maanantai 8. toukokuuta 2017

Hirsipaneelit tupakeittiöön ja makuuhuoneisiin


Lupailin jo eilen Instan puolella valokuvia raksan pintojen etenemisestä, mutta perinteisesti loppuivat tunnit päivästä kesken. :) ...Yllätys...

Viikonlopun aikana ilmestyivät tupakeittiön seiniin hirsipaneelit, sekä osaan makuuhuoneista.

Olimme alunperin suunnitelleet käyttävämme ihan vain vaakatasoon asennettua raakalautaa, mutta mies törmäsi tähän leveään hirsipaneeliin - ja ihastuimme siihen molemmat.

Paneeli on 22cm leveää, ja 2cm paksua.


Mietimme ensin, josko olisimme asentaneet paneelit hieman modernimmalla ladonnalla tasarivein, mutta päädyimme lopulta perinteisempään vaihtoehtoon (kuva alla).

Nurkkaan, paneelien yhtymäkohtaan, tuli ensin 2cm x 2cm rima, jota vasten paneelit aseteltiin. Lopputulos on mielestämme todella siisti.


Tuo tupakeittiön päätyseinä, jolla pönttöuuni sijaitsee, on tarkoitus käsitellä Tikkurilan Lumo -kuultomaalilla tummaksi. Muuten paneelit maalataan jokaisessa huoneessa valkoisiksi.


Alla oleva valokuva on tulevasta makuuhuoneestamme.

Makuuhuoneen kaksi seinää paneloidaan (ikkunaseinä sekä vasemmalle puolelle jäävä hormiseinä) ja kaksi seinää levytetään. Nuo levytetyt seinät on tarkoitus maalata Tikkurilan sävyllä Nefriitti, eli vihertäviksi.

Meidän makuuhuoneemme on kolmesta makuuhuoneesta pienin, sillä lapset tarvitsevat omiin huoneisiinsa enemmän tilaa kuin me aikuiset. Lisäksi alakertaa valmistuu työhuone, minne sijoitetaan tietokoneet ja työpöydät, joten makuuhuoneen voi vihdoin pyhittää ihan vain rentoutumiselle - paikaksi minne vetäytyä vaikka hyvän kirjan kanssa pienille päiväunille akkuja lataamaan!


Kuten aiemmin olenkin jo kertonut, lattiamme on tässä kerroksessa leveää lankkua, joka maalataan harmaaksi. Tällä hetkellä tuo kaunis puupinta on piilossa kolhuilta suojalevyjen alla.


Katto odottaa vielä paneeleita, jotka nekin on tarkoitus maalata valkeiksi - kertaalleen ennen asennusta, ja uudelleen paikoillaan katossa.

Hirsipaneelit nostettiin ennen paikoilleen kiinnittämistä lämpimään ja kuivaan sisälle muutamaksi päiväksi, ja nyt ne saavat vielä 'kuivahtaa' seinissä tovin ennen maalaamista. Olisimme toki voineet maalata nämäkin paneelit kertaalleen ennen asentamista, mutta oikaisimme tässä hieman. Eikä maalaamisella vielä kiirettä ole - monenlaista muutakin puuhaa vielä raksalta löytyy odotellessa... ;)

Tuosta alakuvasta vielä sen verran, että vasemmanpuoleisin ovi vie tämän kerroksen wc- ja pesutilaan, ja oikeanpuoleinen isomman pojan huoneeseen. Kuvan oikeassa reunassa oleva oviaukko on tulevan terassin ovea varten - lasiovi odottelee vielä pakkauksessaan asentamista.


Monet näkevät näissä kuvissa vain keskeneräisen työmaan ja suuren jäljellä olevan urakan, mutta me näemme jo talon valmiina; tuossa takan oikealla puolella nurkassa Ikean keltainen Strandmon -nojatuoli raheineen, vasemmassa reunassa seinustalla suuri vitriinikaappi. Ja vaalea kahden istuttava sohva keskellä tilaa, paikkana josta ihastella takkatulta.

Näetkö sen? :)


2 kommenttia:

  1. Tosi ihanan näköistä hirsipaneelia. Pönttöuuni mahtava, talvella kiva pitää tulta ja tupa saa lämpönsä.
    Kyllä teillä on ollut työtä, mutta kiva kun näet jo melkein valmiin talon.

    VastaaPoista
  2. Tulee varmasti mahtava efektiseinä tuolle pönttöuunille, ihana seurata teidän kotinne edistymistä täällä blogissa.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...