sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Ensimmäinen huone riehuttu auki! :)

Leppoisa laiskotteluun sopiva lauantai vaihdettiin hiki niskassa riehumiseen, kun pienin poikamme meni hetkeksi mummulaan papan ja kummitädin hellään hoivaan ja me suuntasimme lähes mummulan naapuritontilla olevalle raksalle. Parisuhteen laatuaikaa sekin! ;)

Nyt kun keittiöstä saatiin edellisen omistajan tavarat loppuviikosta siirrettyä pois, päästiin lekan, kahden sorkkaraudan ja vasaran (sekä lihas-)voimin purkutöihin. Mies hakkasi keittiön kaapistot irti - ajatus oli irrottaa kattoon pultattu kaapiston runko kokonaisena, mutta aikansa yritettyään tuli mies tulokseen, että helpommin lähtee pienellä lekan avustuksella.


Purkutyön alta löytyi myös muutama lisänäyte keittiön vanhoista tapeteista;


Minun tehtäväni oli irroittaa lautalattian päälle naulattuja (!) parketinpalasia yksi kerrallaan vasaran ja sorkkaraudan kanssa - ja tänään olenkin ihmetellyt eilistä työasentoani, sillä käsivarsien sijaan takareiden ovat kipeinä... :D

Alla olevassa kuvassa näkyykin oikealla vanha lautalattia ja vasemmalla päälle naulattu parketti.


Ilmeisesti keittiöön on tehty lattiaremontti vuonna -76, sillä parketin alta esiin tulleiden lattialautojen purkamisen yhteydessä löytyi lautojen ja sahanpurun välistä kyseisen vuoden nostalgisia sanomalehtiä, joiden uutisotsikoita lueskeltuamme totesimme, ettei tuo maailma ole niin paljoa muuttunut 40vuodessa - ainoastaan Kekkonen puuttuu... :)


Kahden tunnin uurastuksen jälkeen pystyimme hyvillä mielin toteamaan, että oltiinpa reippaita; kaapistot purettu sekä parketti irroitettu ja lattialaudat poistettu! Ehti mies vähän jo sahanpurujakin myllämään ja tutkimaan lattian rakennetta;


Puretut tavarat viskottiin ikkunasta pihalle odottamaan kierrätykseen viemistä ja puuosien polttamista - melkoinen kasa saatiinkin aikaan;


Nyt vain odotamme, että saisimme loputkin huoneet tyhjiksi tavaroista ja purettua lautalattiat niistäkin. Onneksi tätä naulattua parkettia ei muissa tiloissa olekaan ja lautalattia oli lopulta nopea ja suhteellisen kevyt purkaa!

2 kommenttia:

  1. Onko talossanne puuhella? Jos on niin älkää vain purkako koska sillä säästää sähköä, ja saa tunnelmaa. Halkoja vain hakkaamaan. Hienosti siellä on työt alkaneet. Jään seuraamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puuhella keittiöstä löytyy, mutta muuttuvan huonejärjestyksen vuoksi joudumme sen valitettavasti purkamaan - eikä uuden keittiön kohdalla ole hormia... Vaikka kuinka pyörittelimme huoneiden paikkoja, ei rakennukseen saada käytön kannalta järkevästi kolmea makuuhuonetta ja haaveilemaamme tupakeittiötä, jos keittiön jättäisimme nykyiselle paikalleen. Mutta ei huolta, osat laitetaan hyvään talteen ja kun remontin valmistuttua joskus jää ylimääräistä aikaa, olisi haaveena rakentaa pihalle grillikatos/kesäkeittiö, jonne muuraamme hellan entiseen ulkomuotoonsa mutta uuteen käyttöön! :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...