuserän kurkun taimi koettaa edeltäjiään paremmin sinnitellä kasvihuoneeseen saakka.
Kaksi kesäkurpitsan taimea lisää odottelee maahan istutusta....

Tänään rohkenin jo viedä tomaatin taimet ulos aurinkoon ja jätin ne nyt yöksikin ulos - tosin tukevasti harsoon käärittyinä! ...Aamulla saankin jännityksissäni kipaista heti herättyäni katsomaan, kuinka reppanat selvisivät ensimmäisenä yönään omillaan... ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...