perjantai 24. heinäkuuta 2015

Kirjavinkki: Ajan patinaa - Vanhojen tavaroiden uudet mahdollisuudet (Dyrop/Kristinsdóttir, 2009)

Keräsin Ajan patinaa -kirjasta rusinat pullasta, eli omasta mielestäni kirjan parhaat ideat, jotka voisin Villa Kotirantaankin toteuttaa. Toki kirjassa on kaikkiaan 122 sivua ihania uusiokäyttöideoita (+ työohjeet päälle), mutta nämä 15 ideaa tuntuivat jotenkin 'omilta'.
Näitä vanhoja keraamisia sekä emalikannuja olen koettanut kirpputoreilta metsästää - niin kukkamaljakoiksi kuin astetta kauniimmaksi kastelukannuksi kasvihuoneeseen.
Ihastuin täysin näihin vanhoista lasikulhoista ja pienistä oven nupeista askarreltuihin kupukansiin. Eli voin lisätä kirppislistalleni näitä kulhojakin - tähän mennessä löytämiäni en raaskisi tähän käyttää... Minulla onkin jo yksi timanttinuppi odottamassa käyttöä ja näin Mäntsälän LaFilia -liikkeessä ihania posliinisia nuppeja, joissa oli hentoja perhoskuvioita - nekin sopisivat upeasti tällaisiin!
Oioioi, tällaisen, mutta ehkä vielä hieman runsaamman version tulen askartelemaan sitten joskus kesähuoneeseen. Lisäisin vielä roikkuvia aterimia tähän, jotka antaisivat vielä muhkeamman kattokruunu -fiiliksen!
Näin tällaisia joskus vuosia sitten matkoilla ravintolan katossa - en tajunnut tuolloin ottaa valokuvaa omaan idea-arkistoon... Nämäkin sopisivat vaikka sinne kesähuoneeseen tai vaikka työtasovaloiksi!
Tuollaiset pitsikoristeiset tyynyt voisin olohuoneeseen Villa Kotirantaan askarrella - ei liian imelät ja mummomaiset, mutta vanhaan taloon herttaisesti sopivat. Ja tuossa peitossa on pitsikoristelu tehty vanhoja pitsiverhoja hyödyntäen. Samalla idealla voisin koristella vaikka rahin olohuoneeseen!
Tällaiset sokerisäkeistä tehdyt tyynyt - ja miksei tilkkupeittokin - sopisi vaikka pojan huoneeseen!
Ja tällaiset vetimet olisivat upeat vanhoihin astiakaappeihin, joita olisi haaveissa pari hankkia, kunhan päästään kalustehankintoihin ihan kunnolla - eli periaatteessa joskus hamassa tulevaisuudessa, kunhan sisätilojen pinnat saadaan valmiiksi! :) Olen kauan jo haaveillut myös sellaisista avaimista roikkuvista tupsuista ovissa, mutta nämä veivät kyllä nyt voiton!
Voisin myös tuoda vähän arjen luksusta ja kauneutta tällaisilla ovennupeilla vaikka mökkipihan huussiinkin, jos sellaisen ihanuuden omistaisin! ;)
Askartelutilani on aina yksi iso kaaos ja kaikki tarvittava aina kateissa, eli tämä vinkki otettu ilolla vastaan! :)
Kirjassa tällainen hyllykkö oli sijoitettu kylpyhuoneeseen, mutta voisin yhtä hyvin sijoittaa sen keittiöön ja asetella hyllyille vaikka kuiva-aineita lasipurkeissa tai kauniita säilyketölkkejä! Tai miksei kankaisia lautasliinoja ja aterimia?
Tämä sopii niin kylpyhuoneeseen kuin keittiöönkin - ei sen Fairyn tarvitse siinä muovipullossa olla! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...