keskiviikko 25. heinäkuuta 2018

Nuoren huoneeseen huonekasvi lapsuudenkodistani


Kesälomien aikana on kotiimme saapunut lähes kymmenkunta uutta huonekasvia!

Kasvien kastelukin alkaa muistuttaa jo ihan päivittäistä työtä, kun useamman kastelukannullisen verran vettä saa nyt kiikuttaa yläkerrassa jokaiseen huoneeseen - verannalta lähtien talon toisessa päädyssä sijaitsevaan kylpyhuoneeseen asti...


Yhtään huonekasvia en silti ole joutunut ostamaan, sillä olen joko juurruttanut vanhoista kasveista uusia pistokkaita tai sitten tuonut pistokkaita isäni viherhuoneesta.

Ja tämän postauksen kuvissa esiintyvän, valmiiksi minua varten pistokkaista kasvatetun amppelikaktuksen sain lahjaksi isältäni, kun vierailimme kesäkuun puolella Pohjois-Savossa.


Kyseisen kaktuksen tarkempaa lajikenimeä en valitettavasti tiedä, mutta se on minulle vanha tuttavuus jo omasta lapsuudestani. Isälläni kukkii pari samanlaista omassa viherhuoneessaan - kukinta muistuttaa kovasti punaista kiinanruusun kukkaa.


Melko pitkään tämä amppelikaktus roikkui verannan ovenkahvassa, odotellen sopivan paikan löytymistä. Lopulta mies jo laittoi minulle ukaasin, että kasvi täytyy siirtää järkevämpään paikkaan, kun amppeli alkoi haitata verannan oven käyttöä...


Valossa viihtyvä, muttei suoraa auringonpaistetta kaipaava kaktus löysi paikkansa isomman pojan huoneesta, aivan ikkunan viereisestä nurkkauksesta. Jo parissa viikossa kaktus on kasvattaanut runsaasti varsiaan, joten paikkavalinta taisi olla oikea.


Isomman pojan huone olikin viimeinen tila, josta puuttui huonekasvi - pienemmän pojan huoneessa, vanhan liinavaatekaapin päällä elelee pikkuinen rönsy.

Lasten - ja nuoren - huoneissa sattuu ja tapahtuu, joten amppeleilla on helppoa nostaa huonekasvit turvaan, pois tasoilta tippumasta. Ja nuoren huoneeseen, jonne välillä meillä aikuisilla saattaa olla rajoitettu pääsy, kaktus onkin helppohoitoisena varma valinta - ei hätkähdä, jos joku kastelu jääkin vahingossa väliin. :)

 
Kesäloman viimeistä viikkoa viedään!

...Vähän salaa jo syksyä taas odottelen, että tulee jotain rytmiä ja rutiinia taas tähän eloon... Ja niitä pimeneviä iltoja, kun on aikaa istua sisätiloissa kirjoittamassa blogiakin.... ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...