maanantai 20. elokuuta 2018

Linjalattiakaivolla käyttömukavuutta kylpyhuoneeseen - estetiikkaa unohtamatta!


KAUPALLINEN YHTEISTYÖ // NETRAUTA

Pienin askelin remonttimme valmistuu - onhan tässä talossa asuttu jo lokakuussa vuoden verran - kun keskeneräisiin kohtiin löytyy ne täydelliset ratkaisut!

...Tätä taloa remontoidessa en ole halunnut hankkia tilapäisratkaisuja, vaan suosiolla etsinyt lopullisia, juuri niitä oikealta tuntuvia yksityiskohtia. Välillä oikean vaihtoehdon löytyminen saattaa toki kestää tovin... 


Tämä yläkerran wc- ja suihkutila on yksi talomme viimeisistä tiloista, johon on huolella valittu elementtejä - ja edelleen muutama olennainen osa puuttuu; katossa ei ole valaisinta (ainoastaan  tunnelmavaloa antava led-valosarja upotettuna kattopaneeleihin) eikä suihkuseinää.

Kuten moni muukin keskeneräinen työ, tässäkin yhden palasen ratkeaminen avaisi ratkaisun seuraavaan ongelmaan; sopivan suihkuseinän löytyminen määrittelisi kattovalaisimelle maksimimitat, eli ennen suihkuseinää en voi valaisinta edes etsiä.

Toki tiedän tasan tarkalleen mitä haluan; messinkisin yksityiskohdin valkoista lasia olevan riippuvalaisimen - siis sellaisen aidosti vanhan vintage -valaisimen. Tähän kylpyhuoneeseen ei plafondi pääse eksymään!


Yksi pieni yksityiskohta - ja lopulta kuitenkin melko olennainen sellainen - johon löysimme vihdoin meille täydellisen ratkaisun, oli suihkutilan seinän viereen sijoittuvan linjalattiakaivon ritilä. 

...Voisi kuvitella helpoksikin valinnaksi, mutta eipä vain ole, kun on riittävän kranttu oman kotinsa sisustaja.... ;)




Päädyimme seinustalle sijoittuvaan, suorakaiteen muotoiseen linjalattiakaivoon pääasiassa lattialaatan monimuotoisuuden vuoksi; kurvikkaaseen Pukkilan Curvytile -laattaan en tahtonut keskelle lattiaa laatan kaunista kuviota rikkomaan perinteistä pyöreää tai neliskanttista ritilän kantta.

...Ja toisaalta mieskin oli tyytyväisempi tähän ratkaisuun, sillä hän joutui laskemaan laattojen jakoa ja näpertämään viemärin ympärille leikattuja laatanpaloja. Linjalattiakaivo myös helpottaa lattian kallistusten suuntaamista.

Lattiakaivon leveys on 80cm, ja se keskitettiin ~1m levyiseen suihkutilaan. Tuossa alakuvassa näkyykin suora sauma wc-paperikorin vieressä, joka johtuu suihkutilan ja wc-puolen pienestä tasoerosta - ja johon suihkuseinä ovineen on sijoittumassa.


Lattiakaivo, Purus Design Linja 800 75mm, hankittiin aikoinaan jo wc- ja suihkutilan remontin aikana, mutta ritilän etsintä jäi roikkumaan muiden remonttikiireiden ja ihan vain arjen touhujen keskellä.

Iso kiitos siis Netrauta.fi! Heidän valikoimastaan löytyi vihdoin meille täydellinen Purus Desing Linja 800 Aita -ritilä.


Moderni ja selkeälinjainen Purus Rib -ritilä suorilla vesiaukoilla valikoitui nopeasti kylpyhuoneeseemme sopivaksi; kurvikas lattialaatta kaipasi ryhdikästä ritilää, ja tiililadottu Metro -seinälaatta taas suoria linjoja kaverikseen.

Kiiltävän valkoisen seinälaatan ja mattaharmaan lattialaatan seurana messinkinen suihkuhana - ja tilan muut messinkiyksityiskohdat - tuo tilaan lämpöä ja vanhan ajan tunnelmaa. Mutta vaikka suihku onkin sävyltään messinkinen, tuo ruostumattomasta teräksestä oleva ritilä sointuu täydellisesti Curvytile Grey -laattaan - ja on näin ollen entistäkin huomaamattomampi!


Lattiakaivon - ja ritilän eritoten - tulee mielestäni olla mahdollisimman huomaamaton: Se ei saa viedä huomiota kauniilta laattapinnalta tai muilta tilan sisustuksellisilta yksityiskohdilta.

Ja toisaalta, ritilän tulee olla linjassaan kylpyhuoneen materiaalien kanssa ja ulkonäöltään miellyttävä, sillä ellet piilota lattiakaivoa kalusteen alle, se osuu silmiin päivittäin.

Olen niin tyytyväinen, että päädyimme valinnassamme aikoinaan tähän linjalattiakaivoon ja niin onnellinen tästä Purus Rib -ritilästä, sillä näissä täyttyvät nuo molemmat vaateet; huomaamattomuus ja miellyttävä ulkonäkö!


Mutta tiedätkö mikä on minun mielestäni tämän linjalattiakaivon paras puoli?

...Se, että suihkussa käydessä ei tarvitse vahingossakaan seisoa lattiakaivon päällä, vaan jalkojen alla on aina ihanan samettinen lattialaatta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...