torstai 2. elokuuta 2018

Lastenhuoneen möbleeraus ja uusi Legojen rakennusnurkkaus


Sillä aikaa, kun vietin isomman pojan kanssa menneenä viikonloppuna laatuaikaa Helsingissä (kuvia tuosta seikkailustamme Instagramissa), nautti mies kahdenkeskisistä päivistä pienemmän pojan seurassa. Sen verran paljon olivat kotijoukot ilmeisesti viettäneet aikaa legojen rakentamiseen pyhitetyn pikkupöydän äärellä pienemmän pojan huoneessa, että palattuamme kotiin oli miehellä selkeä suunnitelma lastenhuoneen* uudelleen järjestämiseksi!

Että joskus näinkin päin! :)

*Muistatko mille pienemmän pojan huone näytti aiemmin...? KLIK!


Mitäpä siis muuta olisimme tehneet viimeisenä kesälomapäivänäni maanantaina, kuin suunnanneet Ikeaan hakemaan pojalle uutta, isompaa pöytää Legojen rakentamista varten?!

...Ostoslistalla oli toki kaikenlaista muutakin tärkeää (kuten paistinpannuja, naulakko, säilytyslaatikoita, lasten haarukoita, jne), joten reissua Ikeaan oli suunniteltu jo pidemmän aikaa ja tämä pojan huoneen möbleeraus oli vain se viimeinen lähtöä vauhdittava potkaisu...


Legojen kasauspöydäksi haluttiin pinta-alaltaan mahdollisimman iso taso ja samalla korkeudeltaan sen verran matala pöytä, että pienenkin ihmisen on helppoa sen äärellä rakennella. Myös hyllytaso oli toiveissa, jotta Legoille saataisiin säilytystilaa pöydän ääreltä.

Ja täydellinen vaihtoehto löytyi Ikean 'perusvalikoimasta'; Valkoinen LACK sohvapöytä!

Mitoiltaan (118x78cm, korkeus 45cm) ja hinnaltaan (39,95€) juuri passeli käyttötarkoitukseensa: tähän mahtuu isompikin Lego-kaupunki ajoteineen ja rakennuksineen, eikä harmita, jos vaikka tussi pyörähtää kuvioimassa pintaa!


Pelkkä pöydän tuominen lastenhuoneeseen ei tietenkään riittänyt, vaan koko huone täytyi möbleerata uuteen järjestykseen. Tai noh, lähes koko huone; sänky ja ikkunan alla oleva askartelupöytä saivat jäädä vanhoille paikoilleen...


Vanha liinavaatekaappi siirtyi huoneen oven viereen ja Ikean LACK -lokerikkohylly vaihtoi sijaintinsa liinavaatekaapin vanhalle paikalle. Näin Lego -pisteestä saatiin hauska nurkkaus - jossa Legot toivottavasti myös pysyvät...!


Legopöydän alle hankittiin Ikeasta samalla myös muovinen KOLON lattiasuojus (120x100cm), joka suojaa maalattua lautalattiaa runsaasti lattiaa pitkin liu'utettavilta säilytyslaatikoilta.

Vastaavanlainen suojus, mutta palttiarallaa puolet pienempi, löytyy myös keittiöstämme kissan ruokakuppien alta - suosittelen lämpimästi lemmikkieläinperheisiin!


Legoille tarvittiin myös eri kokoisia säilytysrasioita, sillä kovasti olemme koettaneet rakentamisen sivussa myös lajitella palikoita helpottamaan oikeanlaisten osien löytämistä; osa Legoista on omissa rasioissaan esimerkiksi värien perusteella, yhdessä laatikossa ovat renkaat ja muut autoihin liittyvät osat, toisessa ikkunat ja muut läpinäkyvät palikat. Ja niin edelleen.

Alennuslavalta löytyivät isoimmat muovirasiat, joissa on näppärät kantokahvat keskellä (hieman kuin muoviset työkalupakit) alle eurolla/kpl. Pienemmät rasiat taisivat olla hieman reilun euron/kpl.

Vaikka muovin ostamista on tässä taloudessa kovasti koetettu vähentää - esimerkiksi kaikki muovipussit ovat vaihtuneet kestokasseihin - jouduin näiden lasten säilytyslaatikoiden kohdalla tekemään muovisen ratkaisun; kokeilin kirpputoreilta ostettuja punottuja koreja, mutta ne eivät yksinkertaisesti kestä niin hyvin lasten kovaa käyttöä, kuin nämä huomattavasti pidempi-ikäiset muovilaatikot. Valitettavasti näin tällä kertaa.

Toisaalta nämä rasiat tulevat olemaan pitkään käytössä (pyrin ostamaan vain pitkäikäisiä ratkaisuja, en juurikaan hanki uutta lyhyen tovin tarpeisiin), millä koetan perustella itselleni tätä muovisten vaihtoehtojen hankintaa...


Samalla kun hyllyt ja kaapit piti tyhjentää siirtämistä varten, tuli tehtyä myös pienimuotoinen inventaario tavaroihin; pienemmän pojan huoneesta siirtyi suuri laatikollinen vauva- ja taaperoajan leluja odottelemaan seuraavaa kyläilyä kummityttösen luona ja kirjarivistä siirtyi pahvin- ja paperinkeräykseen vanhat, repaleiset kirjat ja lehdet.

Ostoslistalla oli myös kolme uutta kankaista DRÖNA -laatikkoa, joihin piiloutui vielä osa isommista Legoista, kuten lentokoneiden siivet ja laivarungot. Vanhoissa samanlaisissa laatikoissa ovat helposti saatavilla, mutta ah, niin ihanasti piilossa mm. Dublot ja autot.


Tämä, jo vuonna 2010 ostettu Ikean LACK -hyllykkö on kestänyt kovaa käyttöä vuosien varrella molemmilla pojilla. Aiemmassa kodeissa hyllykkö on ollut isomman pojan huoneessa, mutta tänne Kotirantaan muuttaessa suurin tarve - ja paras tila - hyllykölle oli pienemmän pojan lastenhuoneessa.

Veikkaan, että hyllykkö ei poistu käytöstä vielä tulevinakaan kahdeksana vuotena - sen verran tukeva ja hyväkuntoinen, sekä ihan järjetön tilaihme tämä hyllykkö on!

...Ja vaikka vanhaa taloa asustamme ja kovasti kirpputoreilta olemme huonekaluja tänne haalineet, niin lastenhuoneeseen en parempaa hyllykköä leluille osaisi kuvitella, kuin tämä 'Ikea-vanhus'.


Hyllykön päällä on loistavaa säilytystilaa - tai täydellinen taso laittaa kauniita tavaroita esille - kummin sen nyt haluaakaan nähdä. :)

Tällä kertaa hyllyn ylle kipusi isomman pojan maalaamat taulut, vanha karttapallo ajalta Neuvostoliitto, turkoosi säilytyspurnukka, virkkaamani pieni säilytyskori sekä vesiväritarvikkeet - ja pieni takkutukkainen trolli omasta lapsuudestani!


Tuo Legonurkkaus kaipaa vielä jotain seinälle...

Olen niin huono laittamaan tauluja suoraan seinään - varsinkin näin uudessa, vasta maalatussa kodissa - etten millään raaskisi mennä 'pilaamaan' puhdasta, ehjää seinää nauloilla...

Tosin kovasti olen harkinnut jonkinlaista valokuvakollaasia perheemme kuvista mustissa kehyksissä tuohon pöydän ylle (alakuvassa oikean puoleiselle seinälle).

...Ainahan ne seinät voi uudelleen maalata, jos huonejärjestys niin kovasti taas muuttuu, että pitää taulujenkin paikkaa siirtää...


Ison muutoksen perheemme arkeen toi myös tuo vanhan kaapin päällä majaileva CD-soitin (täydellinen 5€ löytö kaukosäätimineen paikalliselta Facebook -kirppikseltä) ja kirjastosta lainatut iltasatu-cd:t!

Tähän asti olemme miehen kanssa vuoroiltoina pötkötelleet pienemmän pojan vieressä häntä nukuttamassa (ja itsekin pikkuruiseen sänkyyn lopulta aina nukahtaneet), mutta nyt poika on alkanut mennä itse iltaisin iltasatua kuuntelemaan omaan sänkyynsä ja sinne simahtanut.

Toki vielä istumme tuolilla sängyn vieressä satua kuuntelemassa hänen kaverinaan, mutta uskomattoman paljon aikaa on iltaisin vapautunut omillekin touhuille, kun enää ei mene puolille öin, että pojan vierestä herää...! :)


Tuossa kaapin paikalla oli aiemmin pojan leikkikeittiö/-kahvila/-ravintola/-kauppa, joka siirtyi sisustusvimman tuloksena sängyn viereiselle seinälle - siis paikalle, jossa aiempi Legojen rakennuspöytä sijaitsi.

Keittiökaluste sekä vanha pikkukaappi, joka kätkee sisälleen lisää keittiöleluja, mahtuivat juuri passelisti sängyn ja hormin väliseen tilaan.

Oli muuten hauska huomata, kuinka kalusteiden vaihto uusille paikoilleen viritti aivan uudenlaista leikkimisen riemua: uusilla paikoillaan vanhatkin lelut tuntuivat pojan silmissä näyttävän ihan erilaisilta - ihan kuin niillä ei olisi vielä koskaan leikitty yhdessä! :)


Elokuu ja paluu arkeen...

Viimeisen lomapäivän möbleeraus oli ehkä myös pieni 'ryhtiliike' pojan arkeen ja viikon päästä lähestyvään hoitoon paluuseen - aina kesän jälkeen tarvitsee itsekin jotain pientä iloa tuottavaa muutosta arkeen, jotta lähestyvästä syksystä on helpompi tarttua kiinni. Oli se sitten huonekalujen paikan vaihto, uusi syksyisempi kaffekuppi tai vaikka joku uusi vaatekappale piristämään arkipäiviä, pieni uudistus piristää mieltä kummasti!


Aurinkoa teidänkin elokuuhun!

...Täällä Mäntsälän kulmilla helle vain tuntuu jatkuvan...!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...