keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Kadonneiden latureiden metsästys - ja ratkaisu: DIY johtoteline!

En tiedä teistä, mutta omalla työpöydälläni lojuu ja sotkeentuu keskenään eri laitteisiin tarkoitettuja latureita ja johtoja.

Esimerkiksi kamerasta valokuvia koneelle purkaessa täytyy ensin suorittaa pienimuotoinen etsintätoimi, sitten irroitan pari muuta johtoa samasta nipusta ja kuvien siirron jälkeen viskaan aiemmasta koreografiasta mitään oppimatta kameran johdon takaisin muiden kaltaistensa sekaan...

Mutta en enää! :D

Ta-ta-ta-da-daa:
Do-It-Yourself johtoteline!
Helppo ja nopea tehdä - ja ah, niin näppärä! :)

Tarveaineet löytyi isomman pojan huoneen legolaatikosta; tähän omaan versiooni riitti neljä minifiguuria ja yksi 5x11cm pohjalevy.

Kiinnitin ukot levyyn niin, että ukkojen väliin jäi 2 pohjan 'nappulaa'. Näin hahmojen väliin jäi riittävästi tilaa johdoillekin.
Pohjalevy kannattaa muuten kiinnittää pöytään vaikka sinitarralla, sillä ukkojen (=johtojen) irroittaminen ja uudelleen kiinnittäminen on helpompaa paikallaan pysyvään alustaan.

Omassa käytössä totesin helpoimmaksi napata käytettävän johdon mukana myös Lego -ukonkin irti pohjasta, sillä figuurit pitävät latureista erittäin tiukasti kiinni - johdolle (ja hermoille) kestävämpi ratkaisu on siis olla irroittamatta ukkoa piuhasta, sillä johdon uudelleenkiinnitys figuuriin on työläämpää kuin figuurin napsautus johtoinen takaisin kiinni pohjaan.
Eikä vain näppärä käyttää; tämä johtoteline saa väkisinkin koneella työskennellessä hymyn huulille! :)
 Katsokaa nyt tätäkin innokasta piuhan pitelijää! :D
Isompi poikani näki nämä hahmot uudessa käytössään työpöydälläni juuri, ja oli hieman ihmeissään, miksi hänen Legonsa ovat äidin käytössä... ;) Odotin hieman kommenttia, jossa vihjattaisiin ukkojen pikaisesta palauttamisesta takaisin muovirasiaansa lastenhuoneen lattialle, mutta poikaa vain hymyilytti lelujensa uusi ura kaapelialalla! :D
Ei kaiken tarvitse aina olla niin vakavaa...! ;)


P.s. Nämäkin kuvat löytyvät jo Pinterestista.

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...