lauantai 8. syyskuuta 2018

Syksyinen asetelma tuvan avohyllyihin

Pienen pienin muutoksin valtaa syksy kotimme...

Viime viikonloppuna kerroin valosarja -projektistani makuuhuoneessamme ja torstaina tupaamme vaihtuneista tyynyistä sekä uusista huonekasveista. Eilen minulla oli vapaapäivän kunniaksi aikaa tarttua myös tupaamme johtavan käytävän seinällä oleviin avohyllyihin.Olin aivan varma, että olin kesäksi kyhännyt kyseisille hyllyille vihertävän värimaailman, mutta kauhukseni totesin, että hyllyt asennettiin paikoilleen H E L M I K U U S S A - ja tuolta asti on yksi ja sama asetelma hyllyssä ollut!

Täytyy sanoa, että vihertävä värimaailma oli sen verran mieluinen, että vaati melkoisia ponnisteluja lähteä vaihtamaan asetelmaa, koska oli aivan varma, etten saisi uudesta syksyisestä värimaailmasta yhtä ihanaa.

Muistatko mille aiempi asetelma näytti? 


Lisää valokuvia tuosta aiemmasta esillepanosta löydät täältä; KLIK!

Aiempaan asetelmaan verrattuna ainoastaan pikkukivet, suuri käpy lasikuvun alla sekä pienemmän pojan velmuilukuvat säilyivät tässä uudessa värimaailmassa - tosin pojan kuville vaihdoin uuden kehyksen.

Rakastan näitä tämän sarjan ja juuri tuon punaisen värisiä puukehyksiä! Olen niitä kirpputoreilta haalinut jo melkoisen sarjan eri kokoisina ja niihin olen kehystänyt vuosittain otetut perhekuvatkin. ...Ne toki vielä odottelevat pinossa seinälle nostamista, sillä en ole vielä päättänyt, mille seinälle - tai edes mihin tilaan - haluaisin tuon alati kasvavan kuvasarjan asetella.Nuo hyllyillä säilyneet, sileiksi hioutuneet ja pyöreät pikkukivet ovat minun lapsuudessani keräämiä. Ne tulivat vastaan lapsuudenkodissani vanhoja tavaroitani läpikäydessä - pakkohan ne oli pelastaa ja ottaa käyttöön!


Tuo vanha puulipas on isäni isän jäämistöä ja rakas aarre ukilta, jota en koskaan ehtinyt tapaamaan. Minulla on muitakin muistoesineitä Aapelilta, ja mm. yksi hänen sodanaikaisista kunniakirjoistaan on kehystettynä seinällämme - kera isoenoni rintamalla tekemän puisen puukkotupen. Näistä kuvia ja juttua ukistani enemmänkin, löytyy täältä; KLIK!

Ukin lipas kulkee aina mukanani ja ansaitsee aina kunniapaikan!

Lippaan päälle nousivat muutama viikko sitten kirpputorilta (muistaakseni 1,50€ yhteishintaan) kolme metallista tuikkukippoa, jotka muistuttavat kruunuja. Näin avohyllyyn sijoitettuna pitänee käydä hakemassa led-tuikkuja, jotta pääsen kipot testaamaan - veikkaan, että valo heijastuu kauniisti tuolta 'kruunujen' kuvioiden läpi.


Tämän vanhasta kellosta uusikäyttöön otetun kuvun alle sujautin pari oman kanalan sulkaa.

Tuon pienemmän lasikuvun olen parilla eurolla vuosia sitten ostanut alennusmyynnistä. Niitä oli alun perin kaksi, mutta toisen onnistuin kilauttamaan hajalle edellisessä kodissamme...


Kipaisin alakerran kirjahyllystä valitsemassa sävyltään oranssit kirjat ja asettelin niitä hyllyille.

Tämä oli itse asiassa hauska tapa löytää kirjahyllystä niitä kirjoja, jotka ovat vielä jääneet syystä tai toisesta lukematta, kuten tuo Ethan Hawken 'Tuhkakeskiviiikko'. Olin jo unohtanut koko kirjan!


Muuton yhteydessä löysin myös vuosia, vuosia vanhan akryylimaalaukseni, jota olen joskus kansalaisopiston maalauskurssilla tuhertanut. Ei ehkä mitenkään onnistunein työni, mutta auringonkukkien värit osuivat täydellisesti syksyn tunnelmaan!


Tämän punotun koristeruukun ostin tovi sitten paikalliselta kirpputorilta - muistaakseni alle eurolla. Minulla ei ollut sille suoraan paikkaa, mutta heti ruukun nähtyäni tiesin, että sille löytyisi käyttöä. Tuon pinta on niin upea!

Samoin alakuvien oranssi maljakko/kynttilänjalka on parin euron kirpputorilöytö. Rakastuin välittömästi lasin väriin ja maljakon muotoon! Jos joku tietää kyseisen esineen taustoista enemmän - oli se sitten vaikka Ikean viime sesongin mallistosta - niin kuulisin mielellään lisää. :)


Oikein innostuin tämän hyllyn myötä katselemaan koko tupaa uudelleen - mitä kaikkea voisinkaan hieman uudelleen järjestää ja vaihtaa värimaailmaa?!

Minulla odottaa paikallisella kyläkoululla neljä ihanaa opetustaulua noutoa - nekin osaltaan innostavat miettimään sisustusta uudelleen, sillä haluan niistä ainakin kaksi heti käyttöön tupaamme. Koulu järjesti siis viime viikolla myyjäiset, jossa vanhat, käytöstä poisjääneet opetustaulut laitettiin kiertoon. Omassa nipussani on mm. yksi Wendelinin taulu ja aivan ihanan jouluinen omena-aihe...!

Mutta noista lisää, kun ehdin taulut hakemaan ja valokuvaamaan!


Me lähdetään nyt urheiluseuran vuoden palkintojenjakoon katsomaan, josko nuo meidän pienet yleisurheilijat saisivat pokattua mitaleja. Odotuksissa on ainakin maastojuoksu- ja hiihtokisoista palkinnot... Jännittävää! :)

Aurinkoa viikonloppuunne!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...