tiistai 2. kesäkuuta 2015

Kesäkuu = kesäinen kuu?

Aurinkoista (ja aurinkoisempaa, kiitos) kesäkuun alkua! :)

Jos tämän vuoden kesäkuun alkua pitäisi kuvata yhdellä valokuvalla, se olisi varmaankin tämä;
Ei toivoakaan, että harsoja uskaltaisi jättää pois ottaa kasvatuslaatikoiden päältä yöksi tahi piilottaa villasukkia talvivaatelaatikkoon... Eilen sentään aurinko vähän pilkahdellut, mutta ilman takkia palelsi ja iltaa kohti vettäkin saatiin niskaan.

Piipahdimme poikien kanssa maanantaina aamulla Lahdessa moikkaamassa poikien kummitätiä ja käytiin isomman pojan kesäloman alkamisen kunniaksi korkkaamassa satamajäätelökausi. :) Ei muuten ollut tuulisessa Lahden satamassa juurikaan muita asiakkaita...
Kävin kotimatkalla noutamassa myös säkillisen taimimultaa, sillä onnistuin jotenkin palelluttamaan kurkuntaimet, kun nostin ne viikko sitten pihalle auringonpaisteeseen ulkoilemaan. Vaikka valitsinkin aurinkoisen ja suojaisan paikan, onnistui viileä tuuli kuitenkin tekemään tuhojaan; muutaman päivän taimet jaksoivat sinnitellä sisätiloissa kasvivalon alla, mutta nuupahtivat tänään lopulta. Samoin kävi myös yhdelle tomaatin taimelle, ja kahdelle kurpitsan taimelle, mutta kurpitsat onneksi näyttävät järkytyksestä toipuvan.
Jostain syystä myös kylvämieni kesäkurpitsan siemenistä vain kaksi lopulta iti ja kasvoi taimeksi! Sain vinkkiä, että istutusmultana käyttämäni 'tavallinen' multa saattoi olla liian ärhäkkää kylvämiseen ja tarkoitukseni olisi laittaa vielä muutama kesäkurpitsankin taimi tähän oikeaan taimimultaan kasvamaan.
Kirjoittelen tuonne toiseen blogiini lähipäivinä enemmän kasvimaani kuulumisia! Kipaisen tänne kyllä vihjaamaan linkkivinkin... ;)


P.s. Ei ole parempaa tapaa pistää kesäloman ensimmäistä virallista päivää pakettiin, kuin isomman pojan leipomalla pannukakulla herkutellen! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...