torstai 30. huhtikuuta 2015

Sokkelit esiin vähitellen!

Ihanan aurinkoista vappuaattoa kaikille! Starttasin aamun auringonnousun aikoihin kuskaamalla isomman poikani ensimmäiselle luokkaretkelleen ja pakkasin sitten pienemmän vaunuihin - päivälenkki kiersi taas raksan kautta, yllättäen,... ;)


Kuten eilen kirjoitinkin, tontilla oli eilen tehty kaivuutöitä muutaman tunnin ajan, kunnes eilinen sadekeli alkoi muuttaa tonttia kuravelliksi. Paljon oli silti tapahtunut; talon sivustaa oli kaivettu useammaltakin suunnalta ja sokkelia saatu esiin.

Talon tienpuoleiselta sivulta

Pihan puolelta 

Talon sivulta, tulevan verannan kohdalta, oli valettujen seinämien sisältä nostettu pois myös tyhjä, käytöstä poistettu säiliö ja sitä peittäneet sorat. Säiliö oli jo viety poiskin, mutta sorat olisi tarkoitus ottaa talteen ja hyötykäyttöön.


Tässä muuten alla vertailukuva tuohon ylläolevaan valokuvaan. Alempi kuva on otettu huhtikuun alussa, kun emme olleet vielä raivanneet tontilla rehottaneita pajuja, koivuja ja vaahteroita! :)


Tulimme muuten pitkällisen pohdinnan jälkeen mieheni kanssa tulokseen, että kasvimaa pidetään vielä tänä kesänä täällä nykyisellä pihalla - kuitenkin se olisi siellä tontilla jossain vaiheessa tiellä. Ja saan itsekin nyt yhden kesän aikaa työstää sitä puutarhan paikkaa rauhassa ja katsoa, miten aurinko kulkee tontilla eri kellonaikoina. Ajattelin ottaa pihasta valokuvia jokaisena kesäkuukautena eri kellonaikoihin, jotta seuraavan kesän istutuksia suunnitellessa muistan vielä, minne kannattaisi vaikka se varjoa rakastava alppiruusu istuttaa!

Samaan aikaan talon tyhjennystyöt jatkuvat - ilmeisesti tarkoitus olisi, että joko huomenna tai ensi maanantaina olisi talo, kellari ja liiterit tyhjät. Kieltämättä sormia polttelee jo päästä sisätilojen kimppuun - purkamaan lattioita ja väliseiniä - kun tuntuu, etten osaa mitenkään olla hyödyksi noissa pihahommissa tällä hetkellä ja halu olisi kova saada projektia eteenpäin.

Huomenna menemmekin viettämään ulkoilmapäivää pihalle ja jos sää vain sallii, siivoamme ainakin pois jo tähän mennessä puretut puutavarat ja leikkaamme ne omenapuut. Ehkä paistamme ihan makkaratkin nuotiolla - vapun kunniaksi...! ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...