torstai 9. heinäkuuta 2015

Ruotsalaisista pihoista inspiroitunut Oman elämänsä Pihasuunnittelija

Kun ajelimme Ruotsin itärannikolla Tukholmasta etelään, ja vierailimme niin Södertäljessä, Nyköpingissä kuin Oxelösundissakin, ihastelin taukoamatta ohittamiamme puutaloja! Jokainen talo muistutti punamulta-puuverhouksineen ja valkoisine ikkunanpielineen peri-ruotsalaista merenrantahuvilaa - toki valkoiset puuaidat ja lipputangossa liehuvat isännänviirit vielä kruunasivat vaikutelman! Miestänikin alkoi jo huvittaa (tai ärsyttää - ero voi joskus olla hiuksenhieno...) jatkuva osoitteluni auton ikkunoista ja hokemani 'Oi, katso, katso, miten ihana!!' :D

...Sanoinkin miehelleni, että samalle seudulle pitäisi tulla polkupyörällä kamera kaulassa ajamaan, ja valokuvaamaan jokaikinen torppa! :)

Eräs asia muuten pisti silmään noissa ruotsalaisissa pihoissa; jokaikinen pihapiiri oli siisti, huoliteltu ja kutsuvan kaunis! Pensaat ja puut leikattu, puutarhat kukkivat ja pihat olivat juuri niin 'rennon huolitellut' - aivan kuin itsestään juuri sellaisiksi täydellisiksi muotoutuneet, ilman sen suurempaa suunnittelua ja vaivannäköä - kuin vain ainoastaan ruotsalaisilla voi olla! :) 

Nyt kun olen itse raksan pihapiirin kasvistoa pohdiskellut, ja sinne toivomieni kasvien määrä vain moninkertaistunut alkuperäisestä ajatuksesta, voin tuolle listalle lisätä myös ruusupensaat ja keltaiset kultapiiskut! Niitä nimittäin kasvoi todella useassa pihassa kauniisti kukkien - ja voiko olla kauniimpaa lajiketta kasvamaan valkoista lauta-aitaa vasten, kuin vaaleanpunaisessa kukassa oleva ruusupensas?! 

Koska noista ihanista pihoista en valokuvia saanut - päässäni onneksi mielikuva kirkkaana noiden pihojen tunnelmasta, jonka omallekin pihamaalle haluan siirtää - laitankin tähän alle muista Nyköpingin satamasta ja sen tuntumasta nappaamiani idea- ja fiiliskuvia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...