keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Idearikasta päivää!

Muutama päivä onkin mennyt ilman mahdollisuutta mennä ahertamaan talolle, joten olen keskittynyt muutamina harvoina vapaahetkinä (isompi poika eskarissa ja pienempi päiväunilla) käymään läpi vuosien aikana keräämiäni ideakirjoja sekä sisustuslehtiä. Tänään siis luvassa kurkistus tähän maailmaan! :)

Selaan aina innolla jokaisen käsiini saaman sisustuskirjan tai -lehden, ja mahdollisuuksien mukaan joko leikkaan minua inspiroivat kuvat talteen erillisiin muistikirjoihin liimattavaksi tai nappaan kuvan puhelimeen - puhelimeni muistia täyttääkin nyt yli 12,000 valokuvaa, joista iso osa on näitä ideoiden taltioimisia. Vanhimmat ideakirjat ajoittuvat 2000 -luvun alkuun ja uusin on tietenkin tämän verstas -projektin oma opus! :)

Lisäksi työhuoneen pöydällä on iso puulaatikollinen leikattuja ideakuvia, jotka odottavat sopivaa hetkeä, kun ehdin keittämään ison kupillisen kahvia ja läpikäymään ne uudelleen ennen kirjoihin liimaamista. Usein onkin hyvä jättää kuvat hautumaan hetkeksi, sillä jo parin viikonkin päästä saattaa ideakuvaa katsella aivan eri silmin ja ihmetellä, että minkähän takia juuri siihen kuvaan olin ihastunut.

Kuvien avulla onkin ollut hyvä näyttää esimerkiksi miehelleni konkreettisesti millaista lattiaa, seinää tai valaisinta olen ajatellut - helpompi saada hyväksyntä ideoille, kun tukena on kuva, eikä ainoastaan lennokas selitykseni ja käytetyn kirjekuoren taakse piirretty hahmotelma... ;)


Lisäksi muutosta toiseen mukanani on kulkenut iso kasa suosikkilehtiäni vuosien varrelta, jotka ovat olleet minulle liian rakkaita leikeltäviksi ja sitten kierrätykseen heitettäviksi. Näitä ovat mm. Glorian Koti (vuosikerrat 2006-2014) ja Avotakka (2011-), joiden saapuminen on aina ollut kuukauden huippuhetkiä! Irtonumeroina ostan yleensä Plaza Interiör, Plaza, Sköna Hem, Livingetc, Deko ja Unelmien Talo & Koti. Olen vuosien varrella mieltynyt ruotsalaisiin ja tanskalaisiin koteihin, joten Plaza Interiör kera kahvikupillisen korvaa jo suklaat herkkuhetkenä! :)


Nyt siis pääsette kurkistamaan Villa Kotiranta -projektin ideakirjan sivuille sekä vähän fiilistelemään ajatuksia, joita projektin myötä on heräillyt! 


Keittiöön tunnelmaa ja ajatuksia:
- Vaaleat maalatut lautalattiat
- Maalattu lautakatto
- Kaapistot kahdella seinällä
- Valkoiset kaapistot ilman vetimiä
- Suuri saareke, jossa liesitaso, ja paljon säilytys- ja laskutilaa, sekä olohuoneen puolella istumatilaa
- Makuuhuoneen vastaiselle seinälle korkeat kaapit, joissa esiinvedettävät ritilähyllyt mm. kuiva-aineille. Tälle seinustalle myös jää- ja pakastinkaapit. Kaapiston päälle tilaa esineille.
- Pihan puoleiselle seinälle pelkät alakaapit. Seinällä ikkuna, jonka eteen lavuaari ja keittiöhana. Tälle seinustalle vain avohyllyt. Työtason valaistus riippuvalaisimilla, jotka laskeutuvat katosta.
- Tien puoleiselle seinälle kaksi lasiovista vitriinikaappia astioille.


Ajatuksia lattioista:
- Vaalean harmaiksi maalatut lautalattiat. Sopiva väri koetetaan löytää perinnevärikartasta.
- Lastenhuoneissa vaalean harmaat lautalattiat, joihin maalattu vaaleammalla sävyllä vinoruutukuvio.
- Yläkerran wc:ssä ja suihkutilassa raikas valkomusta ranskalaistyylinen laattalattia ja valkoiset seinät?
- Kylpyhuoneessa tummemmat laatat ja kylpylähenkeä - vanhan ajan savusauna -tunnelmaan sopien


Ovet:
- Tarkoitus olisi löytää vanhat puuovet karmeineen tai tarvittaessa ostaa käsittelemättömät puuovet uusina ja maalata ne.
- Poikien huoneiden ovet (vierekkäiset ovet käytävässä) maalataan poikien itse valitsemilla väreillä. 
- Olohuoneen ovet (wc ja makuuhuone) maalataan valkoisiksi.


Verannasta muutama ajatus:
- Alunperin mietimme maalattua puulattiaa myös verannalle, mutta koska tähän tilaan on tarkoitus tulla ulkovaatteiden ja kenkien säilytys, niin lattiaan etsitään tilaan sopiva laatta.
- Verannan seiniksi haaveilen jäävän maalatut lautaseinät.
- Kahdelle seinälle isot ikkunat, talon vastaiselle seinälle syvät (60cm) vaatekaapit.
- Noin 19m2 verannalle toivoisin jäävän vaatesäilytyksen lisäksi tilaa penkille ja pöydälle, jotta sateisina päivinä voisi sielläkin istua kahvittelemassa tai vaikka ihastelemassa ukkosta.


Yleisiä ajatuksia kodin sisustuksesta:
- Kauniita vanhoja huonekaluja kunnostetaan käyttöön. Mm. poikien huoneiden vaatekaapeiksi kaipaisin vanhoja lipastoja ja paria isompaa kaappia, joista haalisin kunnostusprojektin.
- Värikkäitä räsymattoja ja tyynyjä tuomassa väriä muuten niin vaaleaan kotiin.
- Keinutuoli! Joko vanha, kulunut kiikkustuoli tai pari vuosikymmentä haaveilemani musta Tapiovaaran Mademoiselle -keinu. Alle anopin virkkaama kaunis musta, pyöreä matto.


Ja loppuun vielä Pientalo & Piha -lehdestä löytynyt kuva täydellisestä kasvihuoneesta ja puutarhasta! :)


Näillä haaveilla taas hyvä jatkaa arkeen ja suunnata illalla auttamaan miestä liiterin peltikaton purkamisessa! ;)

2 kommenttia:

 1. Vau noita ideakirjoja - itse tulee säilöttyä vain lehtiä, mutta ideakirjat on kyllä kiva ajatus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita ideakirjoja tulee otettua useammin esiin ja selattua kuin vaikka kuvia puhelimesta. Edes säästettyjä sisustuslehtiä tulee harvemmin selattua, vaikka ne onkin jättänyt säästöön inspiroivien kuvien vuoksi. Ja kun juuri sen tietyn idean tahtoisi kaivaa esiin, et millään muista missä lehdessä se olikaan! :)
   Pyrin aina järjestämään kuvat vihkoihin teemoittain (eri vihkot esimerkiksi makuu- tai olohuonekuville) sekä vihkossa tyylin/värimaailman mukaan (samanhenkiset sisustusideat samoille aukeamille).
   ...Ja niin siinä saakin kulumaan useamman illan kahvikupposten äärellä kuvia liimaillen ja fiilistellen.... ;)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...