sunnuntai 8. heinäkuuta 2018

Vuoden löytö ja kirppisvinkkini Lappeenrannassa!

Eilen tein kauan odottamani 13h mittaisen pikamatkan nauttimaan eteläkarjalaisesta, aina niin eloisasta ja nauruntäytteisestä elämänmenosta. Jo ennen aamuseitsemää käynnistyi auto, kun perheen miehet jäivät vielä nukkumaan ja vasta illalla hieman ennen kahdeksaa saavuin kotiin - akut ladattuina, masu nauramisesta kipeänä ja valmiina ottamaan taas kohtaa arki hymyssä suin.


Maailman paras ystäväni - kutsun häntä siskokseni - muutti tovi sitten Lahdesta Etelä-Karjalan puolelle, joten autoni on viime aikoina kääntynyt yhä useammin tuolle tielle nro 6. Varsinkin ihanan pienen kummitytyn syntymän jälkeen ikävä on entistä suurempi. Vaikka välimatkaa onkin toista sataa kilometriä, eivät kilometrit ole este, eivätkä edes oikeastaan hidastekaan. Viikottaiset kahvihetket ovat vain vaihtuneet parin tunnin puhelumaratoneihin, kun maailmaa parannetaan nyt useimmiten etänä.

Ja loppujen lopuksi pari tuntia autossa on lyhyt aika ajella naiselle, jonka vanhemmat asuvat neljän tunnin ajomatkan päässä ja joka tovi sitten ajeli vielä reilun 100km päähän töihin...!


Tätä eilistä autoretkeämme olimme jo ehtineet odottaa muutaman viikon - meidän ensimmäinen lapseton päivä kahden kesken shoppaillen ties kuinka pitkään aikaan! ...Viime kerta taisi olla joskus viime vuoden puolella, huih!

Suunnaksi siis iso kylä, Lappeenranta, ja taskussa lista kirpputoreista, joilla ehdottomasti pitäisi ehtiä käymään. Matkalta ystävä kyytiin (ja paaaaaaaljon kummitytyn hellittelyä ennen hänen äitinsä varastamista matkaani), hieman karkkia ja noin tuhat asiaa, jotka täytyi muistaa kertoa, kun pitkästä aikaa taas saatiin höpistä ilman minkäänlaisia keskeytyksiä. Mitä nyt navigaattori koetti väliin sanasen jos toisenkin saada kuuluviin... :)


Ensimmäistä kertaa Lappeenrannan kirpputoreja olin siis kiertämässä - ystäväni oli jo muutaman paikan ehtinyt aiemmin kurkistaa läpi ja osasi jo suositella, minne ehdottomasti kannattaisi mennä.

klo10-15:00 välillä ehdimme autolla sinkoillen kiertää kaikkiaan NELJÄ kirpputoria, joista viimeinen oli niin suuri (ja mielestäni paras kaikista näistä neljästä), että ensi kerralla aloittaisin suosiolla kiertämisen sieltä!

Päivän - ja oikeastaan KOKO VUODEN paras kirppislöytö oli nämä tämän postauksen kuvituksenakin olevat perhostaulut; kultaiset kehykset, kupera & melko raskas lasi ja aidot, kauniit perhoset.

Juuri tällaisista olen haaveillut jo pitkään, eikä missään ole koskaan aiemmin tullut kirpputorilla vastaan.

Mitä veikkaat hinnaksi?!


Kyseisen myyntiloossin rouva oli juuri tuomassa tavaraa pöytään, kun satuin tuurilla kohdalle - ja nappasin sivusta taulut katsomatta hintaa sen kummemmin syliin.

Hypin jo tasajalkaa käytävällä ihan vain siitä ilosta, että tässä ne nyt vihdoin olivat, mutta kun näin hintalapun, niin meinasi päästä ilo - onnesta!

Taulut maksoivat 0,50€/kpl!!!

LÖYTÖLÖYTÖLÖYTÖ!!

Oli pakko samantien juosta riviä taempana kulkevan ystäväni luo, hyppiä hieman lisää tasajalkaa ja suhista 'viiskytäsenttiä, viiskytäsenttiä!!', tauluja hänelle heilutellen hymy korvasta korvaan! :)

Ehdottomia kohokohtia tällä 'kirppisurallani'.


Noita ötökkäaiheisia yksityiskohtia on tupaan tullut kerättyä jo aiemminkin; tuo alakuvan ötökkäjuliste taisi lähteä mukaan joku vuosi sitten Habitare -messuilta, toinen (ei kuvissa nyt itse asiassa näkyvä) perhosjuliste on taas Lontoosta tuotu löytö ja tuolla tasolla on pienissä kehyksissä niin ollen Lontoon Luonnonhistoriallisesta museosta muistoksi ostettu ötökkäkortti.

Perhostaulut olivat täydellinen lisä sarjaan!


Mutta niistä kirpputoreista Lappeenrannassa!

Tässäpä ne kirpputorit, joissa ehdin piipahtaa ja muutamia esimerkkejä löydöistäni, jotka niistä tein:

1. Vilma's Second Hand (tämä oli mielestäni paras näistä neljästä!)
Ratakatu 33 - vilmas.fi
- Perhostaulut 0,50€/kpl
- 'Lastenhuone' -puukyltti 2€
- Vanha sininen lasipullo 0,50€ (kerään näitä verannan ikkunalle)
- Ystävä löysi isohkon hyväkuntoisen pärekorin 4€

2. Lappeen Kirppis
Lentäjäntie 17 - lappeenkirppis.fi
- Kehrä -jälkiruokakulhoja 2€/kpl

3. Sampo Kirppis
Eteläkatu 8 - sampokirppis.fi/
- Iso Kehrä -kynttilänjalka 2,50€
- Simpukka-amppeli 0,90€
- Riihimäen lasin korkeita Ilona -juomalaseja 1€/kpl

4. Kontti SPR
- Iso Kehrä -tarjoilulautanen 2,50€
- A4 -kokoinen puukehys (sarja jota kerään) 2,50€
- Pussillinen vanhoja postimerkkejä askarteluun 2€
- Vuoden 1977 Helsingin kartta askarteluun 2€


Nyt, kun Lappeenranta on otettu haltuun ja rohkaistuimme oikein tähän autoreissailuun yhdessä, niin päivän päätteeksi istuimme vielä Amarilloon ajan kanssa herkuttelemaan ja suunnittelemaan, minkä kaupungin otamme seuraavaksi matkakohteeksi. Kenties Kotka? Taikka Hamina!


Olipa ihana päivä!! Näitä tällaisia paljon lisää!

...Tänään, oltuani muutaman päivän reissuissa, kauhistuin kun huomasin rikkaruohonjen määrän kasvimaallani. Onneksi oli rentouttava lauantai takana, niin jaksoi sunnuntaina koko aamupäivän kyykkiä lavojen äärellä... ;)

Aurinkoa viikkoonne!
...Se olisi huomenna taas arkinen aherrus edessä!

2 kommenttia:

  1. Mikä löytö ja vielä tuolla hinnalla! Ihan iski kirppislöytökateus :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyppelin tosiaan itsekin tasajalkaa kirpputorin käytävällä! :) Niin onnellinen tästä löydöstä! <3 Ja millä hinnalla!!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...