torstai 30. heinäkuuta 2015

Lahden sataman peräkärrykirppiksen satoa

Kävimme tiistaina Lahden satamassa järjestettävillä peräkonttikirppiksellä, joita järjestetään tiistai-iltapäivisin heinäkuussa ja vielä kerran elokuun puolella, eli siis ensi tiistaina viimeistä kertaa tänä kesänä!

13 vuotta ehdin Lahdessa asumaan, enkä ollut kuullutkaan tästä tapahtumasta! :D Kiitos, Taina, vinkistä - ajelimme appivanhempieni ja pienimmän poikani kanssa tällä viikolla paikalle ihmettelmään. :)

Ja teimmehän me muutamia hyviä löytöjäkin - tai löytöjä teimme paljon, mutta muutamista jutuista pääsimme jopa kauppoihin asti! ;) Se hauskuus näissä peräkonttikirppiksissä, että pääset kasvotusten myyjän kanssa ja hinnoista voi (ja ehkä peräkonttikirppis -hengen mukaisesti pitääkin) vääntää vielä kättä. Tosin itse olen siinä tinkaamisessa niin mahdottoman huono! Itsekin kirppispöytää monet kerrat pitäneenä ja lapsesta asti kirpputoreilla kierrelleenä tiedän melko hyvin jo hintatason, jonka olen valmis mistäkin tuotteesta kulloinkin maksamaan - ja mikä on se hinta, millä itse tuotteen voisin myydä. Siksi tuntuukin joskus niin pahalle seurata vierestä, kun oikeasti arvokkaasta tuotteesta tingataan pilkkahintaa - ja myyjä siihen vielä suostuu!

Olemme jo moneen otteeseen nauraneet, kuinka samanlaisia anoppini kanssa olemme - niin kirpputorilöydösten, huumorintajun kuin vaatemaunkin suhteen... :D Mieheni sisko jo kerran huokaisikin syvään, että 'ihan oikeesti, teil on samanlaiset puutarhatossutkin...!' Ihastelimme siis tiistaina melko pitkälle samoja tavaroita, mutta tukkanuottasille emme sentään vielä joutuneet, että kumpi iski silmänsä kiinni mihinkin löytöön ensimmäisenä! ;)

Ja appiukon kohtaloksi koitui työnnellä lastenvaunuja ja pojanpoikaansa, kun me naiset kirmailimme kojulta kojulle... :)

Mutta niin, mitä löysinkään tällä kertaa?! :D

Päivän paras löytö omalta osaltani oli tämä vanha virolainen 'Koosta ise' -puulelulaatikko! Tästä riittää sekä touhua pojille, että koristetta Villa Kotirantaan lastenhuoneeseen! Hinnan anoppi tinkasi neljään euroon puolestani.... ;)
Lasiastioita oli paljonkin myynnissä ja parista muustakin tinkasin hintaa, mutta nämä kolme vihreää lasikulhoa lähti mukaan 1,60€/kpl. Tätä sarjaa minulla olikin jo yksi kotona odottelemassa, eli nyt voin viimein ottaa nämä vaikka jälkiruokakulhoiksi koko perheen käyttöön! Jeij! :) Ei tietoa sarjasta tai valmistajasta, muistuttaa hieman Riihimäen Kara -sarjaa, mutta paljon yksinkertaisempi malliltaan. Onko jollakulla tietoa, kenen valmistama voisi olla...? 
Näytetään kuva.JPG
Näytetään kuva.JPG
Tämä lasiastiasto on hyvä esimerkki siitä, etten kerää mitään pelkän valmistajan perusteella, tai sarjan, vaan puhtaasti esteettisista syistä. Nämä vihreät kulhot vain yksinkertaisesti miellyttävät silmää - näihin jos löytyisi vielä juomalasit, niin oi onnea! ;)

Lisäksi mukaan tarttui pari ihan uutta (kovakantista) kirjaa, toinen Åsa Larssonia ja toinen Camilla Läckbergiä, yhteishintaan 4€. Rakastan pohjoismaisia dekkareita yli kaiken ja olen kerännyt melkein koko sarjat Larssonia, Läckbergiä, Mari Jungstedtiä, Anna Janssonia...

Ja vielä joukon viimeisenä, ihana pikkuinen 80 -luvun punainen nahkaolkalaukku, ihan kamalan pahaan hintaan 1,50€! ;) Juuri sellaista kesälaukkua olinkin haaveillut jo pidemmän aikaan...
Näytetään kuva.JPG
Myyjiä oli paikalla enemmän kuin olimme uskaltaneet edes toivoa, ja aivan huomaamatta hävisi puolitoista tuntia, kun kertaalleen kiersimme myyntipisteet läpi! Välillä kävimme nauttimassa toastit ja kaffet Teerenpelin ravintolalaivan terassilla ja naisvoimin kiersimme sitten vielä kojut pikaisesti uudelleen - siis aivan varmuuden varalta, jos vaikka jostakin olisi jo myyty ne edellisellä kierroksella esillä olleet tavarat ja uutta ihanaa olisi nostettu esille... ;)

Lopulta löytöjä olikin sitten sen verran runsaasti, että poikani siirtyi mummun kannettavaksi ja pappa työnteli lastenvaunuja, joka pursui ostoksia.... :D Hirmu näppärää!

Katsotaan, jos vielä ensi viikollakin uskaltautuisin sekaan! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...